IT&C Slider Timiș Ultimele stiri

Nokia, investitii de 73 milioane euro in activitatile telecom de la Timisoara

Nokia România derulează o investiţie de peste 73 de milioane de euro la campusul companiei din Timişoara, unde dezvoltă cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul telecomunicaţiilor din România. Nokia Campus va fi extins pe o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi în prima jumătate a anului viitor. Investiţia va crea 300 de noi locuri de muncă, dintre care 100 în echipele de cercetare şi dezvoltare, inclusiv programatori şi ingineri de sisteme, şi 200 în echipa de servicii.
„După 25 de ani de activitate în România, avem în faţă noi oportunităţi uriaşe: 5G, IoT (Internet of Things – n.r.), cloud, soluţii ultra broadband. Toate acestea vor continua să transforme felul în care România şi lumea se conectează şi ne vom afla în centrul acestor transformări. Investim peste 70 de milioane de euro în acest campus, iar începând de anul viitor toţi angajaţii Nokia vor fi aici. Cred că asta demonstrează angajamentul Nokia faţă de România şi încrederea în capabilităţile şi expertiza din această ţară. În România, livrăm produse şi servicii de înaltă calitate, cu valoare adăugată ridicată, în mod competitiv”, a declarat, potrivit Ziua de Vest, Raoul Ros, director general Nokia România, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi, la Timişoara.
Campusul Nokia din Timişoara dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data şi noile tehnologii de comunicaţii mobile.
În prezent, Nokia are 1.300 de angajaţi în campusul de la Timişoara: 600 de ingineri în departamentul de cercetare şi dezvoltare, inaugurat marţi, şi peste 700 de specialişti în centrul global de operare reţele, deschis în 2015, în prima etapă de relocare a echipei din Timişoara. Proiectul Nokia pentru campusul din Timişoara ar urma să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor, odată cu etapa finală de relocare a angajaţilor.
Campusul Nokia din Timişoara găzduieşte cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare din industria de telecomunicaţii din România, precum şi unul dintre cele mai mari centre de operare de reţele multi-vendor şi cu tehnologii multiple. Angajaţii Nokia România oferă servicii 24/7 în şapte limbi, deservind clienţi din ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia sau Olanda.
În plus, Nokia a dezvoltat la Timişoara un centru de excelenţă pentru servicii de proiectare, optimizare, implementare şi întreţinere a reţelelor cu tehnologii multiple, oferind servicii end-to-end în România şi la nivel global, precum şi apicaţii, în particular sisteme de mentenanţă operaţională, internet of things şi customer experience.
Nokia a ajuns la Timişoara în 2015, odată cu preluarea Alcatel Lucent. Alcatel este prezentă pe piaţa românească încă din 1991.
Totodată, Ros a reconfirmat parteneriatul Nokia România cu Universitatea de Vest şi Politehnica din Timişoara.
„Ceea ce vrem să demonstrăm este că pe lângă competitivitate în materie de costuri şi calitate, putem face inovaţie în ţară. Mă refer şi la produse şi servicii, dar şi la felul în care lucrăm”, a spus şeful Nokia România.

Related posts

S-au finalizat lucrările la clădirea ambulatoriului Spitalului Militar Oradea

Traian Dan

Călin Biriş: de la buget la vânzări online

Ionel Albu

Platforma industrială a Clujului devine rezidențială

Nora Dumitrescu

Retrospectivă: Piața de medicamente în vreme de pandemie

Papuc Irina

Consiliul Judeţen Timiş vinde acţiunile deţinute la Drumco, pentru un milion şi jumătate de dolari

Robert Bloancă

Orbis deschide noi hoteluri, inclusiv la Arad și Sighișoara

Stefana Muresan

România, mai mare cu 9700 km pătrați. Zece ani de la unica extindere de drepturi suverane ale României de la Marea Unire din 1918

redactia

Oradea, Târgu Mureș și Timișoara – orașele cu cel mai bun acces la magazine și restaurante

Stefana Muresan

Aeroportul din Brașov a primit certificatele de urbanism pentru câteva elemente de construcție

redactia

Register now for BACK 2 BUSINESS Bucharest

Stefana Muresan

Producătorii de brânzeturi artizanale din Cluj, cu stand în rețeaua Moldovan

Nora Dumitrescu

România cumpără 20 de noi trenuri electrice, investiție de 120 milioane euro din fonduri europene

redactia

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Papuc Irina

Alexandra Danciu, Star Transmission & Star Assembly: “Work hard, play hard!”

Ligia Voro

Globalworth, the largest corporate bond issue in the history of the Bucharest Stock Exchange

Ionut Oprea

ADR Vest: „Avem peste 10 milioane de euro la dispoziție, așteptăm proiecte de calitate”

Stefana Muresan

Un start-up clujean primește finanțare din Canada. Ideea indianului care „în viața trecută a fost transilvănean” valorează peste 15 mil. $

redactia

Piața de real estate, oportună în orice criză

Ionut Oprea

NEPI Rockcastle aduce în Tîrgu Mureș un mall de Centenar

Ligia Voro

Zilele Recoltei vor avea loc și în anul acesta la Cluj

Nora Dumitrescu

Restaurantul Hotelului Privo din Târgu Mureş, cel mai bun din Europa

Stefana Muresan

Start-up Nation 2018: S-au publicat în consultare condițiile pentru acordarea finanțării

redactia

Primaria Sibiu – 23 de proiecte, de peste 320 de milioane de lei, depuse la ADR Centru

redactia

Starbucks își deschide cafenele în serie la Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment