Municipiul Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării, obiectiv care poate fi atins în următorii 10 ani, a anunţat, marţi, primarul Emil Boc. Primele trei ediţii ale competiţiei au fost câştigate de Barcelona, Amsterdam şi Viena.
Emil Boc a declarat că oraşul are ingredientele necesare pentru câştigarea titlului de Capitală Europeană a Inovării, printre care se numără talentele în materie, dar şi un mediu de business dinamic.
“La Cluj-Napoca se desfăşoară conferinţa Open Innovation 2.0, cel mai important eveniment al UE şi al DG Connect din cadrul Comisiei Europene, pentru prima dată în Europa Centrală şi de Est. Acest lucru confirmă statutul Clujului de puternic centru de inovare şi IT naţional şi internaţional şi facem un pas astfel încât, în viitor, oraşul să devină Capitală Europeană a Inovării. În următorii zece ani ne-am propus să candidăm şi să câştigăm acest titlu, ţinând cont că la primele trei ediţii desfăşurate până acum au câştigat Barcelona, Amsterdam şi Viena. Este o competiţie de nivel european de cea mai înaltă calitate. Trebuie să muncim pentru a ajunge acolo dar ce este important este că avem ingredientele, avem talentele în materie, un oraş care se concentrează pe acest domeniu şi avem un mediu de business dinamic. Este un obiectiv pe termen mediu care poate fi atins”, a spus Emil Boc citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, Cluj-Napoca este deja un model de smart city în România prin proiectele implementate, municipalitatea urmând să lanseze şi o platformă de mobilitate care să fie pusă la dispoziţia cetăţenilor.
La Cluj-Napoca are loc, în perioada 13-14 iunie, conferinţa Open Innovation 2.0 organizată de către Directoratul-General al Comisiei Europene, DG Connect, Grupul pentru Strategie şi Politici pentru Inovare Deschisă (OISPG), în parteneriat cu Comitetul Regiunilor, Primăria Cluj-Napoca, Institutul pentru Valoare în Inovare (IVI), ARIES Transilvania, iTech Transilvania Cluster, Consorţiul Clusterelor din Transilvania, Mastercard şi Primăria Dublin.
Citește și:
Consiliului AgriFish nu a votat Regulamentul privind noile tehnologii genomice (NGT)
Propunerea de regulament privind noile tehnologii genomice (NGT) nu a trecut, luni, de votul Consiliul de miniștri AgriFish.…
11 decembrie 2023
Fondatorul Bonas și-a vândut acțiunile. 40% din firmă are alt proprietar
Un grup de oameni de afaceri bistrițeni a achiziționat, printr-o firmă pe care o controlează indirect, 40% din…
11 decembrie 2023
E de vânzare Hotelul Express din Predeal, aparținând CFR Marfă
CFR Marfă utilizează proprietățile pentru plata datoriilor la ANAF și scoate la licitație hotelul Express din Predeal. Preţul de…
11 decembrie 2023
Se deschide circulației pasajul dintre Sântandrei și Oradea din zona Cazaban
Marți dimineață, în jurul orei 10, se va deschide circulației pasajul rutier subteran de pe drumul de legătură…
11 decembrie 2023
Bradul Untold, cel mai licitat din România
Metamorphosis, bradul realizat de echipa Festivalului Untold, a fost cel mai licitat în cadrul unui mare eveniment caritabil…
11 decembrie 2023
Amenzi infime pe șantierele Clujului: 50.000 de euro în o jumătate de an
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a aplicat amenzi de 246.500 lei după 145 de controale la societățile…
11 decembrie 2023
Muzeul Național Brukenthal este sprijinit de JTI cu o sponsorizare de 50 000 euro
Muzeul Național Brukenthal (MNB) din Sibiu a primit un frumos cadou de Crăciun de la JTI. O sponsorizare…
11 decembrie 2023
Șase companii se implică în proiectele ONG-urilor clujene
Emerson, Viking, Pfeiffer Vacuum, EXL, Alstom și BCR au decis să marșeze la inițiative declanșate de organizații nonguvernamentale.…
11 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
