Industrie Slider Ultimele stiri

Cele mai mari zece companii din industrie –printre care Continental, Autoliv, Takata şi Michelin – afaceri de 53 de miliarde de lei

Trei companii din industrie se află între cele mai mari 20 de companii din România în 2016. Spre comparaţie, comerţul are şase companii în top 20. În cele mai mari zece companii din industria prelucrătoare lucrează 47.000 de oameni. Nouă din zece fabrici au raportat profit.
Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, Automobile Dacia, cea mai mare companie din România şi liderul in¬dustriei prelucră¬toa¬re, generează 40% din cifra de afaceri a top zece jucători din industrie în 2016, după ce construc¬torul auto a raportat vânzări de 20,7 mld. lei, în creştere cu 8% anul trecut.
De altfel, cinci dintre cei mai mari zece jucători din industria prelucrătoare vin din sectorul auto – Dacia, Autoliv, Takata, Continental şi Michelin – , arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor din anuarul Cei mai mari ju¬cători din eco¬nomie şi a raportărilor de la Ministerul de Finante. To¬pul include doar com¬paniile al căror bilanţ pe 2016 există deja pe site-ul mfinante.ro sau care au răspuns la ches¬tio¬narele ZF privind realizarea anua¬rului.
Mai multe indormatii aici.

Related posts

Doi orădeni, soț și soție, creează genți de lux pentru clienți din toată lumea

redactia

Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj a împlinit 30 de ani

Nora Dumitrescu

Peste 200 de participanti din 25 tari, la cea de-a treia editie a Conferintei Internationale de Business Diplomacy 2018 / Diplomacy360

redactia

Leave a Comment