Creditele bancare au un singur dezavantaj, că trebuie să le dai înapoi, iar listarea AAGES pe bursă este un certificat care reprezintă încredere, a declarat luni, Gabor Molnar, CEO al companiei, într-o conferință la Bursa de Valori București (BVB).
‘Noi vindem foarte mult pe piețele externe și a fi prezent pe bursă este un fel de certificat, un fel de dovadă că ești o firmă de încredere. Resursele financiare le-am asigurat din profitul reinvestit, am apelat din când în când și la credite dar acestea au un singur dezavantaj, că trebuie să le dai înapoi. Am folosit și fonduri europene. Bursa este o posibilă sursă de finanțare a unor investiții în cazul în care conjunctura, oportunitățile și interesul investitorilor vor cere acest lucru. Există și un motiv personal pentru listare. De-a lungul anilor am convins colegii să fie de acord să reinvestim toți banii, iar acum prin posibilitatea de a vinde o parte din acțiuni fondatorii au șansa, posibilitatea, să recupereze o mică parte din investiții’, a spus Molnar, citat de Agerpres.
El a precizat că pe fosta perioadă de programare, compania a atras bani europeni pentru mai multe proiecte.
‘Am atras bani europeni pentru construirea unei hale, pentru niște dotări, atât pentru AAGES cât și pentru firma Electroterm la care AAGES este acționar. Este vorba de 700.000 euro, dar banii pe care i-am primit au fost cam 600.000 euro. Am apelat la bani europeni pentru că trebuie să lucrezi eficient și să ai dotări dacă vrei să faci față cererii pieței’, a mai arătat reprezentantul AAGES.
La rândul său, Ludwik Sobolewski, CEO al BVB a precizat că tot ce face AAGES este proiectat și realizat pe plan local.
‘Made in Romania’ este mai mult decât o etichetă, este un fenomen care ne arată că afacerile românești au capacitatea să creeze produse și servicii de calitate care, prin intermediul pieței de capital pot căpăta mai multă valoare și recunoaștere’, a afirmat Sobolewski, potrivit sursei citate.
De asemenea, Lucian Anghel, președintele BVB, a subliniat faptul că perioada de subscriere s-a finalizat în 2 zile.
‘Ați trecut testul bursei cu un foarte mare succes, două zile finalizarea acestei tranzacții. Până ce s-au dezmeticit investitorii, tranzacția deja se închisese. Este o performanță extraordinară și asta sper să deschidă ochii și mintea altor antreprenori români care să poată să folosească piața de capital pentru dezvoltare, creștere și arată că Bursa de Valori București (BVB) poate crea valoare și pentru companii de dimensiuni nu neapărat extrem de mari’, a explicat Anghel.
Compania AAGES s-a listat luni pe piața de capital românească cu simbolul AAG. Acționarii au obținut 5,49 milioane lei din vânzarea a 15% din acțiunile companiei, în vederea listării pe piața românească de capital. Cele 1,5 milioane de acțiuni au fost cumpărate de 485 de investitori cu 3,7050 lei/acțiune. La acest preț, capitalizarea companiei este de 37 milioane lei.
Pe data de 6 iunie, a fost publicat prospectul de listare prin ofertă publică inițială secundară. Valoarea totală a ofertei era cuprinsă între 4.725.000 lei și 5.850.000, în funcție de intervalul de preț stabilit în cadrul ofertei.
Compania se ocupă cu fabricarea de instalații și echipamente pentru încălzirea prin inducție a metalelor. 70% din cifra de afaceri a emitentului se realizează pe piețele externe, având ca parteneri clienți din Germania, Ungaria, Turcia și China.
Citește și:
Aradul și-a premiat principalii investitori
Aradul se bazează pe mediul său de afaceri. Drept recunoștință, Consiliul Județean Arad i-a premiat, într-un cadru festiv,…
25 mai 2022
Centrul Legacy, de la Băile Figa, va fi gata în septembrie
Lucrările de construire a Centrului Recreativ Legacy (CRL), din cadrul Băilor Figa, vor fi terminate în luna septembrie.…
25 mai 2022
Florin Pop, EnergoBit: “România poate produce turbine eoliene și panouri solare”
Țara noastră are bune perspective de a dezvolta lanțul de producție industrială pentru industria energetică, apreciază Florin Pop,…
25 mai 2022
Sighetul se vrea oraș inteligent prin strategia “Marmația”
A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Marmația – strategii și standarde”. Acesta cuprinde Strategia Integrată de…
25 mai 2022
Poarta Vieneză s-a ieftinit. Costă 3,4 milioane de euro
Clădirea monument istoric Wiener Tor, de pe Dealul Cetățuii, din Cluj-Napoca, are acum un preț de vânzare scăzut…
25 mai 2022
Tenaris, Hanna și Simex au finanțat Festivalul Ideilor Creative
Trei agenți economici din județul Sălaj au fost implicați în premierea celor mai bune proiecte din Festivalul Ideilor…
25 mai 2022
Rectorii NeurotechEU au semnat declarația comună în Salina Turda
Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj, a fost desemnată în funcția de Chairman of…
25 mai 2022
Birouri de arhitectură de renume mondial proiectează pentru prima dată într-un concurs de specialitate din România
Patru birouri din topurile de arhitectură la nivel mondial participă la concursul de specialitate cu invitați, organizat de…
24 mai 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
Mureș: Percheziții într-un dosar de contrabandă cu aur
Procurorii DIICOT şi poliţiştii din […]
25 mai 2022
REPORTAJ. ”Cocoșul de Aur” s-a reîntors acasă
Una dintre cele mai îndrăgite clădiri de pe […]
23 mai 2022
Președinte nou la Ordinul Arhitecților Mureș
Ordinul Arhitecților din România (OAR) – […]
23 mai 2022
Centrală fotovoltaică nouă într-o localitate mureșeană
Conducerea societății Medshine Russu SRL […]
22 mai 2022
Fermă nouă de peste 40.000 de găini, într-o localitate mureșeană
Conducerea societății Diadrag SRL anunță […]
21 mai 2022
Lacuri piscicole noi, în pregătire în Ideciu de Jos
Conducerea Primăriei comunei Ideciu de Jos […]
20 mai 2022
VIDEO: Cum arată interioarele hotelului și restaurantului ”Cocoșul de Aur”
Post-ul VIDEO: Cum arată interioarele hotelului […]
20 mai 2022