++ Nord-vestul, vestul și centrul României sunt conectate cu rețeaua verde europeană
++ Legături zilnice spre Ungaria și Austria și conexiuni către restul Europei
++ Grupul ALIS, partener regional al FlixBus, a investit în 10 autobuze echipate și a creat 20 de noi locuri de muncă.
++ Începutul mobilității ecologice și inteligente în România: FlixBus duce autobuzele tradiționale în era digitală
++ Acapararea pieței: de la un start-up german la numărul 1 la nivel european.
FlixBus se consolidează pe piața românească. Prin conectarea centrală, de nord-vest și vest a României în rețeaua verde, FlixBus a crescut la 16 noi destinații. Datorită noului nostru partener ALIS Group, din 22 iunie, pasagerii români vor avea posibilitatea să călătorească zilnic direct la Budapesta și Viena, cu multe avantaje, printre care locuri confortabile cu mai mult spațiu pentru picioare, Wi-Fi gratuit, plug-inuri sau USB lângă scaun. Prin introducerea în rețeaua verde pasagerii vor avea acces la 1200 de destinații și 22 de țări europene în întreaga rețea.
„De la începutul intrării în zona țărilor din centrul și estul Europei în 2016 țelul a fost să conectăm țările și să le oferim mobilitate smart și verde și pasagerilor români. Mulțumită echipei de la ALIS Group ne-am consolidat poziția în România și am reușit să oferim călătorii de calitate la prețuri decente. Toți pasagerii trebuie să simtă digitalizarea și modernizarea autobuzelor tradiționale din industrie”, a declarat Laszlo Arany, Felixbus Romania MD.
Pentru a fi partener FlixBus compania Alis Group a investit în 10 autobuze verzi marca FlixBus și a creat 20 de noi locuri de muncă.
„Ne străduim să creștem constant, să avem noi investiții în flota actuală și să oferim standarde înalte în timpul călătoriei. Experiența noastră și cunoașterea din ultimul deceniu și jumătate ne-a învățat să recunoaștem oportunitățile bune pe piață. Creștem și ne dezvoltăm în continuare și am recunoscut foarte depede modelul de afaceri al acestui start-up european FlixBus, ca parte a planurilor noastre viitoare și a creșterii afacerii”, a precizat Florin Crișan, managerul general Alis Holiday.
Începutul mobilității verzi și smart în România: FlixBus aduce industria de autobuze tradițională în era digitală
Rețeaua verde din România va include 5 linii internaționale. Din 22 iunie, trei din ele vor acoperi Transilvania, Banatul și Crișana, în timp ce restul de două vor fi disponibile din iulie, acoperind regiunea Maramureșului. Conexiuni directe între Sibiu <> Budapesta, Miercurea-Ciuc <> Budapesta/Viena și Timișoara <> Budapesta / Viena sunt operate zi de zi cu opriri în Arad, Sebeș, Alba Iulia, Aiud, Turda, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Oradea. Din hub-urile precum Budapesta și Viena pasagerii pot avea legături în 10 țări și mai mult de 80 de noi destinații.
Până în acest moment mai mult de 60 de milioane de pasageri au beneficiat de rețeaua globală în cele 200.000 de legături zilnice în mai mult de 1200 de destinații din 22 de țări, iar România face acum parte din această rețea.
„Cu excepția avantajelor importante care ies din acest model de afaceri, FlixBus ne aduce și noi pasageri și deschide ușa celor existenți – 30 de milioane de noi pasageri în fiecare an la nivel mondial. De aceea, suntem foarte fericiți de faptul că suntem parte a unei rețele atât de largi în Europa și că vom avea grijă de pasagerii români”, a spus Florin Crișan.
Rezervarea este deja posibilă pe www.FlixBus.ro, prin aplicația mobilă în limba română sau prin intermediul partenerilor sau agențiilor Alis Holidays. Pe principala o găsiți pe platformă sau puteți să verificați site-ul web pentru alte locații.
„Cu aplicația mobilă disponibilă în limba română ce poate fi utilizată pe sistemele iOS și Android pasagerii pot foarte ușor să-și reserve un bilet, să găsească informații despre conexiunile disponibile, să găsească informații suplimentare despre călătoria lor sau să utilizeze navigația pentru a localiza cea mai apropiată stație de autobuz”, a menționat Laszlo Arany.
