Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul International Avram Iancu Cluj – un secol de activitate aviatică si primul milion de pasageri în 2017

Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj aniversează astăzi 100 de ani de la primele activităti aviatice pe Aerodromul din Someseni Cluj, dar si 85 de ani de la înfiintarea la Cluj pe actualul amplasament, al unui aeroport civil în anul 1932.
Acest eveniment este unul special pentru Aeroportul International Cluj, pentru că aeroportul celebrează cu aceeasi ocazie si pasagerul cu numărul 1 milion, sărbătorit anul acesta cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2016, ca urmare a unui trend pozitiv de crestere a numărului de pasageri înregistrati în primele 6 luni ale anului 2017.
Astfel, Aeroportul International Cluj atinge pentru a 7-a oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrati într-un an calendaristic. Pasagerul cu numărul 1 milion a călătorit pe zborul Wizz Air care a aterizat de la Bologna si a fost întâmpinat de conducerea Consiliului Judetean Cluj si de reprezentantii ai altor institutii locale, ai aeroportului, Wizz Air si mass media.
În cadrul acestui eveniment marcant, presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise a declarat: „Împlinirea unui secol de activitate aviatică la Cluj, îmi oferă fericitul prilej de a felicita întreg colectivul Aeroportului International Cluj pentru această minunată aniversare. Momentul de azi reprezintă rezultatul mai multor ani de muncă si de investitii în infrastructura acestui obiectiv, investitii care au permis, iată, să fim astăzi al doilea aeroport al tării si unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării economice a judetului Cluj si a întregii regiuni”.
Amintim faptul că reteaua de rute a aeroportului oferă în prezent 47 de destinatii regulate spre 20 de tări din Europa si Orientul Mijlociu, precum si peste 10 zboruri charter spre cele mai importante destinatii turistice. În primele 6 luni ale anului 2017 de pe aeroport au fost deschise opt destinatii noi, a crescut frecventa zborurilor pe rutele existente, iar o nouă companie aeriană, Ellinair, a demarat zboruri regulate de la Cluj.
Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj este al doilea aeroport din România din punct de vedere al pasagerilor transportati după Aeroportul International “Henri Coandă“ Bucuresti, iar pentru anul 2017 estimează faptul că va înregistra un trafic de aproape 3 milioane de pasageri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wetterbest, in care Teraplast detine 60%, tinteste exporturi de 1 mil. euro

Articolul următor

Wizz Air comandă încă 10 aeronave Airbus A321ceo, care vor fi livrate în 2018 şi 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share