Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prezenti in Brasov, Timisoara si Bucuresti, francezii de la Atos anunta noi angajari

Grupul francez Atos, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din Europa, vrea să își dubleze echipa de la Brașov, urmând să ajungă de la 100 la 200 de programatori angajați.
„Atos a intrat în România prin achiziția Siemens IT Solutions and Services, realizată la sfârșitul anului 2010 și finalizată în 2011. Apoi au urmat alte achiziții la nivel global, care au avut efect și în România. Este vorba despre achiziția Bull, a Xerox ITO și a Unify (o companie Siemens). Din punct de vedere teritorial, suntem prezenți în Timișoara, unde avem peste 1.700 de oameni; în Brașov, unde avem peste 100 de oameni și vom ajunge la peste 200, după integrarea Unify; și în București”, a anuntat, recent, Cătălina Dodu, Country Manager, Atos IT Solutions and Services SRL, in cadrul unui interviu acordat ittrends.ro.
Activitatea Atos din România se împarte între divizia de infrastructură IT, prin intermediul căreia se furnizează servicii de tip managed services, de la servicii de outsourcing, virtualizare, de cloud, şi divizia de integrare de sisteme IT. În toamna anului 2016, Atos şi-a extins prezenţa pe plan local, deschizând un nou centru la Timişoara, specializat în securitate cibernetică.
Serviciile de management al infrastructurii şi datelor au generat cea mai mare parte a veniturilor globale, de 6,59 miliarde euro, în contextul în care tot mai mulţi clienţi au trecut în ultimul an la o infrastructură cloud hybrid.
Soluţiile de business au ocupat locul al doilea, cu venituri de 3,19 miliarde euro, cea mai mare parte a creşterii fiind susţinută de pieţele din Germania şi Franţa, iar segmentul de Big Data şi securitate a înregistrat venituri de 666 milioane de euro.
În 2016, veniturile globale ale grupului Atos au crescut pe toate segmentele de business, cea mai mare pondere având-o zona de producţie, retail şi transport, de 4,05 miliarde euro. Aceasta a fost urmată de sectorul public şi sănătate (3,32 miliarde euro), telecomunicaţii, media şi utilităţi (2,35 miliarde euro) şi servicii financiare (1,97 miliarde euro).
Integratorul IT&C francez a intrat pe piaţa locală în 2011 prin achiziţia Siemens IT Solutions and Services din Germania. Grupul Atos are venituri anuale de circa 12 miliarde de euro şi aproximativ 100.000 de angajaţi în 72 de ţări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Articolul următor

Cele mai mari zece companii din industrie –printre care Continental, Autoliv, Takata şi Michelin - afaceri de 53 de miliarde de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share