București Real Estate Ultimele stiri Uncategorized

Iulius dezvolta Openville cu un partener global

IULIUS şi Atterbury Europe au înființat un fond financiar comun, cu cote egale de participare (50/50), pentru dezvoltarea ansamblului mixt Openville Timişoara, precum şi a altor proiecte care urmează a fi demarate. Totodată, parteneriatul cu Atterbury Europe va contribui la susţinerea strategiei de consolidare la nivel regional a reţelei de mall-uri creată sub brandul IULIUS MALL, prin deţinerea în comun, în proporţie de 50% fiecare, a părţilor sociale aferente IULIUS MALL IAŞI, IULIUS MALL TIMIŞOARA, IULIUS MALL CLUJ şi IULIUS MALL SUCEAVA. Parteneriatul va consolida în mod fundamental poziţia pe care IULIUS o are pe piaţa din România şi va accelera ritmul de creştere a proiectelor cu impact regional aflate în derulare, dar şi a celor viitoare.
 
Atterbury Europe este o companie europeană de investiţii imobiliare, ce pune accent pe co-investirea alături de parteneri locali care sunt lideri în jurisdicţiile lor, cu acces la un portofoliu de dezvoltare a cărui evoluţie poate fi accelerată. România reprezintă cea de-a treia jurisdicţie de investiţii pentru Atterbury Europe, după achiziţiile derulate cu succes în Serbia şi Cipru.
 
Acordul dintre IULIUS şi Atterbury Europe reprezintă începutul unei puternice relații de afaceri, care vizează noi dezvoltări imobiliare în România. „În ultimii 17 ani, compania IULIUS s-a dedicat realizării de proiecte regionale de referință pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor, iar acordul cu Atterbury Europe are un rol important în accelerarea acestei strategii. Asocierea noastră combină know-how-ul şi poziţia dominantă pe care o avem pe piaţa din România, cu puterea financiară şi experienţa în property management ale acestui prestigios grup internaţional. Împărtăşim aceeaşi viziune de business şi suntem convinşi că, împreună, ne vom consolida strategia de creştere, aducând plus valoare portofoliului şi implementând noi proiecte de referinţă”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei IULIUS.
„Strategia de investiții a Atterbury Europe urmărește să lucreze cu jucătorii de prim rang din țările în care alegem să investim. Suntem încântaţi de faptul că prezenţa noastră în Europa, alături de legăturile pe care le avem cu Africa de Sud, a condus la asocierea cu grupul IULIUS din România”, a declarat Henk Deist, CEO al Atterbury Europe.
„Împărtășim culturi organizaționale similare și o pasiune comună pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare de înaltă calitate, cu precădere pe segmentul mixed use, așadar așteptăm cu interes să lucrăm cu grupul IULIUS pentru a atinge împreună noi culmi ale succesului”, a adăugat Louis van der Watt, CEO al Atterbury Property Holdings din Africa de Sud.
Portofoliul companiei IULIUS va fi administrat în continuare de aceeaşi echipă de specialişti în property management.
Înfiinţat în anul 1991, IULIUS este singurul dezvoltator şi operator de proiecte de tip „mixed use” din România, cu un portofoliu operaţional care cuprinde peste 260.000 mp de spaţii de retail şi 106.000 mp de spaţii office.
Compania a creat reţeaua naţională IULIUS MALL, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava) şi ansamblul mixt Palas Iaşi. Cu un trafic anual de peste 66 milioane de vizitatori, proiectele companiei sunt lidere de piaţă la nivel regional. Pe segmentul office, IULIUS se numără printre cei mai mari dezvoltatori și operatori de spații de birouri, având nouă clădiri clasa A integrate în proiecte mixte și construite conform normelor LEED, sub brandul United Business Center.
În prezent, IULIUS dezvoltă proiectul Openville, în proximitatea Iulius Mall Timişoara. Acesta reprezintă cel de-al doilea proiect de tip „mixed-use” din portofoliul companiei, după Palas Iași. Openville va fi o destinație completă, emblematică pentru Timişoara, reprezentând cel mai mare centru de afaceri, cumpărături și divertisment din vestul României.
Openville oferă o combinație sinergică ce reunește peste 130.000 mp de spaţii office, distribuite în şapte clădiri de birouri, 131.000 mp de retail, peste 450 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, un cinema multiplex, o zonă de fresh market şi patru săli de evenimente. În plus, timişorenii vor avea la dispoziţie cel mai mare parc suspendat din România, un spațiu verde de peste 55.000 mp, şi 4.050 de locuri de parcare subterane şi supraetajate.
 
