Arad Auto Importate Sibiu Slider Ultimele stiri

Takata – 400 de noi angajari in fabricile din România și continuarea investițiilor

Reprezentanții Takata Emea, care gestionează operațiunile producătorului de componente auto în Europa, Orientul Mijlociu și Asia, anunță că vor continua investițiile în fabricile deținute în România, respectiv în Arad și Sibiu, unde vor angaja cel puțin 400 de persoane în următoarea perioadă.
Oficialii companiei nipone au declarat, pentru News.ro, că operațiunile din România ”înregistreză foarte bune performanțe”.
Oficialii companiei nipone Takata au răspuns, marți, unei întrebări adresate de corespondentul News.ro cu privire la modul în care ar putea fi afectate operațiunile din România, unde sub umbrela corporației funcționează două fabrici, una la Arad și una la Sibiu, scrie News.ro. Georg Lamerz, asociat în cadrul Takata Emea, care are sediul în Germania și gestionează operațiunile producătorului de componente auto în Europa, Orientul Mijlociu și Asia, a declarat că situația financiară a acestei companii este ”solidă”, lăsând să se înțeleagă că o eventuală procedură de faliment inițiată de ”compania mamă” nu ar afecta funcționarea fabricilor.
Acesta s-a referit și la situația fabricilor din România, afirmând că ”înregistrează în prezent foarte bune performanțe, încununate de o situație financiară puternică”.
”De exemplu, în Arad am demarat de curând un proiect de majorare a capacității de producție cu 500 de metri pătrați pentru fabricarea de centuri de siguranță. Acest proiect implică o investiție de aproape 1.000.000 euro și va fi finalizat în următoarele câteva luni”, a spus sursa citată. Oficialii companiei spun că în România sunt ”într-un proces continuu de recrutare de noi angajați”.
Fabrica Takata din Arad are trei secții, una de volane, a doua de centuri de siguranță și una de sculărie, amplasate în două locații și desfășurate pe aproximativ 25 de hectare de teren, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din județ. Sub umbrela consorțiului japonez mai funcționează o fabrică și în Sibiu, unde se produc saci pentru airbag-uri. Presa internațională a scris că Takata Corporation ar putea cere intrarea în faliment, până la finele lunii iunie.

Related posts

Hidroelectrica şi BCR , contract pentru o linie de credit de 85 de milioane de lei

Stefana Muresan

Huf extends development center in Romania

Nicolae Pop

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, proprietarul CON-A, cel mai mare constructor român în 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment