Analize Real Estate Slider

Nordis: Ce apartamente premium se închiriază cel mai repede în 2017

• În cazul apartamentelor de dimensiuni mai mici, cu una sau două camere, chiriașii preferă locuințele complet mobilate și utilate. Mobilierul și finisajele în nuanțe deschise, calde sunt în topul preferințelor chiriașilor (70% din alegeri).
• Pentru apartamentele cu minim 3 camere, chiriașii preferă să își aducă propriul mobilier, însă apreciază în mod deosebit finisajele de foarte bună calitate, iar disponibilitatea unui loc de parcare reprezintă o condiție esențială (80% chiriași).
• Cel mai mare succes îl au proprietățile personalizate cu obiecte de decor, echilibrate cu accente de culoare sau textură, finisaje moderne, terase generoase, pază permanentă, situate într-un ansamblu rezidențial cu facilități precum piscină, saună, sală de fitness.
Spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, anul acesta tendința este ca pentru proprietățile de dimensiuni mai mari chiriașii să își aducă propriul mobilier. În continuare, în cazul apartamentelor de dimensiuni mai mici, de tipul celor cu două camere, chiriașii solicită ca ele să fie mobilate și utilate complet.
Alte criterii importante de selecție a unui apartament premium de închiriat sunt în acest an locul de parcare, vederea de pe terasă, paza blocului și existența unor facilități precum sală de fitness, saună, piscină sau grădină interioară în cadrul complexului rezidențial.
„Dacă anul trecut criteriul determinant în alegerea unei proprietăți premium de închiriat era bugetul, anul acesta un impact foarte mare asupra deciziei îl au finisajele și mobilierul. Cel mai mare succes îl au proprietățile cu finisaje moderne, de calitate și mobilier în ton cu tendințele actuale. Culorile calde, nuanțele deschise sunt preferate de 70% dintre chiriași, în detrimentul tonurilor închise. De un mare succes în rândul chiriașilor se bucură proprietățile personalizate: obiectele de decor, accentele de culoare sau textură, într-o proporție echilibrată, atrag rapid atenția chiriașilor”, declară Florin Poștoacă, Managerul Departamentului de Investiții din cadrul Nordis.
Tot mai mulți chiriași au în topul priorităților locul de parcare. Mai mult de 80% dintre chiriașii care sunt dispuși să plătească lunar o chirie mai mare de 1.000 euro/lună au nevoie de cel puțin un loc de parcare.
Din cauza aglomerării urbane, evidentă în ultimii ani, vederea pe care o are proprietatea este un criteriu la fel de important ca și locul de parcare. O vedere obturată, precum și vecinătatea clădirilor în construcție scade mult atractivitatea unei proprietăți. O terasă generoasă însă atrage imediat atenția chiriașilor de lux.
Aproximativ 50% dintre chiriașii străini sunt interesați de securitatea imobilului. Agenții de pază, precum și camerele de supraveghere constituie un avantaj, iar în unele situații o condiție esențială.
În cazul bugetelor mari, chiriașii sunt mult mai selectivi, în topul criteriilor de căutare din 2017 fiind: amplasamentul, calitatea imobilului, vederea, finisajele și dotările sau nivelul de securitate.
Preferate sunt imobilele aflate în complex rezidențial, cu pază permanentă, curte interioară, sală de fitness, saună sau piscină.
Despre Nordis
Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008, de către Emanuel Poștoacă, consultant imobiliar cu experiență în investiții rezidențiale în zona de nord și astăzi reunește trei firme specializate: Nordis Management, de intermediere imobiliară și management de proiecte imobiliare, Nordis ¬ Administrare, de dezvoltare imobiliară și administrare de imobile și Nordis Investments, de investiții imobiliare.
Nordis are în portofoliu , la vânzare, închiriere sau în administrare peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.
Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum și Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.

Related posts

MHP Consulting Romania a semnat contractul de închiriere pentru 5.300 mp spații de birouri în Record Park

Ligia Voro

Bucharest and Budapest seem attractive from London

Ionut Oprea

Parteneriat târgumureșean în domeniul imagisticii medicale

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Nufarm, cu focus pe fermier

Ligia Voro

Colliers administrează Equilibrium, cel mai nou proiect de birouri dezvoltat de Skanska în București

Papuc Irina

O firmă din Iași ridică standardul național de securitate pentru închirieri auto

Ioan Sandor

Drum de legătură cu autostrada Arad-Timișoara, din fonduri europene

Stefana Muresan

Tată și fiu – Doru Aurelian Borsan și Doru Borsan jr., implicați activ în transformarea digitală a lumii. Smart Cities Technologies SE

Ligia Voro

Clujenii de la Societatea de Construcţii Napoca și bihorenii de la Trameco, în cursa pentru Centurile Capitalei

Stefana Muresan

Sibiu Feeric Fashion Week de 10

Ionut Oprea

170.200 de femei din Regiunea Centru beneficiare ale unui proiect privind prevenția cancerului de col uterin

Ligia Voro

ELITE ÎN BUSINESS: Top 20 de companii românești din Județul Mureș

Ligia Voro

Investor interest drives Innovation Forum centre stage at MIPIM 2017

Ionut Oprea

Investițiile imobiliare din România depășesc 117 milioane de euro, în primul trimestru din 2019

Stefana Muresan

Premieră în execuția de structuri cu cerință de beton aparent pentru noul sediu BT din Cluj-Napoca

Ionut Oprea

Tractorul agricol românesc TAGRO, omologat de Registrul Auto Român

Ligia Voro

Wallberg asigură finanțarea pentru Tower Two – al doilea turn rezidențial, cu un regim de înălțime de 16 etaje, din ansamblul XCity Towers

Papuc Irina

Werk investește 2,5 mil. euro într-o parcare cu 400 de locuri pentru Vox Technology Park

Ionut Oprea

Ce abilități te ajută să te angajezi în 2021?

Traian Dan

Clujul, premiul european pentru inovare

Stefana Muresan

Tractoarele IRUM, potențial de Duster agricol

Ligia Voro

Românii vor introducerea unor prețuri de referință pentru reparațiile auto

Traian Dan

Clinica Medicover in Liberty Technology Park

Bucharest – skyline by 2025: New landmarks for more performance in sports

Ionut Oprea

Leave a Comment