Pentru a furniza cele mai simple și confortabile curse fiecare autobuz are standarde europene de calitate și siguranță. FlixBus oferă pasagerilor Wi-Fi gratuit, scaune confortabile cu mai mult spațiu pentru picioare, aer condiționat, prize sau USB lângă fiecare scaun și toaletă la bord. De asemenea, anularea unei rezervări sau reprogramarea biletului este flexibilă și se face online cu până la 15 minute înainte de plecare. Bagajele nu costă nimic și nu este nevoie de bilete printate, check-in-ul fiind posibil prin scanarea unui cod QR de pe telefonul mobil.
Pătrundere puternică pe piață: de la start-up german la jucător european
FlixBus a schimbat jocurile pe piață cu o combinația hi-tech și industria tradițională de autobuze. FlixBus a fost fondată în 2013 în Germania după dereglementarea pieței naționale. Datorită unui model de business inovativ și cooperării cu companii regionale FlixBus a fost în stare să dezvolte o rețea la nivel național în câteva luni de la lansare.
„Combinând spiritual antreprenorial și tehnologia inovatoare cu industria tradițională am reușit să oferim o întreagă altă semnificație transportului. Pur și simplu facem autobuzele cool din nou”, a declarat Laszlo.
În anul 2015, ca lider clar de piață în Germania, FlixBus a început să se dezvolte la nivel internațioal lansând rute în Franța, Olanda și Italia, precum și servicii transnaționale în Scandinavia. În 2016 fostul start-up s-a extins în centrul și estul Europei, în Marea Britanie și Spania. De la sediul din Munchen, Berlin, Paris, Zagreb, Milan, Kopenhaga și Amseterdam, FlixBus operează acum autobuze verzi în 22 de țări europene și a transport în jur de 60 de milioane de pasageri în 2016. Globalizarea este susținută de investitorul american General Atlantic și SilverLake. Până la finalul anului 2017 estimările arată că o să fie mai mult de 100 de milioane de pasageri și mai multe țări în jurul României.
Despre FlixBus
FlixBus este un furnizor european de transport de persoane pe distanțe lungi, creat nu cu mult timp în urmă. Din anul 2013, oferă un mod alternativ, comod și verde de a călători, pentru orice buzunar. Grație planificării inteligente a rețelei și unui sistem backend de ultimă generație, FlixBus oferă cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, cu 200.000 de curse zilnice către 1.200 de destinații din 22 țări.
Fondat și lansat în Germania, fostul start-up combină experiența și calitatea prin strânsă colaborare cu sectorul regional de IMM-uri. Din sediile sale din Berlin, München, Paris, Zagreb, Kopenhagen, Amsterdam și Milano, FlixTeam se ocupă de planificarea rețelei, de relațiile cu clienții, de managementul calității, de marketing și de vânzări, precum și de dezvoltare activității și a tehnologiei. Partenerii de transport regional, adesea, firme de familie clădite pe eforturile câtorva generații, se ocupă de operațiunile cotidiene și de o flotă de autocare FlixBus verzi, punând un accent deosebit pe cele mai înalte standarde de confort și de siguranță. Așadar, inovația, spiritul antreprenorial și o marcă puternică în transportul internațional de persoane sunt completate de experiența și de calitatea unui sector tradițional format din firme mijlocii. Folosind un model de afaceri unic, FlixBus a transportat milioane de clienți în toată Europa și a creat mii de noi locuri de muncă în acest sector.
