Grupul francez Atos, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din Europa, vrea să își dubleze echipa de la Brașov, urmând să ajungă de la 100 la 200 de programatori angajați.
„Atos a intrat în România prin achiziția Siemens IT Solutions and Services, realizată la sfârșitul anului 2010 și finalizată în 2011. Apoi au urmat alte achiziții la nivel global, care au avut efect și în România. Este vorba despre achiziția Bull, a Xerox ITO și a Unify (o companie Siemens). Din punct de vedere teritorial, suntem prezenți în Timișoara, unde avem peste 1.700 de oameni; în Brașov, unde avem peste 100 de oameni și vom ajunge la peste 200, după integrarea Unify; și în București”, a anuntat, recent, Cătălina Dodu, Country Manager, Atos IT Solutions and Services SRL, in cadrul unui interviu acordat ittrends.ro.
Activitatea Atos din România se împarte între divizia de infrastructură IT, prin intermediul căreia se furnizează servicii de tip managed services, de la servicii de outsourcing, virtualizare, de cloud, şi divizia de integrare de sisteme IT. În toamna anului 2016, Atos şi-a extins prezenţa pe plan local, deschizând un nou centru la Timişoara, specializat în securitate cibernetică.
Serviciile de management al infrastructurii şi datelor au generat cea mai mare parte a veniturilor globale, de 6,59 miliarde euro, în contextul în care tot mai mulţi clienţi au trecut în ultimul an la o infrastructură cloud hybrid.
Soluţiile de business au ocupat locul al doilea, cu venituri de 3,19 miliarde euro, cea mai mare parte a creşterii fiind susţinută de pieţele din Germania şi Franţa, iar segmentul de Big Data şi securitate a înregistrat venituri de 666 milioane de euro.
În 2016, veniturile globale ale grupului Atos au crescut pe toate segmentele de business, cea mai mare pondere având-o zona de producţie, retail şi transport, de 4,05 miliarde euro. Aceasta a fost urmată de sectorul public şi sănătate (3,32 miliarde euro), telecomunicaţii, media şi utilităţi (2,35 miliarde euro) şi servicii financiare (1,97 miliarde euro).
Integratorul IT&C francez a intrat pe piaţa locală în 2011 prin achiziţia Siemens IT Solutions and Services din Germania. Grupul Atos are venituri anuale de circa 12 miliarde de euro şi aproximativ 100.000 de angajaţi în 72 de ţări.
Citește și:
Beiușenii scapă de traficul greu. De duminică se deschide Centura Beiușului
Se fac ultimele retușuri la Centura Beiușului. De duminică, 13 octombrie 2024, ora 17:00 se va putea circula…
12 octombrie 2024
“Aspiratorul” de producători locali. Cum au pătruns aceștia în hipermarketuri
Mai mulți întreprinzători din Banat și Transilvania reușesc să își comercializeze produsele în rețeaua Auchan, inclusiv peste granițele…
11 octombrie 2024
Parcurile tehnologice ale Transilvaniei trezesc interesul americanilor
Trimișii statului american Arizona au venit să afle detalii despre parcurile de specializare inteligentă (PSI) finanțate prin Agenția…
11 octombrie 2024
Relația administrației cu comunitatea, dezbătută la nivel internațional la Cluj
Conferința Internațională în Administrație Publică (TICPA) a reunit academicieni, cercetători și practicieni în domeniul administrației publice din toate…
11 octombrie 2024
Hub-ul de artă digitală nr. 1 al Europei, inaugurat cu un show Monet
Spectacolul de la Cluj, din 1 noiembrie, va oferi publicului oportunitatea de a explora operele celebrului pictor impresionist…
11 octombrie 2024
Untold a vândut abonamente de aproape 7 milioane € pentru anul viitor
50.000 de astfel de tichete au fost deja comercializate pentru festivalul din perioada 7-10 august 2025, de la…
11 octombrie 2024
Megaproiectul de apă-canal al Maramureșului trebuie terminat în 5 ani
Baia Mare se pregătește pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare, într-un proiect istoric pentru Maramureș, de 476…
11 octombrie 2024
Echipa României vrea să-și apere titlul mondial la degustarea în orb a vinurilor
Pe buzele tuturor specialiștilor în vin, fie somelieri, vinificatori, concurenți sau doar spectatori ai Campionatului Mondial de Degustare…
11 octombrie 2024