Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, premiul european pentru inovare

Primarul Emil Boc a anunțat pe Facebook faptul că municipiul Cluj Napoca a primit premiul european pentru inovare.
„Am avut onoarea de a primi, în cadrul galei Innovation Luminary Awards, premiul Comisiei Europene – DG Connect la categoria orașe inovatoare (“Innovation Luminary Award for Creation of a strong innovation vision and landscape: development of an exemplar of an OI2 innovation city in Europe”).
Am acceptat acest premiu în numele orașului nostru, deoarece este o recunoaștere adresată întregii comunități clujene: universități, mediu de business, ONG-uri, cetățeni, instituții publice. Am reușit să creăm împreună un ecosistem deschis ideilor inovatoare, un mediu creativ care să permită dezvoltarea competitivă a Clujului în era digitală.
Dincolo de recunoașterea dimensiunii de IT și inovare a Clujului, acest premiu demonstrează că orașul nostru are nu numai prezent, ci și viitor. Mulțumesc Comisiei Europene, DG Connect și OISPG pentru recunoașterea europeană a dimensiunii inovatoare a orașului și a susținerii de către primărie a acestei zone strategice de dezvoltare! ”, a sustinut edilul Clujului.
Premiile pentru inovație Luminary sunt acordate anual de către Comisia Europeană – DG Connect și au fost fondate în colaborare cu Open Innovation Strategy and Policy Group (OISPG) și municipalitatea din Dublin. Innovation Luminary Awards au fost oferite în cadrul galei organizate la Cluj-Napoca cu prilejul conferinței Open Innovation 2.0., găzduită pentru prima dată de țara noastră, de către Dl. Peter Finnegan (Dublin City Council), Dr. Martin Curley (OISPG Chair), Dl. Markku Markkula (OISPG Vice Chair) și Dl. Bror Salmelin (OISPG Founder).

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiu RE/MAX: Interesul declarat pentru zona Clujului, cu mult peste Bucureşti

Articolul următor

Aeroportul Oradea: Blue Air - cursa Oradea-Constanta si retur

Citește și:
Citeste mai mult

VGP enters the Budapest market

VGP, a pan-European provider of high-quality logistics and semi-industrial real estate, enters the Budapest market by purchasing a…
Citeste mai mult

Clujul și-a făcut fond de inovare

Clusterul de Educație C-Edu, Fundația Botnar și Primăria Cluj-Napoca au operaționalizat Fondul de Inovare și Experiment (FIX) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share