Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nordis: Ce apartamente premium se închiriază cel mai repede în 2017

• În cazul apartamentelor de dimensiuni mai mici, cu una sau două camere, chiriașii preferă locuințele complet mobilate și utilate. Mobilierul și finisajele în nuanțe deschise, calde sunt în topul preferințelor chiriașilor (70% din alegeri).
• Pentru apartamentele cu minim 3 camere, chiriașii preferă să își aducă propriul mobilier, însă apreciază în mod deosebit finisajele de foarte bună calitate, iar disponibilitatea unui loc de parcare reprezintă o condiție esențială (80% chiriași).
• Cel mai mare succes îl au proprietățile personalizate cu obiecte de decor, echilibrate cu accente de culoare sau textură, finisaje moderne, terase generoase, pază permanentă, situate într-un ansamblu rezidențial cu facilități precum piscină, saună, sală de fitness.
Spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, anul acesta tendința este ca pentru proprietățile de dimensiuni mai mari chiriașii să își aducă propriul mobilier. În continuare, în cazul apartamentelor de dimensiuni mai mici, de tipul celor cu două camere, chiriașii solicită ca ele să fie mobilate și utilate complet.
Alte criterii importante de selecție a unui apartament premium de închiriat sunt în acest an locul de parcare, vederea de pe terasă, paza blocului și existența unor facilități precum sală de fitness, saună, piscină sau grădină interioară în cadrul complexului rezidențial.
„Dacă anul trecut criteriul determinant în alegerea unei proprietăți premium de închiriat era bugetul, anul acesta un impact foarte mare asupra deciziei îl au finisajele și mobilierul. Cel mai mare succes îl au proprietățile cu finisaje moderne, de calitate și mobilier în ton cu tendințele actuale. Culorile calde, nuanțele deschise sunt preferate de 70% dintre chiriași, în detrimentul tonurilor închise. De un mare succes în rândul chiriașilor se bucură proprietățile personalizate: obiectele de decor, accentele de culoare sau textură, într-o proporție echilibrată, atrag rapid atenția chiriașilor”, declară Florin Poștoacă, Managerul Departamentului de Investiții din cadrul Nordis.
Tot mai mulți chiriași au în topul priorităților locul de parcare. Mai mult de 80% dintre chiriașii care sunt dispuși să plătească lunar o chirie mai mare de 1.000 euro/lună au nevoie de cel puțin un loc de parcare.
Din cauza aglomerării urbane, evidentă în ultimii ani, vederea pe care o are proprietatea este un criteriu la fel de important ca și locul de parcare. O vedere obturată, precum și vecinătatea clădirilor în construcție scade mult atractivitatea unei proprietăți. O terasă generoasă însă atrage imediat atenția chiriașilor de lux.
Aproximativ 50% dintre chiriașii străini sunt interesați de securitatea imobilului. Agenții de pază, precum și camerele de supraveghere constituie un avantaj, iar în unele situații o condiție esențială.
În cazul bugetelor mari, chiriașii sunt mult mai selectivi, în topul criteriilor de căutare din 2017 fiind: amplasamentul, calitatea imobilului, vederea, finisajele și dotările sau nivelul de securitate.
Preferate sunt imobilele aflate în complex rezidențial, cu pază permanentă, curte interioară, sală de fitness, saună sau piscină.
Despre Nordis
Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008, de către Emanuel Poștoacă, consultant imobiliar cu experiență în investiții rezidențiale în zona de nord și astăzi reunește trei firme specializate: Nordis Management, de intermediere imobiliară și management de proiecte imobiliare, Nordis ¬ Administrare, de dezvoltare imobiliară și administrare de imobile și Nordis Investments, de investiții imobiliare.
Nordis are în portofoliu , la vânzare, închiriere sau în administrare peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.
Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum și Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Predare de ștafetă la Rotary Club Turda și Câmpia Turzii

Articolul următor

Investitor de 24 de ani, câștigător al Invest Quest - competiția de tranzacționare virtuală organizată de BVB și Clubul Rotary

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share