Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BVB: 'AAGES a trecut testul bursei cu un foarte mare succes'

Creditele bancare au un singur dezavantaj, că trebuie să le dai înapoi, iar listarea AAGES pe bursă este un certificat care reprezintă încredere, a declarat luni, Gabor Molnar, CEO al companiei, într-o conferință la Bursa de Valori București (BVB).
‘Noi vindem foarte mult pe piețele externe și a fi prezent pe bursă este un fel de certificat, un fel de dovadă că ești o firmă de încredere. Resursele financiare le-am asigurat din profitul reinvestit, am apelat din când în când și la credite dar acestea au un singur dezavantaj, că trebuie să le dai înapoi. Am folosit și fonduri europene. Bursa este o posibilă sursă de finanțare a unor investiții în cazul în care conjunctura, oportunitățile și interesul investitorilor vor cere acest lucru. Există și un motiv personal pentru listare. De-a lungul anilor am convins colegii să fie de acord să reinvestim toți banii, iar acum prin posibilitatea de a vinde o parte din acțiuni fondatorii au șansa, posibilitatea, să recupereze o mică parte din investiții’, a spus Molnar, citat de Agerpres.
El a precizat că pe fosta perioadă de programare, compania a atras bani europeni pentru mai multe proiecte.
‘Am atras bani europeni pentru construirea unei hale, pentru niște dotări, atât pentru AAGES cât și pentru firma Electroterm la care AAGES este acționar. Este vorba de 700.000 euro, dar banii pe care i-am primit au fost cam 600.000 euro. Am apelat la bani europeni pentru că trebuie să lucrezi eficient și să ai dotări dacă vrei să faci față cererii pieței’, a mai arătat reprezentantul AAGES.
La rândul său, Ludwik Sobolewski, CEO al BVB a precizat că tot ce face AAGES este proiectat și realizat pe plan local.
‘Made in Romania’ este mai mult decât o etichetă, este un fenomen care ne arată că afacerile românești au capacitatea să creeze produse și servicii de calitate care, prin intermediul pieței de capital pot căpăta mai multă valoare și recunoaștere’, a afirmat Sobolewski, potrivit sursei citate.
De asemenea, Lucian Anghel, președintele BVB, a subliniat faptul că perioada de subscriere s-a finalizat în 2 zile.
‘Ați trecut testul bursei cu un foarte mare succes, două zile finalizarea acestei tranzacții. Până ce s-au dezmeticit investitorii, tranzacția deja se închisese. Este o performanță extraordinară și asta sper să deschidă ochii și mintea altor antreprenori români care să poată să folosească piața de capital pentru dezvoltare, creștere și arată că Bursa de Valori București (BVB) poate crea valoare și pentru companii de dimensiuni nu neapărat extrem de mari’, a explicat Anghel.
Compania AAGES s-a listat luni pe piața de capital românească cu simbolul AAG. Acționarii au obținut 5,49 milioane lei din vânzarea a 15% din acțiunile companiei, în vederea listării pe piața românească de capital. Cele 1,5 milioane de acțiuni au fost cumpărate de 485 de investitori cu 3,7050 lei/acțiune. La acest preț, capitalizarea companiei este de 37 milioane lei.
Pe data de 6 iunie, a fost publicat prospectul de listare prin ofertă publică inițială secundară. Valoarea totală a ofertei era cuprinsă între 4.725.000 lei și 5.850.000, în funcție de intervalul de preț stabilit în cadrul ofertei.
Compania se ocupă cu fabricarea de instalații și echipamente pentru încălzirea prin inducție a metalelor. 70% din cifra de afaceri a emitentului se realizează pe piețele externe, având ca parteneri clienți din Germania, Ungaria, Turcia și China.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima ediție a ‘HOTSPOT SIBIU 2017’, în 27 iunie

Articolul următor

UVT – parte a unui proiect de 12 milioane euro finanțat de Uniunea Europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share