Analize Real Estate Ultimele stiri

Imobiliare.ro: Topul celor mai scumpe apartamente din ţară

Un clasament realizat de Imobiliare.ro pe baza ofertelor listate pe portal relevă că Bucureştiul se află la o distanţă considerabilă faţă de celelalte mari oraşe ale ţării în ceea ce priveşte preţurile proprietăţilor rezidenţiale de lux.
„Dacă în Capitală cel mai scump apartament disponibil spre vânzare se apropie de suma de patru milioane de euro, în celelalte centre regionale cele mai ridicate pretenţii ale proprietarilor se situează sub un milion de euro şi, adesea, chiar sub pragul de 500.000 de euro. Majoritatea proprietăţilor incluse în clasament sunt penthouse-uri în ansambluri de lux, ridicate în ultimii ani, însă în ofertă se regăsesc şi exemple de apartamente în clădiri istorice”, arată studiul citat.
În Capitală, cel mai scump apartament listat pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 3,8 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Primăverii, structurat pe două nivele şi compartimentat în şapte camere (plus dependinţe). Locuinţa are o suprafaţă utilă de 450 de metri pătraţi, dar ajunge la 650 de metri pătraţi construiţi, incluzând terasele. Imobilul dispune de trei locuri de parcare în subteran şi o boxă de depozitare.
Pe locul al doilea în clasament se situează un alt penthouse, amplasat de data aceasta în zona Şoseaua Nordului – Herăstrău, care poate fi achiziţionat la un preţ de 3,15 milioane de euro. Locuinţa are cinci camere, o suprafaţă utilă de 410 metri pătraţi şi este amplasată la ultimul etaj (din şase) al unui bloc finalizat în anul 2008. Proprietatea are vedere asupra parcului Herăstrău, este dotată cu home-cinema, bar, jacuzzi, terasă interioară (amplasată în mijlocul apartamentului) etc.
Tot în zona de nord a Capitalei, în apropiere de parcul Herăstrău, un penthouse nou-construit – parte dintr-un bloc finalizat în anul 2015 – are un preţ 2,49 milioane de euro (+TVA). Locuinţa este structurată pe două nivele, are cinci camere (plus dependinţe) şi dispune de o suprafaţă utilă de aproximativ 340 de metri pătraţi (la care se adaugă două terase de 90 de metri pătraţi la ultimul nivel). Proprietatea dispune şi de două locuri de parcare în subteran.
În Braşov, cel mai scump apartament scos la vânzare pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 650.000 de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Drumul Poienii, finalizat în anul 2008. Compartimentat în patru camere (plus dependinţe), acesta are o suprafaţă utilă de 180 de metri pătraţi şi oferă vedere asupra centrului oraşului.
Tot în centrul Braşovului, un penthouse tip triplex, finalizat în anul 2010, are o valoare de listare de 600.000 de euro. Locuinţa face parte dintr-un imobil tip vilă, are şase camere şi o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi. Proprietatea se vinde complet mobilată şi utilată şi dispune de parcare subterană încălzită, precum şi de spaţiu de depozitare. În zona Drumul Poienii din Braşov, un penthouse cu şase camere, în suprafaţă de 175 de metri pătraţi utili, poate fi achiziţionat cu 505.000 de euro (+TVA). Locuinţa are şase camere, terasă de 133 de metri pătraţi şi se vinde mobilată şi utilată. Viitorii locatari vor beneficia, în acelaşi preţ, şi de loc de parcare în subteran şi de boxă de depozitare.
La Cluj-Napoca, apartamentul cel mai scump disponibil momentan spre vânzare are un preţ cerut de 430.000 de euro. Locuinţa are trei camere (plus dependinţe) şi este amplasată la etajul I al unei clădiri istorice (construcţie 1941) din zona centrală a oraşului. Imobilul este renovat şi dispune de o suprafaţă utilă de 160 de metri pătraţi. Tot în zona centrală a oraşului de pe Someş, un apartament situat la etajul I al unei vile interbelice are un preţ solicitat de 360.000 de euro. Acesta are 145 de metri pătraţi utili şi este compartimentat în patru camere (plus dependinţe). Locuinţa este renovată şi modern amenajată. Totodată, în centrul Clujului, un apartament amplasat într-o clădire istorică – construită în anul 1913 – are o valoare de achiziţie de 350.000 de euro. Acesta este amplasat la etajul trei (din patru) al imobilului, dispune de 160 de metri pătraţi utili şi este compartimentat în patru camere. Locuinţa este renovată şi amenajată.
În Constanţa, cel mai scump apartament disponibil spre vânzare este un penthouse cu vedere la mare, amplasat în zona Peninsula, ce poate fi achiziţionat cu 435.000 de euro. Parte dintr-o construcţie finalizată în anul 2016, acesta dispune de o suprafaţă utilă de 245 de metri pătraţi şi este compartimentat în trei camere (plus dependinţe). Un alt penthouse – situat în staţiunea Mamaia, de data aceasta – este listat pe Imobiliare.ro la un preţ de 430.000 de euro. Compartimentat în patru camere, acesta ocupă etajul 8 al unui imobil finalizat în anul 2016. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 230 de metri pătraţi, la care se adaugă o terasă de 105 metri pătraţi. Proprietatea este finisată, mobilată şi utilată şi are vedere directă la mare.
În zona Faleză Nord, un penthouse finalizat în 2011, tot cu vedere la mare, are un preţ cerut de 425.000 de euro. Acesta are o suprafaţă utilă de 160 de metri pătraţi şi este compus din living, trei dormitoare, două băi, bucătărie, plus două terase. Locuinţa dispune de sistem smart-home şi se vinde complet mobilată şi utilată.
Timişoara: în zona centrală a oraşului de pe Bega, un penthhouse cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi utili este scos la vânzare la un preţ de 670.000 de euro. Apartamentul face parte dintr-un bloc finalizat în anul 2012 şi este complet finisat, mobilat şi utilat. Locuinţa este dotată cu aer condiţionat, sistem de încălzire prin pardoseală şi saună şi dispune de două terase spaţioase, amenajate. Tot în centrul oraşului, un apartament în clădire istorică (construcţie 1930), amplasat la etajul doi din trei, poate fi achiziţionat cu 420.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 185 de metri pătraţi, compartimentată în patru camere; aceasta a fost renovată, păstrându-se însă elemente din amenajarea iniţială: parchetul original, din lemn masiv, a fost recondiţionat, la fel şi uşile şi rulourile de la ferestre. Tot la Timişoara, un penthouse în clădire istorică, cu vedere către Piaţa Victoriei, poate fi achiziţionat cu 400.000 de euro. Amplasat la etajul al treilea (din trei), acesta are o suprafaţă utilă de circa 200 de metri pătraţi şi este compus din cinci camere (plus dependinţe). Încălzirea locuinţei se face cu ajutorul unei centrale proprii.
La Iaşi, cel mai scump apartament disponibil spre vânzare pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 350.000 de euro. Acesta dispune de o suprafaţă utilă de 210 metri pătraţi şi este alcătuit din patru camere. Parte dintr-un bloc finalizat în anul 2014, în zona Copou, locuinţa este finisată cu materiale din categoria premium – marmură în living, hol şi bucătărie, piatră naturală în băi, parchet din bambus în camere. În aceeaşi zonă, un apartament nou-construit, finisat cu materiale premium, poate fi achiziţionat cu 250.000 de euro. Amplasat într-un bloc finalizat în anul 2015, acest penthouse are o suprafaţă utilă de 216 metri pătraţi şi este compartimentat în trei camere (living cu bucătărie deschisă, două dormitoare, două băi, dressing).
Tot în zona Copou, un alt apartament în ansamblu rezidenţial (construcţie 2015) are o valoare de listare de 245.000 de euro. Situat la etajul trei din cinci, acesta are trei camere şi 140 de metri pătraţi utili. Cei interesaţi pot achiziţiona locuinţa şi în varianta complet mobilată şi utilată.
Administratorii Imobiliare.ro afirmă că acesta este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România, lansat în ianuarie 2000. Portalul a depăşit de curând pragul de 1.480.000 de vizitatori unici pe lună şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.

