Mureș Sanatate Slider

Specialiști recunoscuți la nivel mondial, la Conferinţa CardioNET 2017

Universitatea de Medicină și Farmacie, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Societatea Maghiară de Cardiologie, organizează, în perioada 19-24 iunie 2017, la Târgu-Mureș, a XVII-a ediție a Conferinței Naționale de Cardiologie cu participare internațională CardioNET. Specialiști de renume din țară și din străinătate vor aborda aspecte legate de imagistică medicală. Conferința are și patru secțiuni de interdisciplinaritate, organizatorii fiind convinși de rolul abordărilor interdisciplinare în cercetare și în practica medicală. Festivitatea de deschidere a Conferinței CardioNET va avea loc joi, 22 iunie, la ora 9.00, în Amfiteatrul 1 din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.  Cu prilejul manifestării științifice, vor fi prezentate rezultatele proiectelor de cercetare câștigate în ultimii ani.
Eveniment de tradiţie
Președintele Conferinței CardioNET, prof. dr. Benedek Imre, a declarat că ediția din acest an a manifestării științifice coincide cu inaugurarea unui centru de cercetare în imagistică multimodală avansată din cadrul unui proiect de cercetare, în valoare de două milioane de euro.
„De 17 ani reușim să menținem ștacheta foarte ridicată în ceea ce privește calitatea prezentărilor și a sesiunilor organizate. Anul acesta, ne vom concentra în special asupra problemelor de imagistică medicală, pentru că acest congres corespunde cu inaugurarea unui centru de cercetare în imagistică multimodală avansată din cadrul unui proiect de cercetare, în valoare de două milioane de euro, finanțat de către statul român, prin care s-a creat o platformă imagistică unică în România în domeniul bolilor cardiovasculare în cadrul Centrului Medical Cardiomed, dotată cu un RMN de înaltă performanță, un Computer Tomograf de înaltă performanță, o serie de echipamente ale imagisticii intracoronariene, imagisticii de fuziune, imagisticii hibride și nanoimagisticii. De asemenea, s-a creat un laborator de imagistică computațională cardiologică și informatică medicală în care există un super computer și câteva softuri tridimensionale de procesare a imaginilor cu aplicații specifice cercetării care, la rândul lor, pot atrage alte granturi și alte finanțări. Cu ajutorul acestei infrastructuri de cercetare se va derula încă un proiect de cercetare destinat descoperirii precoce a riscului de infarct miocardic din analiza caracteristicilor plăcilor ateromatoase coronariene. Este un proiect în valoare de două milioane de euro, derulat în colaborare cu parteneri din străinătate. Congresul CardioNET își propune focalizarea asupra rolului imagisticii cardiace în tratamentul intervențional, dar și în alte aplicații. Nu în ultimul rând, avem patru secțiuni de interdisciplinaritate pentru că suntem convinși de rolul abordărilor interdisciplinare în cercetare și în practica medicală. De multe ori, patologia cu care ne confruntăm este mult mai complexă și necesită colaborarea dintre diferite specialități clinice”, a declarat prof. dr. Benedek Imre.
Proiecte revoluționare în domeniul cercetării cardiovasculare
Prof. dr. Benedek Imre s-a arătat mândru de rezultatele deosebite în domeniul cercetării științifice obținute de către echipa pe care o coordonează, de premiile obținute de la mai multe societăți științifice, precum și de rezultatele remarcabile obținute la învățătură de către fiica sa, Benedek Annabella, care a fost șefă de promoție a Facultății de Medicină, limba maghiară, promoția 2017.
„Datorită proiectelor revoluționare în domeniul cercetării cardiovasculare câștigate de către echipa Centrului Medical Cardiomed, ne mândrim cu aparatură medicală de ultimă generație pentru tratarea pacienților. Mă bucur că le-am implementat cu succes și mă bucur că pot prezenta realizările și achizițiile recente. La Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, am introdus crio-ablația, o nouă metodă de tratament a aritmiilor, care durează numai câteva minute. Lucrările la Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat a Pacientului Critic Cardiac, unică în țară, se apropie de finalizare. Unitatea va beneficia de toate aparatele medicale care există în prezent pentru terapia intensivă a pacientului critic cardiac. Ne mândrim cu rezultate deosebite în domeniul cercetării științifice, laureate în ultimii ani de diverse societăți științifice care ne-au acordat premii de excelență: Academia de Științe Medicale pentru activitatea de cercetare de excelență, Elitele Transilvane pentru întreaga carieră profesională, și Societatea Maghiară de Cardiologie pentru întreaga mea activitate profesională și științifică. Mă mândresc cu copiii mei care reprezintă cea mai mare realizare a mea. Fiica mea, Benedek Annabella, este șefă de promoție a Facultății de Medicină, limba maghiară. Mă consider un om realizat și fericit”, a transmis prof. dr. Benedek Imre.
Aurelian GRAMA
 
 

Related posts

Speakerii L.I.F.T. 2019: Adi Coco, fotograf

Ligia Voro

Afacerile spitalului Polaris din Cluj au crescut cu 30% anul trecut, la 20 mil. lei

redactia

Banca Mondială: Braşovul are cea mai bună infrastructură urbană din ţară

Stefana Muresan

TRAMECO, Drum Asfalt și LEMACONS, reabilitează Şcoala nr. 11 din Oradea

Traian Dan

Transportatorii vor reducerea TVA la 5% la transporturi și creșterea diurnei

Traian Dan

MS | Piața de rezidențial – o nouă provocare

Transilvania Business

Efectele crizei CoVid-19 asupra fondurilor de pensii private

Traian Dan

Creștere de aproape 11% a veniturilor Digi Communications NV

Traian Dan

Recomandări și măsuri anunțate de băncile din România în contextul COVID-19

Papuc Irina

CE a publicat Regulamentul ce include propunerile României de flexibilizare a fondurilor europene

Traian Dan

Transavia va asigura pentru Spitalul Judeţean Alba aparatura necesară pentru efectuarea testelor Covid-19

Papuc Irina

FOTO: Investiția ROMGAZ la Iernut – “Dintr-un televizor cu lămpi, într-o plasmă super meseriașă”

redactia

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA: Investiții strategice în centrul țării

Ligia Voro

DAFCOCHIM, connecting people – liantul între fermieri și furnizorii de inputuri

Ligia Voro

Gazprom a găsit petrol în Timiș şi va începe producţia experimentală

Stefana Muresan

Leading solutions for future proof buildings

Ionut Oprea

Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“ se reinventează cu bani europeni

Stefana Muresan

Constructorul a reînceput activitatea pe lotul 2 al autostrăzii Ogra – Campia Turzii

redactia

Oblio, pași îndrăzneți în producție

Stefana Muresan

Sibiu, an Attractive City for Investors

Stefana Muresan

Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

Traian Dan

Platformă online de informare despre cancerul pulmonar, imuno-oncologie şi biomarkeri

Stefana Muresan

Mircea Solovăstru, continuitate în structurile de conducere la Bursa de Valori București.

Nicolae Pop

Leave a Comment