Cluj Slider Ultimele stiri

Primul incubator digital din România, lansat la Cluj

Incubatorul Digital din cadrul Parcului Ştiinţific Tetapolis are deja 4 echipe funcţionale, iar alte 30 de companii li se vor alătura în urma hackathonului organizat în perioada imediat următoare, scrie ziuadecj.ro.
Incubatorul digital ocupă în prezent o suprafață de 1.000 mp în clădirea A1 a parcului Tetraom, pe trei nivele. Aici funcționează și laboratorul de fabricare (Fab Lab), dotat cu utilaje în valoare de 500.000 de euro, care ajută companiile incubate să dezvolte prototipurile produselor pe care vor să le lanseze pe piață.
Tetapolis este primul parc știintific şi tehnologic din Transilvania, lansat în noiembrie 2016, în cadrul festivalului de tehnologie TechFest. Este un proiect de anvergură, cu o finanțare de 60 de milioane de euro din fonduri europene. Proiectul include birouri și laboratoare de cercetare, structuri complete de incubare, săli de conferințe, spații expoziționale, parking și construcții dedicate activităților sportive și de relaxare și urmărește să devină un hotspot al regiunii.

Related posts

Dumitru Blaga: “Din mobilă putem câștiga 6.000 euro/mc”

Nora Dumitrescu

Atos, client major in Openville

Ionut Oprea

LOT increases the number of flights to Warsaw

Ionut Oprea

Leave a Comment