Cluj IT&C Ultimele stiri

Universitatea “Babeş-Bolyai” și NTT DATA Romania, a doua serie din Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică

Acest program, acreditat în anul 2016 de către Ministerul Educaţiei Naţionale, reprezintă o deosebită oportunitate pentru absolvenţii de studii universitare care îşi doresc o reprofilare în domeniul IT & Software.
Studenţii vor fi parte a unui program de talie internaţională în cadrul căruia cursurile sunt susţinute de către cadre didactice din universitate şi specialişti de recunoscută valoare ai NTT DATA Romania.
“Din dorinţa de a investi în viitor, care pentru noi înseamnă valorificarea la parametrii maximi a potenţialului autohton, am decis împreună cu partenerii noştri de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică, să susţinem promovarea unui sistem educaţional cu adevărat sustenabil, care să deschidă perspective promiţătoare tuturor celor care decid să-l urmeze. Acesta presupune, întâi de toate, dezvoltarea competenţelor în sfera IT, dar şi dobândirea de experienţă practică atât de necesară pentru o buna integrare în piaţa muncii. Ne dorim cu toţii o comunitate prosperă în care performanţa să rămână la un nivel înalt. Cheia succesului ţine şi de încrederea pe care ştim să o acordăm talentelor şi valorilor noastre. Fiecare dintre ele trebuie pregătite în mod constant”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.
“Parteneriatul ȋnceput ȋn toamna anului 2016, ȋntre NTT DATA România şi Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, privind realizarea unui program postuniversitar de Informatică, acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cunoaşte acum o nouă dimensiune: a doua serie de 100 de studenţi va ȋncepe programul de specializare ȋn IT&C. Această colaborare, un exemplu de reţetă de câştig de tipul “Win-Win”, demonstrează că, atunci când există viziune şi determinare, nu există nicio piedică ȋn realizarea unui parteneriat onest şi reciproc profitabil ȋntre institutiile de ȋnvăţământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT&C”, a declarat prof.dr. Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai”.
Cursurile, seminariile şi laboratoarele se vor desfăşura în weekend, atât în sediul NTT DATA Romania (The NTT DATA Tower, Cluj-Napoca) cât şi la sediul Facultăţii de Matematică şi Informatică.
Planul de învăţământ a fost gândit de către cadrele didactice din UBB împreună cu specialiştii NTT DATA Romania. Activitatea didactică va fi structurata în cursuri, seminarii şi laboratoare şi va cuprinde atât noţiuni teoretice, cum ar fi fundamentele programării şi algoritmica, programare şi structuri de date, cât şi cursuri practice, pe tehnologii precum Web Client-Side şi Server-Side, medii de programare şi altele.
Programul postuniversitar de specializare în IT, ce va ȋnmatricula ȋn această vară un număr maxim de 100 de persoane, vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să-şi însuşească şi un alt limbaj de comunicare profesională. Este o condiţie necesară pentru o carieră de succes, într-un domeniu complex, precum cel al IT-ului, şi care deschide noi orizonturi promiţătoare.
Îmbinarea dintre o pregătire profesională academică de calitate şi conexiunea cu mediul de business performant, oferită de către compania NTT DATA România, poate reprezenta un nou început de drum spre tot ceea ce înseamnă reuşită personală şi excelenţă profesională deopotrivă.
Pe site-ul Universităţii “Babeş Bolyai” se pot regăsi informaţii referitoare la actele necesare înscrierii şi proba de admitere.
Calendarul admiterii:
* 10 – 27 iulie 2017 – Înscriere program
* 28 iulie 2017 – Examen admitere
* 28 iulie 2017 – Afişarea rezultatelor
* 31 iulie – 4 august 2017- Confirmarea locului prin achitarea primei rate a taxei de şcolarizare
* 2 octombrie 2017 – START cursuri
* Durata: 2 ani (4 semestre)
* Număr locuri: 100
* Taxa de şcolarizare: 2500 RON/semestru
* Taxa de ȋnscriere: 150 RON

Related posts

Universitarii clujeni vor organiza afacerile meșteșugărești din Maramureș

Nora Dumitrescu

Iustin Moldovan, două decenii în slujba Romvac Co

Stefana Muresan

Start-Up Nation: Industriile creative, punctate la fel ca producția și serviciile

redactia

Modificări importante la Codul fiscal, adoptate de deputați: vizează inspecțiile fiscale, declarația unică sau competența de soluționare a contestațiilor

Ion Surdu

Regina Maria deschide în decembrie primul spital privat cu servicii integrate din Transilvania. Investiție de 15 mil. euro

redactia

Cluj-Napoca, cel mai important Digital Innovation Hub din centrul și estul Europei

Stefana Muresan

Conferința “Pro Business Together #3”

Ligia Voro

Conferința ”Impactul reformei asupra serviciilor sociale în Romania”

Ligia Voro

Efectul donațiilor de la Sibiu: La Spitalul Județean începe amenajarea centrului de testare pentru noul coronavirus

Ion Surdu

Acțiunile Karpaten Meat, cumpărate cu 6 mil. de euro de fondul de investiții Agroinvest Plus

Stefana Muresan

Retrospectiva atragerii fondurilor europene în agricultură și dezvoltare regională

Ion Surdu

Micii producători își fac loc pe internet. Ciolanul afumat de Cluj, livrat la București

Nora Dumitrescu

Taxele şi impozitele locale din Oradea vor fi majotare cu rata inflaţiei

Traian Dan

Clujul se vrea Capitala Europeană a Inovării

Nora Dumitrescu

Se lucrează din nou pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva

redactia

Agenţia Eximtur, creștere cu 50% pe destinaţiile balneare

Stefana Muresan

Alexandra Stoica: “Conceptul de work & living este în vogă la Cluj”

Stefana Muresan

Companii austriece din domeniul utilităților caută parteneri în Bistrița Năsăud

Stefana Muresan

Au demarat lucrările implementate de Compania de Apa Arieș – investiție de peste 150 mil. euro, din fonduri europene

Stefana Muresan

Supermarketurile din Oradea se închid la ora 21:00. Se închid și bazarurile

Traian Dan

Spitalul de Urgență Moinești, un exemplu pentru sistemul românesc de sănătate

Papuc Irina

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Fundația Noi Orizonturi și Rotary Club Satu Mare lansează proiectul „Școala care ne unește” pentru dezvoltarea și promovarea școlilor comunitare

redactia

CJ Alba, peste un milion de euro pentru reabilitarea Ansamblului Câmpia Libertății din Blaj

Stefana Muresan

Leave a Comment