Citește și:
Topul înscrierilor timpurii la UBB: 1. Psihologie, 2. Drept, 3. Economice
Numărul candidaților din prima zi a admiterii la facultățile universității din Cluj este aproape dublu față de anul…
11 iulie 2025
Top 25 de companii din Transilvania și Banat în funcție de cifra de afaceri
Primele 25 de companii din regiunile de dezvoltare Vest, Nord – Vest și Centru au o cifră de…
11 iulie 2025
Băile Cojocna, „resuscitate” în stațiune balneară
Baza de tratament subdimensionată necesită intervenții consistente, restaurantul este utilizat doar parțial, iar clădirea hotelului a funcționat foarte…
11 iulie 2025
Atmosferă istorică la Timișoara: Festivalul Medieval al Castelului Huniade te poartă înapoi în timp, printre cavaleri și domnițe
Festivalul Medieval al Castelului Huniade are loc între 11–13 iulie și aduce în prim plan cavaleri, ateliere, muzică…
11 iulie 2025
Când va fi gata construcția celui mai mare aquapark din Nord – Vestul României
Cel mai mare aquapark din Nord – Vestul țării se va construi între stațiunile Băile Felix și Băile…
11 iulie 2025
13 ani pentru primul drum expres de Cluj
Cea dintâi șosea cu acest regim din județ, DEx 4, a devenit funcțională, însă fără soluționarea optimă a…
10 iulie 2025
Opt oferte pentru construirea pasajelor pietonale subterane de pe Centura Oradea
Interes crescut din partea firmelor de construcții pentru una dintre cele mai importante investiții în infrastructura pietonală a…
10 iulie 2025
Andreea Marinescu: „Hotelul modern trebuie să fie un spațiu viu, sustenabil și relevant pentru comunitate”
“Ne dorim să fim mai mult decât o destinație de cazare. Vrem să fim o alegere conștientă, un…
10 iulie 2025
Investiții
Top 25 de companii din Transilvania și Banat în funcție de cifra de afaceri
Primele 25 de companii din regiunile de dezvoltare Vest, Nord – Vest și Centru au o cifră de…
11 iulie 2025
Când va fi gata construcția celui mai mare aquapark din Nord – Vestul României
Cel mai mare aquapark din Nord – Vestul țării se va construi între stațiunile Băile Felix și Băile…
11 iulie 2025
Opt oferte pentru construirea pasajelor pietonale subterane de pe Centura Oradea
Interes crescut din partea firmelor de construcții pentru una dintre cele mai importante investiții în infrastructura pietonală a…
10 iulie 2025
Oportunități de investiții în Bihor: licitații deschise pentru PSI în cinci orașe
Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a demarat procesul de licitație publică pentru concesionarea de parcele în cele…
10 iulie 2025
inVest organizează la Timișoara un Speed Beer-a-thon
Evenimentul are loc în această seară la CoWork Timișoara, cu începere de la ora 18. Sunt așteptați antreprenori…
10 iulie 2025
Pasajul Oșorhei: Începe turnarea betonului pe cel mai aglomerat drum din Bihor
Pas important în construcția unuia dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din județul Bihor. Miercuri, 9 iulie…
9 iulie 2025
Memorandum de Colaborare între Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad
Biroul de Afaceri Externe al Provinciei Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad au semnat, miercuri, 9 iulie 2025,…
9 iulie 2025
Pod peste continente: Arad și Hainan sărbătoresc 25 de ani de înfrățire
Un sfert de secol de cooperare, schimb de bune practici și solidaritate reciprocă. Relația dintre Județul Arad și…
9 iulie 2025
Infrastructură
13 ani pentru primul drum expres de Cluj
Cea dintâi șosea cu acest regim din județ, DEx 4, a devenit funcțională, însă fără soluționarea optimă a…
10 iulie 2025
Opt oferte pentru construirea pasajelor pietonale subterane de pe Centura Oradea
Interes crescut din partea firmelor de construcții pentru una dintre cele mai importante investiții în infrastructura pietonală a…
10 iulie 2025
Oportunități de investiții în Bihor: licitații deschise pentru PSI în cinci orașe
Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a demarat procesul de licitație publică pentru concesionarea de parcele în cele…
10 iulie 2025
ARL Cluj montează grinzile de la Pasajul Italsofa
Administrația județeană susține că nu se lucrează concomitent și la Pasajul Văcarilor din Baia Mare pentru a nu…
9 iulie 2025
Pasajul Oșorhei: Începe turnarea betonului pe cel mai aglomerat drum din Bihor
