Analize Real Estate Ultimele stiri

Imobiliare.ro: Topul celor mai scumpe apartamente din ţară

Un clasament realizat de Imobiliare.ro pe baza ofertelor listate pe portal relevă că Bucureştiul se află la o distanţă considerabilă faţă de celelalte mari oraşe ale ţării în ceea ce priveşte preţurile proprietăţilor rezidenţiale de lux.
„Dacă în Capitală cel mai scump apartament disponibil spre vânzare se apropie de suma de patru milioane de euro, în celelalte centre regionale cele mai ridicate pretenţii ale proprietarilor se situează sub un milion de euro şi, adesea, chiar sub pragul de 500.000 de euro. Majoritatea proprietăţilor incluse în clasament sunt penthouse-uri în ansambluri de lux, ridicate în ultimii ani, însă în ofertă se regăsesc şi exemple de apartamente în clădiri istorice”, arată studiul citat.
În Capitală, cel mai scump apartament listat pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 3,8 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Primăverii, structurat pe două nivele şi compartimentat în şapte camere (plus dependinţe). Locuinţa are o suprafaţă utilă de 450 de metri pătraţi, dar ajunge la 650 de metri pătraţi construiţi, incluzând terasele. Imobilul dispune de trei locuri de parcare în subteran şi o boxă de depozitare.
Pe locul al doilea în clasament se situează un alt penthouse, amplasat de data aceasta în zona Şoseaua Nordului – Herăstrău, care poate fi achiziţionat la un preţ de 3,15 milioane de euro. Locuinţa are cinci camere, o suprafaţă utilă de 410 metri pătraţi şi este amplasată la ultimul etaj (din şase) al unui bloc finalizat în anul 2008. Proprietatea are vedere asupra parcului Herăstrău, este dotată cu home-cinema, bar, jacuzzi, terasă interioară (amplasată în mijlocul apartamentului) etc.
Tot în zona de nord a Capitalei, în apropiere de parcul Herăstrău, un penthouse nou-construit – parte dintr-un bloc finalizat în anul 2015 – are un preţ 2,49 milioane de euro (+TVA). Locuinţa este structurată pe două nivele, are cinci camere (plus dependinţe) şi dispune de o suprafaţă utilă de aproximativ 340 de metri pătraţi (la care se adaugă două terase de 90 de metri pătraţi la ultimul nivel). Proprietatea dispune şi de două locuri de parcare în subteran.
În Braşov, cel mai scump apartament scos la vânzare pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 650.000 de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Drumul Poienii, finalizat în anul 2008. Compartimentat în patru camere (plus dependinţe), acesta are o suprafaţă utilă de 180 de metri pătraţi şi oferă vedere asupra centrului oraşului.
Tot în centrul Braşovului, un penthouse tip triplex, finalizat în anul 2010, are o valoare de listare de 600.000 de euro. Locuinţa face parte dintr-un imobil tip vilă, are şase camere şi o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi. Proprietatea se vinde complet mobilată şi utilată şi dispune de parcare subterană încălzită, precum şi de spaţiu de depozitare. În zona Drumul Poienii din Braşov, un penthouse cu şase camere, în suprafaţă de 175 de metri pătraţi utili, poate fi achiziţionat cu 505.000 de euro (+TVA). Locuinţa are şase camere, terasă de 133 de metri pătraţi şi se vinde mobilată şi utilată. Viitorii locatari vor beneficia, în acelaşi preţ, şi de loc de parcare în subteran şi de boxă de depozitare.
La Cluj-Napoca, apartamentul cel mai scump disponibil momentan spre vânzare are un preţ cerut de 430.000 de euro. Locuinţa are trei camere (plus dependinţe) şi este amplasată la etajul I al unei clădiri istorice (construcţie 1941) din zona centrală a oraşului. Imobilul este renovat şi dispune de o suprafaţă utilă de 160 de metri pătraţi. Tot în zona centrală a oraşului de pe Someş, un apartament situat la etajul I al unei vile interbelice are un preţ solicitat de 360.000 de euro. Acesta are 145 de metri pătraţi utili şi este compartimentat în patru camere (plus dependinţe). Locuinţa este renovată şi modern amenajată. Totodată, în centrul Clujului, un apartament amplasat într-o clădire istorică – construită în anul 1913 – are o valoare de achiziţie de 350.000 de euro. Acesta este amplasat la etajul trei (din patru) al imobilului, dispune de 160 de metri pătraţi utili şi este compartimentat în patru camere. Locuinţa este renovată şi amenajată.
În Constanţa, cel mai scump apartament disponibil spre vânzare este un penthouse cu vedere la mare, amplasat în zona Peninsula, ce poate fi achiziţionat cu 435.000 de euro. Parte dintr-o construcţie finalizată în anul 2016, acesta dispune de o suprafaţă utilă de 245 de metri pătraţi şi este compartimentat în trei camere (plus dependinţe). Un alt penthouse – situat în staţiunea Mamaia, de data aceasta – este listat pe Imobiliare.ro la un preţ de 430.000 de euro. Compartimentat în patru camere, acesta ocupă etajul 8 al unui imobil finalizat în anul 2016. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 230 de metri pătraţi, la care se adaugă o terasă de 105 metri pătraţi. Proprietatea este finisată, mobilată şi utilată şi are vedere directă la mare.
În zona Faleză Nord, un penthouse finalizat în 2011, tot cu vedere la mare, are un preţ cerut de 425.000 de euro. Acesta are o suprafaţă utilă de 160 de metri pătraţi şi este compus din living, trei dormitoare, două băi, bucătărie, plus două terase. Locuinţa dispune de sistem smart-home şi se vinde complet mobilată şi utilată.
Timişoara: în zona centrală a oraşului de pe Bega, un penthhouse cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi utili este scos la vânzare la un preţ de 670.000 de euro. Apartamentul face parte dintr-un bloc finalizat în anul 2012 şi este complet finisat, mobilat şi utilat. Locuinţa este dotată cu aer condiţionat, sistem de încălzire prin pardoseală şi saună şi dispune de două terase spaţioase, amenajate. Tot în centrul oraşului, un apartament în clădire istorică (construcţie 1930), amplasat la etajul doi din trei, poate fi achiziţionat cu 420.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 185 de metri pătraţi, compartimentată în patru camere; aceasta a fost renovată, păstrându-se însă elemente din amenajarea iniţială: parchetul original, din lemn masiv, a fost recondiţionat, la fel şi uşile şi rulourile de la ferestre. Tot la Timişoara, un penthouse în clădire istorică, cu vedere către Piaţa Victoriei, poate fi achiziţionat cu 400.000 de euro. Amplasat la etajul al treilea (din trei), acesta are o suprafaţă utilă de circa 200 de metri pătraţi şi este compus din cinci camere (plus dependinţe). Încălzirea locuinţei se face cu ajutorul unei centrale proprii.
La Iaşi, cel mai scump apartament disponibil spre vânzare pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 350.000 de euro. Acesta dispune de o suprafaţă utilă de 210 metri pătraţi şi este alcătuit din patru camere. Parte dintr-un bloc finalizat în anul 2014, în zona Copou, locuinţa este finisată cu materiale din categoria premium – marmură în living, hol şi bucătărie, piatră naturală în băi, parchet din bambus în camere. În aceeaşi zonă, un apartament nou-construit, finisat cu materiale premium, poate fi achiziţionat cu 250.000 de euro. Amplasat într-un bloc finalizat în anul 2015, acest penthouse are o suprafaţă utilă de 216 metri pătraţi şi este compartimentat în trei camere (living cu bucătărie deschisă, două dormitoare, două băi, dressing).
Tot în zona Copou, un alt apartament în ansamblu rezidenţial (construcţie 2015) are o valoare de listare de 245.000 de euro. Situat la etajul trei din cinci, acesta are trei camere şi 140 de metri pătraţi utili. Cei interesaţi pot achiziţiona locuinţa şi în varianta complet mobilată şi utilată.
Administratorii Imobiliare.ro afirmă că acesta este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România, lansat în ianuarie 2000. Portalul a depăşit de curând pragul de 1.480.000 de vizitatori unici pe lună şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.

