++ Nord-vestul, vestul și centrul României sunt conectate cu rețeaua verde europeană
++ Legături zilnice spre Ungaria și Austria și conexiuni către restul Europei
++ Grupul ALIS, partener regional al FlixBus, a investit în 10 autobuze echipate și a creat 20 de noi locuri de muncă.
++ Începutul mobilității ecologice și inteligente în România: FlixBus duce autobuzele tradiționale în era digitală
++ Acapararea pieței: de la un start-up german la numărul 1 la nivel european.
FlixBus se consolidează pe piața românească. Prin conectarea centrală, de nord-vest și vest a României în rețeaua verde, FlixBus a crescut la 16 noi destinații. Datorită noului nostru partener ALIS Group, din 22 iunie, pasagerii români vor avea posibilitatea să călătorească zilnic direct la Budapesta și Viena, cu multe avantaje, printre care locuri confortabile cu mai mult spațiu pentru picioare, Wi-Fi gratuit, plug-inuri sau USB lângă scaun. Prin introducerea în rețeaua verde pasagerii vor avea acces la 1200 de destinații și 22 de țări europene în întreaga rețea.
„De la începutul intrării în zona țărilor din centrul și estul Europei în 2016 țelul a fost să conectăm țările și să le oferim mobilitate smart și verde și pasagerilor români. Mulțumită echipei de la ALIS Group ne-am consolidat poziția în România și am reușit să oferim călătorii de calitate la prețuri decente. Toți pasagerii trebuie să simtă digitalizarea și modernizarea autobuzelor tradiționale din industrie”, a declarat Laszlo Arany, Felixbus Romania MD.
Pentru a fi partener FlixBus compania Alis Group a investit în 10 autobuze verzi marca FlixBus și a creat 20 de noi locuri de muncă.
„Ne străduim să creștem constant, să avem noi investiții în flota actuală și să oferim standarde înalte în timpul călătoriei. Experiența noastră și cunoașterea din ultimul deceniu și jumătate ne-a învățat să recunoaștem oportunitățile bune pe piață. Creștem și ne dezvoltăm în continuare și am recunoscut foarte depede modelul de afaceri al acestui start-up european FlixBus, ca parte a planurilor noastre viitoare și a creșterii afacerii”, a precizat Florin Crișan, managerul general Alis Holiday.
Începutul mobilității verzi și smart în România: FlixBus aduce industria de autobuze tradițională în era digitală
Rețeaua verde din România va include 5 linii internaționale. Din 22 iunie, trei din ele vor acoperi Transilvania, Banatul și Crișana, în timp ce restul de două vor fi disponibile din iulie, acoperind regiunea Maramureșului. Conexiuni directe între Sibiu <> Budapesta, Miercurea-Ciuc <> Budapesta/Viena și Timișoara <> Budapesta / Viena sunt operate zi de zi cu opriri în Arad, Sebeș, Alba Iulia, Aiud, Turda, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Oradea. Din hub-urile precum Budapesta și Viena pasagerii pot avea legături în 10 țări și mai mult de 80 de noi destinații.
Până în acest moment mai mult de 60 de milioane de pasageri au beneficiat de rețeaua globală în cele 200.000 de legături zilnice în mai mult de 1200 de destinații din 22 de țări, iar România face acum parte din această rețea.
„Cu excepția avantajelor importante care ies din acest model de afaceri, FlixBus ne aduce și noi pasageri și deschide ușa celor existenți – 30 de milioane de noi pasageri în fiecare an la nivel mondial. De aceea, suntem foarte fericiți de faptul că suntem parte a unei rețele atât de largi în Europa și că vom avea grijă de pasagerii români”, a spus Florin Crișan.
Rezervarea este deja posibilă pe www.FlixBus.ro, prin aplicația mobilă în limba română sau prin intermediul partenerilor sau agențiilor Alis Holidays. Pe principala o găsiți pe platformă sau puteți să verificați site-ul web pentru alte locații.
„Cu aplicația mobilă disponibilă în limba română ce poate fi utilizată pe sistemele iOS și Android pasagerii pot foarte ușor să-și reserve un bilet, să găsească informații despre conexiunile disponibile, să găsească informații suplimentare despre călătoria lor sau să utilizeze navigația pentru a localiza cea mai apropiată stație de autobuz”, a menționat Laszlo Arany.
