Cluj IT&C Ultimele stiri

Universitatea “Babeş-Bolyai” și NTT DATA Romania, a doua serie din Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică

Acest program, acreditat în anul 2016 de către Ministerul Educaţiei Naţionale, reprezintă o deosebită oportunitate pentru absolvenţii de studii universitare care îşi doresc o reprofilare în domeniul IT & Software.
Studenţii vor fi parte a unui program de talie internaţională în cadrul căruia cursurile sunt susţinute de către cadre didactice din universitate şi specialişti de recunoscută valoare ai NTT DATA Romania.
“Din dorinţa de a investi în viitor, care pentru noi înseamnă valorificarea la parametrii maximi a potenţialului autohton, am decis împreună cu partenerii noştri de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică, să susţinem promovarea unui sistem educaţional cu adevărat sustenabil, care să deschidă perspective promiţătoare tuturor celor care decid să-l urmeze. Acesta presupune, întâi de toate, dezvoltarea competenţelor în sfera IT, dar şi dobândirea de experienţă practică atât de necesară pentru o buna integrare în piaţa muncii. Ne dorim cu toţii o comunitate prosperă în care performanţa să rămână la un nivel înalt. Cheia succesului ţine şi de încrederea pe care ştim să o acordăm talentelor şi valorilor noastre. Fiecare dintre ele trebuie pregătite în mod constant”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.
“Parteneriatul ȋnceput ȋn toamna anului 2016, ȋntre NTT DATA România şi Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, privind realizarea unui program postuniversitar de Informatică, acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cunoaşte acum o nouă dimensiune: a doua serie de 100 de studenţi va ȋncepe programul de specializare ȋn IT&C. Această colaborare, un exemplu de reţetă de câştig de tipul “Win-Win”, demonstrează că, atunci când există viziune şi determinare, nu există nicio piedică ȋn realizarea unui parteneriat onest şi reciproc profitabil ȋntre institutiile de ȋnvăţământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT&C”, a declarat prof.dr. Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai”.
Cursurile, seminariile şi laboratoarele se vor desfăşura în weekend, atât în sediul NTT DATA Romania (The NTT DATA Tower, Cluj-Napoca) cât şi la sediul Facultăţii de Matematică şi Informatică.
Planul de învăţământ a fost gândit de către cadrele didactice din UBB împreună cu specialiştii NTT DATA Romania. Activitatea didactică va fi structurata în cursuri, seminarii şi laboratoare şi va cuprinde atât noţiuni teoretice, cum ar fi fundamentele programării şi algoritmica, programare şi structuri de date, cât şi cursuri practice, pe tehnologii precum Web Client-Side şi Server-Side, medii de programare şi altele.
Programul postuniversitar de specializare în IT, ce va ȋnmatricula ȋn această vară un număr maxim de 100 de persoane, vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să-şi însuşească şi un alt limbaj de comunicare profesională. Este o condiţie necesară pentru o carieră de succes, într-un domeniu complex, precum cel al IT-ului, şi care deschide noi orizonturi promiţătoare.
Îmbinarea dintre o pregătire profesională academică de calitate şi conexiunea cu mediul de business performant, oferită de către compania NTT DATA România, poate reprezenta un nou început de drum spre tot ceea ce înseamnă reuşită personală şi excelenţă profesională deopotrivă.
Pe site-ul Universităţii “Babeş Bolyai” se pot regăsi informaţii referitoare la actele necesare înscrierii şi proba de admitere.
Calendarul admiterii:
* 10 – 27 iulie 2017 – Înscriere program
* 28 iulie 2017 – Examen admitere
* 28 iulie 2017 – Afişarea rezultatelor
* 31 iulie – 4 august 2017- Confirmarea locului prin achitarea primei rate a taxei de şcolarizare
* 2 octombrie 2017 – START cursuri
* Durata: 2 ani (4 semestre)
* Număr locuri: 100
* Taxa de şcolarizare: 2500 RON/semestru
* Taxa de ȋnscriere: 150 RON

Related posts

S-a relansat licitația pentru distribuția gazelor naturale în comuna Sânmartin

Traian Dan

S-a aprobat Memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari

Traian Dan

Proiect pilot al Primăriei Oradea și RER Vest de colectare selectivă a sticlei

Traian Dan

FOTO: Potcoava Mountain Hideaway, ascunzătoarea de la munte

redactia

Sălajul își face drumuri modernizate de 90 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Crește numărul incubatoarelor de afaceri din Regiunea Centru

Ligia Voro

„Brukenthalfest”: Trei săptămâni de petrecere în grădinile Palatului Brukenthal Avrig

Ion Surdu

Studenții economiști vor putea face practică bancară în șapte orașe

Nora Dumitrescu

Societățile de distribuție a energiei electrice din Ardeal vor fuziona

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Maramureș – „Gate toward Tradition”

Transilvania Business

EXPO MODĂ – Design Vestimentar la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Papuc Irina

Banca Transilvania – profit de 1,2 miliarde de lei, în 2018

Stefana Muresan

CNAIR anunţă constructorii pentru cea mai aşteptată autostradă din România

redactia

Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea va fi reabilitat

Stefana Muresan

PRIA Fire Safety in Buildings, joi – 28 mai, LIVE, începând cu 11: 30

Papuc Irina

Alianța Vestului devine oficială. Parteneriat regional unic pentru infrastructură și interconectare cu bani europeni

redactia

Bunele practici de management, dezbătute la o degustare de vin

Nora Dumitrescu

Oameni de afaceri chinezi, cu ochii pe oportunitățile de afaceri din Cluj

Stefana Muresan

Transportatorii din Ardeal își vor școli angajații pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Seminar 3 “Apiterapie altfel” – Performanță și dinamism prin hrana albinelor

Ligia Voro

Proiectul Reveal Alma Vii – Redecoperiți Alma Vii, la început de drum

Ligia Voro

Aeroportul Timişoara, primul din România cu tur virtual în Google Maps

redactia

The MIPIM Awards 2018 finalists

Ionut Oprea

Aeroportul Oradea a fost tranzitat de 220.000 de pasageri în 2018

redactia

Leave a Comment