Investitii Ultimele stiri

OMV Petrom, investitie de 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor

OMV Petrom a inaugurat un centru modern de analize pentru controlul calităţii carburanţilor la rafinăria Petrobrazi, o investiţie în sumă de circa cinci milioane de euro, informează compania printr-un comunicat de presa.
‘Modernizarea centrului de analize amplasat la intrarea în rafinăria Petrobrazi a necesitat investiţii de aproximativ 5 milioane de euro, inclusiv pentru relocarea echipamentelor de laborator din clădirea veche’, se menţionează în comunicat.
Noul centru de analize dispune de trei laboratoare pentru produse petroliere, la care se adaugă un laborator de ape-mediu. În cadrul centrului de analize de la rafinăria Petrobrazi se testează în permanenţă cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor.
La centrul de analize de la Petrobrazi se efectuează anual circa 150.000 de teste. În cadrul laboratoarelor sunt testaţi cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor, precum cifra octanică în cazul benzinei, respectiv cifra cetanică în cazul motorinei. Aceşti parametri sunt cei care indică puterea pe care o transmit respectivii carburanţi motorului.
De asemenea, în cadrul centrului se efectuează şi teste ale cifrei octanice tip motor, care testează benzina în condiţii mai apropiate de cele din realitate. Alte teste de calitate a carburanţilor efectuate în cadrul laboratoarelor vizează verificarea conţinutului de apă, a conţinutului de sulf şi alte metale, gume, sau temperatura de filtrabilitate a motorinei – care arată temperaturile minime până la care motoarele diesel vor funcţiona fără nici o problemă.
După privatizare (2005-2016), investiţiile la rafinăria Petrobrazi au însumat 1,2 miliarde euro, din care circa 600 milioane euro au fost investiţi pentru programul de modernizare care s-a desfăşurat în perioada 2010-2014.
Cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual, Petrobrazi poate procesa întreaga producţie de ţiţei a OMV Petrom din România. Rafinăria Petrobrazi are în prezent un Indice Nelson (indicator folosit pentru a evalua complexitatea unei rafinării de petrol) de 11,5, cel mai mare din regiune, fiind capabilă să proceseze o gama variată de ţiţei.
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane barili echivalent petrol în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere,
OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârşitul lui 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom. OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom.
Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiuni, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,79% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Related posts

ALINSO: 10 years anniversary at Ploiesti West Park

Ionut Oprea

„Tu ce destinații îți dorești de la Sibiu?”. Administrația Aeroportului sibian a lansat un chestionar pentru deschiderea de noi rute

Papuc Irina

MIRA Rehab, aplicația ce transformă exercițiile de kinetoterapie într-o joacă

Stefana Muresan

CBRE păstrează administrarea clădirii Campus 6.1 deținută de CA Immo

Ligia Voro

Serge Durand a fost numit şef peste operaţiunile Airbus din România

Stefana Muresan

Lotul 4 Lugoj – Deva deschis circulației

Ligia Voro

Maramureșul, implicat într-un proiect european împotriva inundațiilor

Nora Dumitrescu

S-a semnat contractul pentru prima fază a gazoductului BRUA

Stefana Muresan

S-au semnat primele trei contracte privind realizarea drumului expres Craiova – Piteşti, peste 1,8 miliarde de lei pentru 57 km

redactia

Start-up Nation 2018: S-au publicat în consultare condițiile pentru acordarea finanțării

redactia

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Stefana Muresan

Grecii de la Mytilineos, fabrică destinată reciclării zgurii la Copșa Mică, investiție de 40 de mil dolari

Stefana Muresan

Bosch a investit 7 milioane de euro într-o şcoală duală în Cluj

Stefana Muresan

Tarom reia zborurile săptămânale spre Baia Mare; din noiembrie, curse zilnice

Stefana Muresan

Apulum Alba Iulia, producție la turație maximă

Stefana Muresan

Nou director general la ROMSILVA, începând de azi

Ligia Voro

Asociația Zona Metropolitană a instalat două unități mobile sanitare

Nora Dumitrescu

Echipa băimăreană Robocorns a dat roboții pe viziere

Nora Dumitrescu

New financing package of circa 205 million euros with IFC to support business plan of WDP Romania

Papuc Irina

Popririle pe conturile bancare trebuie ridicate imediat după plata sumelor

Traian Dan

Juncker propune un summit al UE la Sibiu

Stefana Muresan

Hidroelectrica a semnat primul contract de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual

Ligia Voro

Volumul total de investiții din CEE în 2019 depășește performanța record din 2018

Papuc Irina

Americanii de la PHI Group, plan complex de investiții în Transilvania, după achiziții în Vietnam și Thailanda

Stefana Muresan

Leave a Comment