Pentru a furniza cele mai simple și confortabile curse fiecare autobuz are standarde europene de calitate și siguranță. FlixBus oferă pasagerilor Wi-Fi gratuit, scaune confortabile cu mai mult spațiu pentru picioare, aer condiționat, prize sau USB lângă fiecare scaun și toaletă la bord. De asemenea, anularea unei rezervări sau reprogramarea biletului este flexibilă și se face online cu până la 15 minute înainte de plecare. Bagajele nu costă nimic și nu este nevoie de bilete printate, check-in-ul fiind posibil prin scanarea unui cod QR de pe telefonul mobil.
Pătrundere puternică pe piață: de la start-up german la jucător european
FlixBus a schimbat jocurile pe piață cu o combinația hi-tech și industria tradițională de autobuze. FlixBus a fost fondată în 2013 în Germania după dereglementarea pieței naționale. Datorită unui model de business inovativ și cooperării cu companii regionale FlixBus a fost în stare să dezvolte o rețea la nivel național în câteva luni de la lansare.
„Combinând spiritual antreprenorial și tehnologia inovatoare cu industria tradițională am reușit să oferim o întreagă altă semnificație transportului. Pur și simplu facem autobuzele cool din nou”, a declarat Laszlo.
În anul 2015, ca lider clar de piață în Germania, FlixBus a început să se dezvolte la nivel internațioal lansând rute în Franța, Olanda și Italia, precum și servicii transnaționale în Scandinavia. În 2016 fostul start-up s-a extins în centrul și estul Europei, în Marea Britanie și Spania. De la sediul din Munchen, Berlin, Paris, Zagreb, Milan, Kopenhaga și Amseterdam, FlixBus operează acum autobuze verzi în 22 de țări europene și a transport în jur de 60 de milioane de pasageri în 2016. Globalizarea este susținută de investitorul american General Atlantic și SilverLake. Până la finalul anului 2017 estimările arată că o să fie mai mult de 100 de milioane de pasageri și mai multe țări în jurul României.
Despre FlixBus
FlixBus este un furnizor european de transport de persoane pe distanțe lungi, creat nu cu mult timp în urmă. Din anul 2013, oferă un mod alternativ, comod și verde de a călători, pentru orice buzunar. Grație planificării inteligente a rețelei și unui sistem backend de ultimă generație, FlixBus oferă cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, cu 200.000 de curse zilnice către 1.200 de destinații din 22 țări.
Fondat și lansat în Germania, fostul start-up combină experiența și calitatea prin strânsă colaborare cu sectorul regional de IMM-uri. Din sediile sale din Berlin, München, Paris, Zagreb, Kopenhagen, Amsterdam și Milano, FlixTeam se ocupă de planificarea rețelei, de relațiile cu clienții, de managementul calității, de marketing și de vânzări, precum și de dezvoltare activității și a tehnologiei. Partenerii de transport regional, adesea, firme de familie clădite pe eforturile câtorva generații, se ocupă de operațiunile cotidiene și de o flotă de autocare FlixBus verzi, punând un accent deosebit pe cele mai înalte standarde de confort și de siguranță. Așadar, inovația, spiritul antreprenorial și o marcă puternică în transportul internațional de persoane sunt completate de experiența și de calitatea unui sector tradițional format din firme mijlocii. Folosind un model de afaceri unic, FlixBus a transportat milioane de clienți în toată Europa și a creat mii de noi locuri de muncă în acest sector.