Related posts

Optim PM desemnat Project Manager pentru noul magazin IKEA Pallady din Bucuresti

Ionut Oprea

B | Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

Primul laborator de tehnologii cloud, deschis la Universitatea de Vest Timișoara cu sprijinul Microsoft

redactia

Performanța economică a județelor, după cifra de afaceri din 2019 a companiilor: București, Ilfov și Timiș, în top

Ion Surdu

Ericsson cumpără Kathrein, cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România, cu fabrică la Timișoara

Stefana Muresan

Producătorii de brânzeturi artizanale din Cluj, cu stand în rețeaua Moldovan

Nora Dumitrescu

Grupul Inditex și-a activat magazinele Zara din Vivo Cluj

Nora Dumitrescu

VIDEO: Daimler a inaugurat producția cutiilor de viteze automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj în România

redactia

Maramureșul iese pe pierdere în 2020. Investiții în drumuri și deșeuri

Nora Dumitrescu

Investiţiile străine directe au crescut, în ianuarie, cu 88,5%, la 362 mil. euro

Stefana Muresan

Cooperarea româno-germană în domeniul educației, sprijinită printr-un parteneriat între FCBRG și UVT

Stefana Muresan

Clujul și Timișoara se bat cu Bucureștiul la prețurile apartamentelor

Nora Dumitrescu

Sub președinția României la Consiliul Uniunii Europene, 800 de experți UE prezenți în Timișoara

redactia

Jidvei: 49 de medalii de aur, argint și bronz la 10 competiții internaționale

Ligia Voro

Tesla vine în România, în 2019. Informația a fost confirmată de Elon Musk

redactia

Apele Române vor face inventarul zonelor expuse la inundații din Ardeal

Nora Dumitrescu

BearingPoint România sărbătorește 10 ani de existenţă şi anunţă planuri mari de creştere

Ionut Oprea

Ardealul domină topul pensiunilor din România

Nora Dumitrescu

Producătorii de medicamente: “Nu vă mai faceți stocuri de paracetamol și ibuprofen!”

Nora Dumitrescu

351 de cereri de finanțare au fost depuse în Programul „Innotech Student”

Traian Dan

Autorizația de construire pentru VO Timișoara Sud, emisă

Ligia Voro

Împrumut de 21 mil. de euro pentru dezvoltarea municipiului Oradea

Stefana Muresan

Peste 6.500 de participanți la „școala” națională online, organizată de JA

Traian Dan

Asocierea RailWorks va moderniza 22,3 km. de cale ferată între Ilteu și Gurasada, contract în valoare de 1,5 miliarde de lei

Stefana Muresan

Leave a Comment