Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Specialiști recunoscuți la nivel mondial, la Conferinţa CardioNET 2017

Universitatea de Medicină și Farmacie, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Societatea Maghiară de Cardiologie, organizează, în perioada 19-24 iunie 2017, la Târgu-Mureș, a XVII-a ediție a Conferinței Naționale de Cardiologie cu participare internațională CardioNET. Specialiști de renume din țară și din străinătate vor aborda aspecte legate de imagistică medicală. Conferința are și patru secțiuni de interdisciplinaritate, organizatorii fiind convinși de rolul abordărilor interdisciplinare în cercetare și în practica medicală. Festivitatea de deschidere a Conferinței CardioNET va avea loc joi, 22 iunie, la ora 9.00, în Amfiteatrul 1 din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.  Cu prilejul manifestării științifice, vor fi prezentate rezultatele proiectelor de cercetare câștigate în ultimii ani.
Eveniment de tradiţie
Președintele Conferinței CardioNET, prof. dr. Benedek Imre, a declarat că ediția din acest an a manifestării științifice coincide cu inaugurarea unui centru de cercetare în imagistică multimodală avansată din cadrul unui proiect de cercetare, în valoare de două milioane de euro.
„De 17 ani reușim să menținem ștacheta foarte ridicată în ceea ce privește calitatea prezentărilor și a sesiunilor organizate. Anul acesta, ne vom concentra în special asupra problemelor de imagistică medicală, pentru că acest congres corespunde cu inaugurarea unui centru de cercetare în imagistică multimodală avansată din cadrul unui proiect de cercetare, în valoare de două milioane de euro, finanțat de către statul român, prin care s-a creat o platformă imagistică unică în România în domeniul bolilor cardiovasculare în cadrul Centrului Medical Cardiomed, dotată cu un RMN de înaltă performanță, un Computer Tomograf de înaltă performanță, o serie de echipamente ale imagisticii intracoronariene, imagisticii de fuziune, imagisticii hibride și nanoimagisticii. De asemenea, s-a creat un laborator de imagistică computațională cardiologică și informatică medicală în care există un super computer și câteva softuri tridimensionale de procesare a imaginilor cu aplicații specifice cercetării care, la rândul lor, pot atrage alte granturi și alte finanțări. Cu ajutorul acestei infrastructuri de cercetare se va derula încă un proiect de cercetare destinat descoperirii precoce a riscului de infarct miocardic din analiza caracteristicilor plăcilor ateromatoase coronariene. Este un proiect în valoare de două milioane de euro, derulat în colaborare cu parteneri din străinătate. Congresul CardioNET își propune focalizarea asupra rolului imagisticii cardiace în tratamentul intervențional, dar și în alte aplicații. Nu în ultimul rând, avem patru secțiuni de interdisciplinaritate pentru că suntem convinși de rolul abordărilor interdisciplinare în cercetare și în practica medicală. De multe ori, patologia cu care ne confruntăm este mult mai complexă și necesită colaborarea dintre diferite specialități clinice”, a declarat prof. dr. Benedek Imre.
Proiecte revoluționare în domeniul cercetării cardiovasculare
Prof. dr. Benedek Imre s-a arătat mândru de rezultatele deosebite în domeniul cercetării științifice obținute de către echipa pe care o coordonează, de premiile obținute de la mai multe societăți științifice, precum și de rezultatele remarcabile obținute la învățătură de către fiica sa, Benedek Annabella, care a fost șefă de promoție a Facultății de Medicină, limba maghiară, promoția 2017.
„Datorită proiectelor revoluționare în domeniul cercetării cardiovasculare câștigate de către echipa Centrului Medical Cardiomed, ne mândrim cu aparatură medicală de ultimă generație pentru tratarea pacienților. Mă bucur că le-am implementat cu succes și mă bucur că pot prezenta realizările și achizițiile recente. La Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, am introdus crio-ablația, o nouă metodă de tratament a aritmiilor, care durează numai câteva minute. Lucrările la Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat a Pacientului Critic Cardiac, unică în țară, se apropie de finalizare. Unitatea va beneficia de toate aparatele medicale care există în prezent pentru terapia intensivă a pacientului critic cardiac. Ne mândrim cu rezultate deosebite în domeniul cercetării științifice, laureate în ultimii ani de diverse societăți științifice care ne-au acordat premii de excelență: Academia de Științe Medicale pentru activitatea de cercetare de excelență, Elitele Transilvane pentru întreaga carieră profesională, și Societatea Maghiară de Cardiologie pentru întreaga mea activitate profesională și științifică. Mă mândresc cu copiii mei care reprezintă cea mai mare realizare a mea. Fiica mea, Benedek Annabella, este șefă de promoție a Facultății de Medicină, limba maghiară. Mă consider un om realizat și fericit”, a transmis prof. dr. Benedek Imre.
Aurelian GRAMA
 
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Iulius dezvolta Openville cu un partener global

Articolul următor

I, Robot

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share