 
Atterbury Europe este deţinută în comun de compania de investiții cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud și de către Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties.
Atterbury Property Holdings a fost înfiinţată în 1994, în Pretoria, Africa de Sud. De-a lungul ultimilor 23 de ani, Atterbury a devenit un nume de top în domeniul investițiilor și dezvoltărilor imobiliare din Africa de Sud, de pe întregul continent african și dincolo de granițele acestuia. La începuturile sale, compania a reprezentat forța motrice de la baza mai multor dezvoltări imobiliare de referință din Africa de Sud. Mai recent, compania și-a construit o reputație impecabilă, prin capacitatea sa de a repurta succese și în afara granițelor Africii de Sud și în rândul unor culturi diferite. Aceasta a dezvoltat proprietăți comerciale, de retail și rezidențiale cu o suprafață totală de peste 1,5 milioane mp, iar divizia de property management administrează o suprafață închiriabilă de peste 800.000 mp.
În 2014, Atterbury Property Holdings a decis să investească împreună cu Steinhoff International în Atterbury Europe, pentru a se concentra asupra investiţiilor în centre comerciale şi asupra oportunităţilor de dezvoltare pe segmentul de retail, în special în regiunea de est a Europei, aflată în plină dezvoltare. Până în prezent, compania a investit în Cipru, Serbia, iar acum în România.
Steinhoff International este un retailer integrat pe verticală care produce, distribuie şi comercializează bunuri de uz casnic şi mărfuri generale în Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Africa și Australasia. Operațiunile de retail vizează segmentele de consumatori atenți la prețuri și la valoarea bunurilor cumpărate, oferindu-le acestora produse accesibile, prin utilizarea unui lanț de aprovizionare integrat pe verticală. Portofoliul de proprietăți al Steinhoff Group rămâne o componentă strategică esențială pentru asigurarea infrastructurii și a rețelei de magazine necesare pentru operațiunile sale de retail integrat.
Steinhoff International are o cotație principală la Bursa de Valori din Frankfurt și o cotație secundară la Bursa de Valori din Johannesburg, având în prezent o capitalizare de piață ce depășește 20 de miliarde de Euro.

Related posts

O româncă, în premieră, în echipa de conducere a Asociaţiei Europene de Robotică

Stefana Muresan

Wizz Air comandă încă 10 aeronave Airbus A321ceo, care vor fi livrate în 2018 şi 2019

Stefana Muresan

Planul Aeroportului Internațional Sibiu pentru asigurarea continuității operațiunilor în 2020

Ion Surdu

Spațiul pentru Summit-ul UE de la Sibiu, amenajat de o firma din Satu Mare

redactia

People, Performance, Professionalism – Conferința Internațională de Workplace, Property și Facility Management

Nicolae Pop

Turda înființează o nouă companie de transport local

Nora Dumitrescu

STAR ALLIANCE CELEBRATES 20 YEARS 

Ionut Oprea

Dorel Duță, președinte UNSICAR: “Problema în asigurări nu este dacă se întâmplă riscul, ci când”

Ligia Voro

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Banca Transilvania, planuri ambițioase pentru acest an

Stefana Muresan

Clujenii de la ACI mizează pe afaceri de 35,5 mil. euro

Stefana Muresan

Auchan va transforma BTarena în spital de campanie

Nora Dumitrescu

Deșeurile din județul Bihor vor fi colectate selectiv, pe cinci fracții

Traian Dan

Sute de angajați ai Groupe Renault Romania împreună cu familiile lor s-au solidarizat în lupta cu cancerul mamar

Ligia Voro

Livada Palocsay, revitalizată de agronomii clujeni

Nora Dumitrescu

Compania Flex se extinde la Timișoara

Stefana Muresan

Mendola Fabrics, cel mai vândut brand de perdele şi draperii din România

Stefana Muresan

Un tablou de Adrian Ghenie a fost vândut cu aproape 3 milioane de euro

Stefana Muresan

S IMMO successfully sells large office buildings in Vienna

Ionut Oprea

Austriecii de la Voestalpine au activat o fabrică la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Acord de colaborare între BVB și Clubul Rotary

Ligia Voro

Dupa rezultate remarcabile inregistrate de Banca Transilvania, Horia Ciorcila a primit al cincilea mandat pentru functia de presedinte al CA

Stefana Muresan

Zitec este oficial singura companie românească partener Magento

Ligia Voro

Guvernul Orban va reorganiza Agenţia pentru Agenda Digitală a României

Papuc Irina

Leave a Comment