Related posts

Comerțul cu țigări de contrabandă, redus de polițiștii de frontieră maramureșeni

Nora Dumitrescu

BNR lansează astăzi o monedă din aur cu tema Istoria aurului – moneda din aur de 10 ducaţi Mihai Viteazul

redactia

2 milioane de euro pentru ambulatoriul spitalului din Gheorgheni

Ligia Voro

CJ Alba, împrumut de 7 milioane de euro pentru finalizarea unor lucrări de infrastructură

Stefana Muresan

Primăria Oradea va reabilita Palatul Episcopiei Greco-Catolice, distrus de un incendiu

Ligia Voro

Veniturile din vânzări ale Antibiotice Iași au depășit 70 de milioane lei în primele 3 luni: mai mult cu 8 milioane de lei față de T1 din 2019

Papuc Irina

Prețurile apartamentelor, pe un trend ascendent de unsprezece trimestre

Stefana Muresan

USAMV Cluj a scos prima serie de cârnați picanți, sub brandul Gourmeticus Academicum

redactia

Politica comercială a UE – noi oportunităţi şi provocări pentru mediul de business din România

Ligia Voro

Producătorul de mobilă Conalcri Prod din Măieruş, judeţul Braşov, afaceri de 6 mil. euro. Printre clienți, retailerii Naturlich și Leroy Merlin

Stefana Muresan

Digitalizare și Eficiență energetică: de unde pornești, cu cine vorbești – conferință ONLINE

Ligia Voro

România faptelor bune – performerii CSR ai României

Ligia Voro

CITR Group aduce la Cluj expoziția Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România

Stefana Muresan

Calitatea vieții – decisivă pentru dezvoltarea urbană sustenabilă

Ionut Oprea

ASA CONS din Tur­da, afaceri în creștere cu 10%

Stefana Muresan

Targul Imobiliarium revine in toamna cu un numar record de oferte

Stefana Muresan

Wittenstein a inaugurat extinderea halei de producție din Șura Mică. Investiția va asigura o creștere cu 3 milioane de euro

Papuc Irina

Cereri de finanţare în valoare de 116 mil. lei pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole

redactia

CNAIR a montat atenuatori de impact pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară, Valea Oltului

Papuc Irina

Deschidere oficială VINVEST 2019

Stefana Muresan

Grupul TeraPlast estimează afaceri de 970 milioane de lei în acest an

Stefana Muresan

Tipografia din Apahida se va moderniza cu 4 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Cum va arăta cel mai spectaculos nod rutier din România

Stefana Muresan

6th annual CEE Investment & Green Building Awards

Leave a Comment