Citește și:
Cum arată noul parc fotovoltaic de la Agro Transilvania
Administrația județeană estimează economii de 1,8 milioane € din funcționarea obiectivului energetic de la piața de gros. Centrul…
26 martie 2025
Un nou model de leadership feminin, lansat de CONAF la Cluj
Forumul De Vocație Antreprenoare, organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), a marcat un pas necesar și…
26 martie 2025
Ucenicia la locul de muncă, finanțată din fonduri europene
Majoritatea angajatorilor se confruntă cu lipsa forței de muncă, mai ales cu lipsa meseriașilor. O soluție este ucenicia…
26 martie 2025
Măcelarii de elită ai României promovează Carpații la World Butchers’ Challenge
Echipa ce va reprezenta România la competiția mondială de la Paris (WBC) a explicat, la Cluj, a pregătit…
26 martie 2025
Banca Transilvania participă la finanțarea MedLife
Rețeaua medicală are liber de la Consiliul de Administrație pentru majorarea creditului sindicalizat cu până la 50 milioane…
26 martie 2025
Vlad Șter, fermier campion la porumb boabe și porumb siloz
Transilvania este zona în care compania Corteva Agriscience colaborează cu numeroși fermieri care cultivă atât porumb pentru boabe,…
26 martie 2025
Inspectorii în muncă au dat iama între firmele clujene de construcții
Munca nedeclarată, lipsa contractelor de muncă și a echipamentelor de protecție sunt neregulile cele mai frecvente depistate. Inspectoratul…
26 martie 2025
Cartea “Sarmale și serotonină”, lansată la Zalău, Timișoara și București
Editura GastroArt a anunțat lansarea volumului „Sarmale și serotonină. Despre un mainstream gastro-cultural”, de Camelia Burghele în Timișoara,…
26 martie 2025
Investiții
Lufthansa a pus în vânzare biletele pentru zborurile directe Oradea–München
Lufthansa a deschis marți, 25 martie 2025, rezervările pentru zborurile directe între München și Oradea, disponibile prin toate…
25 martie 2025
Povești de succes la Oradea STEAM Conference: Educație – Inovație – Antreprenoriat
Amfiteatrul Parcului Științific și Tehnologic Bihor – Oradea STEAM Park, a fost arhiplin vineri, 21 martie 2025. Atracțiile…
24 martie 2025
Și Aradul poate! Organizare de succes a „Business Evolution”
Doingbusiness.ro a organizat o nouă ediție a conferinței „Business Evolution – Finanțare. Digitalizare. Management eficient” pe 19 martie…
22 martie 2025
Fabrică de nanofibre în parcul de specializare inteligentă Șomcuta Mare
Proiectul companiei orădene M-TechX EU, controlată de investitorul japonez Hiroyoshi Sota, se ridică la 5 milioane de euro.…
21 martie 2025
Kelemen Hunor despre cheltuielile de apărare: “UE a trăit cu o iluzie greșită că până la sfârșitul lumii se poate mânca gratis”
Prezent la Târgu Mureș pentru a participa la Forumul Economic din Transilvania, Kelemen Hunor a răspuns mai multor…
21 martie 2025
Contrail și Hiarom expun echipamente feroviare inovatoare la Conferința de Infrastructură
Contrail, producător de echipamente pentru sudura căii ferate, și Hiarom, specialist în soluții tehnice pentru infrastructură feroviară, participă…
21 martie 2025
P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor
Tradiție și succes. Acestea sunt doar două dintre cuvintele care pot descrie pe scurt activitatea companiei Corteva Agriscience…
20 martie 2025
Bugetul județului Cluj crește în acest an cu 10%
Această majorare se datorează în special proiectelor cu fonduri europene gestionate de forul administrativ județean. Consiliul Județean (CJ)…
20 martie 2025
Infrastructură
Republica Moldova solicită integrarea în circuitele economice regionale
Vicepremierul Moldovei, Vladimir Bolea, a subliniat importanța infrastructurii rutiere de conexiune cu România și Ucraina. Printre proiectele vitale…
24 martie 2025
Contrail și Hiarom expun echipamente feroviare inovatoare la Conferința de Infrastructură
Contrail, producător de echipamente pentru sudura căii ferate, și Hiarom, specialist în soluții tehnice pentru infrastructură feroviară, participă…
21 martie 2025
Turcii de la Nurol se apucă de VO Timișoara vest
Proiectul variantei de ocolire vest a orașului Timișoara este proiectată cu o lungime de aproape 14 km, pe…
21 martie 2025
DP World lansează un serviciu logistic complet de tip end-to-end pentru Europa