Pas important în construcția unuia dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din județul Bihor. Miercuri, 9 iulie…
9 iulie 2025
Memorandum de Colaborare între Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad
Biroul de Afaceri Externe al Provinciei Hainan (China) și Zona Liberă Curtici-Arad au semnat, miercuri, 9 iulie 2025,…
9 iulie 2025
Pod peste continente: Arad și Hainan sărbătoresc 25 de ani de înfrățire
Un sfert de secol de cooperare, schimb de bune practici și solidaritate reciprocă. Relația dintre Județul Arad și…
9 iulie 2025
Noul prefect al Clujului: “Mulți investitori importanți vor să vină aici”
Cinci companii din domeniile automotive, construcții de mașini, farmaceutic sau industria ospitalității au solicitat informații despre terenurile disponibile…
8 iulie 2025
Turism
Băile Cojocna, „resuscitate” în stațiune balneară
Baza de tratament subdimensionată necesită intervenții consistente, restaurantul este utilizat doar parțial, iar clădirea hotelului a funcționat foarte…
11 iulie 2025
7 lucruri care nu trebuie să lipsească din bagajul pentru plajă
Sosirea sezonului cald marchează momentul perfect pentru planuri la mare, zile relaxante sub soare și ieșiri pe nisip.…
11 iulie 2025
Atmosferă istorică la Timișoara: Festivalul Medieval al Castelului Huniade te poartă înapoi în timp, printre cavaleri și domnițe
Festivalul Medieval al Castelului Huniade are loc între 11–13 iulie și aduce în prim plan cavaleri, ateliere, muzică…
11 iulie 2025
Când va fi gata construcția celui mai mare aquapark din Nord – Vestul României
Cel mai mare aquapark din Nord – Vestul țării se va construi între stațiunile Băile Felix și Băile…
11 iulie 2025
Andreea Marinescu: „Hotelul modern trebuie să fie un spațiu viu, sustenabil și relevant pentru comunitate”
“Ne dorim să fim mai mult decât o destinație de cazare. Vrem să fim o alegere conștientă, un…
10 iulie 2025
Târgul de Turism al României – Ediția de Toamnă
Cel mai mare târg de turism are loc la ROMEXPO! După succesul remarcabil al ediției din februarie, care…
8 iulie 2025
Megaproiect de 25 milioane € la Salina Turda. “Să evităm un dezastru ca la Praid”
Municipalitatea cere statului bani pentru lucrări urgente de punere în siguranță și consolidare pentru obiectivul care atrage anual…
7 iulie 2025
Peste 260.000 de pasageri în semestruI I 2025 și noi rute ce deschid orizonturi
În primele șase luni ale anului 2025, Aeroportul Internațional Sibiu a fost alegerea a 260.234 de călători, față…
7 iulie 2025
Educație
Topul înscrierilor timpurii la UBB: 1. Psihologie, 2. Drept, 3. Economice
Numărul candidaților din prima zi a admiterii la facultățile universității din Cluj este aproape dublu față de anul…
11 iulie 2025
Universitatea Babeș-Bolyai va sprijini tinerii cercetători în DeepTech
Instituția clujeană de învățământ superior participă la un proiect finanțat prin programul Horizon Europe al Uniunii Europene (UE).…
8 iulie 2025
Mai puțini șomeri în județul Bihor: cifrele AJOFM Bihor arată o tendință pozitivă
La sfârșitul lunii iunie 2025, rata șomajului în județul Bihor a coborât la 2,05%, potrivit datelor centralizate de…
7 iulie 2025
EU GREEN aduce inovația sustenabilă la Universitatea din Oradea
Timp de cinci zile, între 7 și 11 iulie 2025, Universitatea din Oradea este gazda întâlnirilor directe din…
7 iulie 2025
Conexiuni și lecții de business: eveniment special la Incubatorul CRESC Oradea Mare
Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare a reunit joi, 3 iulie 2025, reprezentanții unora dintre companiile reprezentative din…
5 iulie 2025
Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai și Palo Alto Networks
Colaborarea cu liderul mondial în securitate cibernetică (CS) se va reflecta în formarea academică, programele de licență, masteratul…
4 iulie 2025
900 de copii din România, sprijiniți pentru educație și dezvoltare socio-emoțională
În anul școlar 2024–2025, Fundația Regală Margareta a României a oferit sprijin educațional, material, social și emoțional pentru…
3 iulie 2025
Rețeaua, valoarea în business și cinnamon rolls, într-un eveniment marca Sibiu IT Cluster
Într-un mediu economic aflat în continuă transformare, succesul unei afaceri nu mai poate fi separat de formarea profesională…
2 iulie 2025
Zi de Zi știri economice:
