Cluj IT&C Ultimele stiri

Universitatea “Babeş-Bolyai” și NTT DATA Romania, a doua serie din Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică

Acest program, acreditat în anul 2016 de către Ministerul Educaţiei Naţionale, reprezintă o deosebită oportunitate pentru absolvenţii de studii universitare care îşi doresc o reprofilare în domeniul IT & Software.
Studenţii vor fi parte a unui program de talie internaţională în cadrul căruia cursurile sunt susţinute de către cadre didactice din universitate şi specialişti de recunoscută valoare ai NTT DATA Romania.
“Din dorinţa de a investi în viitor, care pentru noi înseamnă valorificarea la parametrii maximi a potenţialului autohton, am decis împreună cu partenerii noştri de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică, să susţinem promovarea unui sistem educaţional cu adevărat sustenabil, care să deschidă perspective promiţătoare tuturor celor care decid să-l urmeze. Acesta presupune, întâi de toate, dezvoltarea competenţelor în sfera IT, dar şi dobândirea de experienţă practică atât de necesară pentru o buna integrare în piaţa muncii. Ne dorim cu toţii o comunitate prosperă în care performanţa să rămână la un nivel înalt. Cheia succesului ţine şi de încrederea pe care ştim să o acordăm talentelor şi valorilor noastre. Fiecare dintre ele trebuie pregătite în mod constant”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.
“Parteneriatul ȋnceput ȋn toamna anului 2016, ȋntre NTT DATA România şi Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, privind realizarea unui program postuniversitar de Informatică, acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cunoaşte acum o nouă dimensiune: a doua serie de 100 de studenţi va ȋncepe programul de specializare ȋn IT&C. Această colaborare, un exemplu de reţetă de câştig de tipul “Win-Win”, demonstrează că, atunci când există viziune şi determinare, nu există nicio piedică ȋn realizarea unui parteneriat onest şi reciproc profitabil ȋntre institutiile de ȋnvăţământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT&C”, a declarat prof.dr. Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai”.
Cursurile, seminariile şi laboratoarele se vor desfăşura în weekend, atât în sediul NTT DATA Romania (The NTT DATA Tower, Cluj-Napoca) cât şi la sediul Facultăţii de Matematică şi Informatică.
Planul de învăţământ a fost gândit de către cadrele didactice din UBB împreună cu specialiştii NTT DATA Romania. Activitatea didactică va fi structurata în cursuri, seminarii şi laboratoare şi va cuprinde atât noţiuni teoretice, cum ar fi fundamentele programării şi algoritmica, programare şi structuri de date, cât şi cursuri practice, pe tehnologii precum Web Client-Side şi Server-Side, medii de programare şi altele.
Programul postuniversitar de specializare în IT, ce va ȋnmatricula ȋn această vară un număr maxim de 100 de persoane, vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să-şi însuşească şi un alt limbaj de comunicare profesională. Este o condiţie necesară pentru o carieră de succes, într-un domeniu complex, precum cel al IT-ului, şi care deschide noi orizonturi promiţătoare.
Îmbinarea dintre o pregătire profesională academică de calitate şi conexiunea cu mediul de business performant, oferită de către compania NTT DATA România, poate reprezenta un nou început de drum spre tot ceea ce înseamnă reuşită personală şi excelenţă profesională deopotrivă.
Pe site-ul Universităţii “Babeş Bolyai” se pot regăsi informaţii referitoare la actele necesare înscrierii şi proba de admitere.
Calendarul admiterii:
* 10 – 27 iulie 2017 – Înscriere program
* 28 iulie 2017 – Examen admitere
* 28 iulie 2017 – Afişarea rezultatelor
* 31 iulie – 4 august 2017- Confirmarea locului prin achitarea primei rate a taxei de şcolarizare
* 2 octombrie 2017 – START cursuri
* Durata: 2 ani (4 semestre)
* Număr locuri: 100
* Taxa de şcolarizare: 2500 RON/semestru
* Taxa de ȋnscriere: 150 RON

Related posts

FOTO: Investiții de peste 31 milioane lei la SCJ Mureș

Ligia Voro

Clujul a luat peste 400 milioane de euro de la UE

Stefana Muresan

Prima ediție a ”Barometrului de securitate energetică” 

Ligia Voro

Businessmenii din Baia Mare: vrem mai multe curse internaționale pe aeroport

Nora Dumitrescu

Asociaţie nouă pentru promovarea turismului mureşean

Stefana Muresan

A fost depusă doar o ofertă pentru construcția centurii Mediaș

Ligia Voro

Primăria Deva a lansat un portal dedicat potențialilor investitori

Stefana Muresan

Aeroporturile regionale, blocate în proiect

Nora Dumitrescu

Britanicii de la DS Smith au finalizat achiziția EcoPack Ghimbav şi Ecopaper Zărneşti, tranzacție de 208 mil. euro

Stefana Muresan

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au urcat la 4,936 miliarde de euro în 2018

redactia

Cu aplicația DreamLab puteți ajuta la lupta împotriva cancerului la sân

Ligia Voro

Autostrada Oradea – Arad, posibilă datorită Poloniei

redactia

Autorităţile din Sibiu vor lansa Sibcoin, prima monedă locală din România, în pregătirea programului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană din 2019

redactia

Wolf Alice și-a sărbătorit ziua de naștere la Electric Castle cu o vânătoare de OZN-uri

Stefana Muresan

Riscurile procurării de echipamente medicale în contextul Covid-19: cadrul legislativ și nevoile sociale

Ion Surdu

Producătorii de medicamente: “Nu vă mai faceți stocuri de paracetamol și ibuprofen!”

Nora Dumitrescu

România, supremaţia în topul celor mai profitabile sisteme bancare din Europa

Stefana Muresan

Swantje Kortemeyer: “Avem nevoie de o autostradă peste Carpați”

redactia

Cererile de negociere cu băncile aproape s-au dublat față de 2018

Ligia Voro

Paralela 45 a lansat graficul cu tarifele hotelurilor pentru intregul sezon estival

redactia

Five billion euros of development projects to be showcased at the Hungarian booth of EXPO REAL in Munich

Ionut Oprea

350 directori și actori în educație participă la Conferința Internațională Arhitecții Educației

Nicolae Pop

Modernizarea drumului de acces spre Vama Sighet costă 3,6 milioane euro

Nora Dumitrescu

Ministerul Turismului, reprezentanţe teritoriale interne în Harghita, Sibiu și Bistriţa-Năsăud

redactia

Leave a Comment