DP World anunță lansarea unui serviciu logistic pan-european și deschiderea centrului său operațional, Turnul de Control European, în…
20 martie 2025
Bugetul județului Cluj crește în acest an cu 10%
Această majorare se datorează în special proiectelor cu fonduri europene gestionate de forul administrativ județean. Consiliul Județean (CJ)…
20 martie 2025
Dialog constructiv pentru viitorul patrimoniului cultural, în Cetatea Oradea
Cetatea Oradea a găzduit miercuri, 19 martie 2025, Conferința ROHAEREDITAS, organizată de Institutul Național al Patrimoniului. Evenimentul a…
19 martie 2025
Mai multe investiții și cheltuieli reduse pentru municipiul Satu Mare în 2025
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a prezentat marți, 18 martie, prioritățile de investiții, sursele de finanțare și…
18 martie 2025
S-a aprobat bugetul județului Arad pe 2025: 70% este alocat investițiilor
Consiliul Județean Arad a aprobat marți, 18 martie, bugetul pentru anul 2025, în valoare de 945 de milioane…
18 martie 2025
Turism
Lufthansa a pus în vânzare biletele pentru zborurile directe Oradea–München
Lufthansa a deschis marți, 25 martie 2025, rezervările pentru zborurile directe între München și Oradea, disponibile prin toate…
25 martie 2025
Peștera Urșilor a fost scanată 3D
Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea (FCCA), de la specializarea Măsurători Terestre și…
25 martie 2025
Oradea, Băile Felix și regiunea Bihorului se promovează în Republica Moldova
Echipa Visit Oradea a participat vineri, 21 martie, la o vizită de lucru în capitala Republicii Moldova, Chișinău,…
24 martie 2025
Județul Cluj a cumpărat teren pentru parcarea Castelului Banffy Răscruci
Forul județean a aprobat achiziționarea a unui imobil (teren și construcții) situat în vecinătatea monumentului istoric, în scopul…
21 martie 2025
Turismul clujean, blocat de birocrație. “Ne trebuie un an să aducem patru asiatici”
Managerii de hoteluri și restaurante acuză statul că le pune bețe în roate, iar instituțiile publice, că nu…
20 martie 2025
Bugetul județului Cluj crește în acest an cu 10%
Această majorare se datorează în special proiectelor cu fonduri europene gestionate de forul administrativ județean. Consiliul Județean (CJ)…
20 martie 2025
Cel mai mare grup BNI din România se formează la Oradea
Ambiții mari la Oradea. Directorul de lansare a grupului BNI Oradea, George Gherman – CEO Solvers for Problems,…
20 martie 2025
Limesul Dacic, la pachet turistic cu Via Transilvanica
Viitorii arhitecți ai Clujului și-au propus să contribuie la identificarea unor strategii turistice responsabile pentru traseele atractive din…
19 martie 2025
Educație
Ucenicia la locul de muncă, finanțată din fonduri europene
Majoritatea angajatorilor se confruntă cu lipsa forței de muncă, mai ales cu lipsa meseriașilor. O soluție este ucenicia…
26 martie 2025
Daniel David, ministrul Educației: Nu se taie nimic! Se descentralizează!
Tradiția, excelența și onoarea. Acestea sunt cele trei valori fundamentale după care se ghidează în viață Daniel David,…
25 martie 2025
Comunitățile marginalizate pot ieși din izolare cu ajutorul Economiei sociale
În comunitățile din mediul rural, economia socială poate fi factorul determinant pentru ieșirea din izolare, iar persoanele defavorizate…
25 martie 2025
Peștera Urșilor a fost scanată 3D
Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea (FCCA), de la specializarea Măsurători Terestre și…
25 martie 2025
Studenții UBB, campioni mondiali la studii de caz în economie
Echipa studențească a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a câștigat competiția internațională de studii de caz în economie intitulată „NIBS…
24 martie 2025
Cum aduc companiile plus valoare în Oradea
Reprezentanții a patru companii orădene și-au exprimat opiniile despre cum aduc companiile pe care le reprezintă plus valoare…
24 martie 2025
American Corner Cluj va organiza un curs gratuit de securitate cibernetică
Printre temele abordate se numără hackerii, securitatea fișierelor de pe telefon și a cumpărăturilor online, lumea virtuală sau…
24 martie 2025
Povești de succes la Oradea STEAM Conference: Educație – Inovație – Antreprenoriat
Amfiteatrul Parcului Științific și Tehnologic Bihor – Oradea STEAM Park, a fost arhiplin vineri, 21 martie 2025. Atracțiile…
24 martie 2025
Zi de Zi știri economice:
