Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBB, prezentă din nou în clasamentele internaționale

Universitatea Babeș-Bolyai este prezentă din nou în clasamentele internaționale reprezentative ale instituțiilor de învățământ superior.
Conform datelor publicate recent, Universitatea Babeș-Bolyai este una dintre cele patru instituții de învățământ superior din România care au fost incluse în clasamentul internaţional QS al universităților, clasament care utilizează atât indicatori educaţionali, cât şi indicatori de cercetare.
Din perspectiva criteriului cercetare, Universitatea Babeş-Bolyai este poziţionată pe cel mai înalt loc între universităţile din România incluse în QS Ranking, ocupând locul 1 la nivel de ţară. Rezultatul este unul congruent cu recentul clasament Leiden (http://www.leidenranking.com/), în care UBB a fost singura universitate din România care a depăşit pragul de impact academic internaţional necesar clasificării.
La nivel general, Universitatea Babeş-Bolyai se află în categoria 800-1000 de universităţi incluse în clasamentul QS, alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti ocupând, în acest an, o poziţie în categoria 701-750.
În condiţiile în care, la nivel internaţional, există aproximativ 26.000 de universități, rezultatul din acest an poziţionează UBB în primele 3% universităţi ale lumii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

OMV Petrom, investitie de 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor

Articolul următor

Dr Michael Kerkloh elected to lead European airport association

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share