Eveniment

Primăria Cluj, singura care emite acorduri de funcționare pentru agenții economici în format digital

Primaria Cluj devine prima din tara care emite acorduri de funcționare pentru agenții economici în format digital.
Pe pagina de socializare, primarul Emil Boc a scris: „Primăria Municipiului Cluj-Napoca: prima din România care emite acorduri de funcționare pentru agenții economici în format digital. Această procedură se adresează celor aproximativ 9.600 de agenți economici înregistrați la nivelul municipiului care desfășoară activități de comerț și servicii de piață și vizează scurtarea termenului de procesare a documentațiilor de la aproximativ 70 de zile la 25 de zile.
Prin implementarea procedurii online se reduce timpul de acordare a acordului de funcționare dat fiind că:
– dosarul ajunge direct la Serviciul de specialitate, fiind înregistrat în sistemul intern al Primăriei de management al documentelor;
– există explicații la secțiunea “Procedură” de pe platforma edirect.e-guvernare pentru fiecare tip de act care trebuie depus la dosar, astfel încât solicitantului îi este mai ușor să întocmească dosarul;
– prin configurația procedurii, nu se poate lansa solicitarea dacă nu sunt toate actele depuse, astfel se limitează riscul ca dosarul să fie incomplet. În cazul în care s-au atașat alte documente decât cele solicitate sau există neclarități, inspectorul de specialitate comunică direct cu solicitantul pentru a-i solicita clarificarea acestor neclarități;
– solicitantul nu mai trebuie să se prezinte fizic la ghișeu; de asemenea, se elimină timpul de transmitere prin poștă a înștiințării de ridicare a acordului sau a faptului că dosarul este incomplet și trebuie ridicat de la ghișeu și redepus.
Informații detaliate despre noua procedură online sunt disponibile în comunicatul de presă de mai jos. De asemenea, va prezentăm și în format video pașii descriși.
— Comunicat de presă —
Primăria Cluj-Napoca oferă agenților economici care desfășoară activități de comerț și servicii de piață, pe raza municipiului Cluj-Napoca, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern nr.99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, posibilitatea de a solicita emiterea în format electronic, online, prin intermediul platformei edirect.e-guvernare.ro, a acordurilor de funcționare.
Pentru acest lucru, este necesară parcurgerea următorilor pași:
– Se accesează platforma https://edirect.e-guvernare.ro
– CREARE CONT
Se merge la secțiunea CONT NOU-Cont persoană fizică, se completează rubricile din secțiune cu datele personale; se alege un nume de utilizator și o parolă. Confirmarea creării contului se primește pe adresa de email indicată de către solicitant. Se accesează link-ul primit în email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat.
– INTRARE IN SISTEM
Se merge la secțiunea CONECTARE
La secțiunea Autentificaţi-vă cu, se selectează eDirect
La secțiunea Selectare tip cont, se bifează Cont personal
Se completează numele de utilizator și parola, se bifează secțiunea Nu sunt robot.
– DEPUNERE DOCUMENTAȚIE
Se accesează Creează solicitare. La secțiunea Localitate se selectează Cluj-Napoca. La secțiunea Structură se selectează Direcția Patrimoniul municipiului și evidența proprietății – serviciul Autorizări comerț. La secțiunea Procedură se găsesc informații legate de documentația care trebuie depusă pentru eliberarea acordurilor de funcționare, iar la secțiunea Acțiune se poate încărca documentația respectivă. Unde acest lucru se impune, documentaţia ataşată trebuie să fie semnată electronic.
După încărcarea documentației, dacă este cazul, pot fi transmise Observaţii în rubrica dedicată. Apoi se apasă butonul Lansează solicitare şi astfel documentația a fost depusă. Apare imediat o notificare: „Solicitarea cu nr.PISEG # …. împreună cu documentele depuse a fost înregistrată cu succes.”
– PRELUARE DOCUMENTAȚIE
După descărcarea documentelor de către Serviciul de specialitate şi înregistrarea solicitării în Sistemul Intern de management al documentelor (INFOCET) al Primăriei Cluj-Napoca, se primeşte de către cetăţean prin email un mesaj prin care i se comunică atât numărul de înregistrare generat de către platforma edirect.e-guvernare.ro (numărul PISEG), cât și numărul de înregistrare intern, generat de către Sistemul intern de management al documentelor (INFOCET).
– Stadiul soluționării cererii poate fi urmărit pe site-ul Primăriei, folosind numărul de înregistrare intern primit (numărul din INFOCET) la Rubrica Servicii online /Registratura.
– După soluţionarea solicitării şi urcarea documentelor de către Serviciul de Specialitate pe platforma edirect.e-guvernare.ro, cetăţeanul primeşte prin email un mesaj prin care este înștiințat că solicitarea i-a fost soluționată. Documentul final poate fi descărcat de pe platforma edirect.e-guvernare.ro.
Primăria municipiului Cluj-Napoca oferă totodată cetăţenilor posibilitatea de a achita online taxele pentru acordul de funcționare pe site-ul Primăriei www.primariaclujnapoca.ro, secţiunea Plăţi online.
Această procedură se adresează celor aproximativ 9.600 de agenți economici înregistrați la nivelul municipiului Cluj-Napoca și vizează scurtarea termenului de procesare a documentațiilor de la aproximativ 70 de zile la 25 de zile.
”La fel ca și în cazul emiterii documentațiilor în materie de urbanism, Primăria Municipiului Cluj-Napoca este prima din România care emite acorduri de funcționare pentru agenții economici în format electronic, online. Este în primul rând o formă de respect pentru timpul și banii cetățenilor, o modalitate de a utiliza tehnologia în folosul oamenilor”, a declarat primarul Emil Boc.
Sursa foto: facebook

Related posts

Astra Film Festival, o vedere de ansamblu a ediției din 2019  

Ligia Voro

Șeful de la Ursus va conduce Berarii României

Nora Dumitrescu

IMWorld se extinde: ediția a 7-a se va desfășura pe o suprafață de peste 7000 mp

Stefana Muresan

Un speaker italian celebru vine la IMWorld 2017 să explice cum în advertising, umorul vinde mai bine decât sexul

Stefana Muresan

Automotive Market Forum

Transilvania Business

Conferința internațională “Soluții prefabricate din beton”

Ionut Oprea

SALONUL IMOBILIAR BUCUREȘTI: PESTE 10.000 DE APARTAMENTE

Ionut Oprea

Rebranding Creativity 2019 se mută în Cluj-Napoca

Ligia Voro

CONTRACTOR Engineering & Construction

Transilvania Business

tIMOn: casele viitorului sunt prietenoase cu mediul

Peste 1500 de participanți sunt așteptați la ediția aniversară numărul 5 a evenimentului DevTalks Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Primele inovatii tehnologice, la Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Primul workshop din Vestul țării despre blockchain la UVT

Ligia Voro

Intalnirile europene din Transilvania la UTCN, 14 – 16 martie 2018

Stefana Muresan

Conferinta ”Orase durabile – expertiza franceza”, pentru o dezvoltare durabila a oraselor

Stefana Muresan

Interviu cu Gigi Nacev, manager Tempini România si speaker in cadrul evenimentului CUIB

redactia

Agraria își deschide porțile, din nou, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

Festivalul Bucharest Tech Week aduce inovațiile tehnologice în atenția românilor pentru al patrulea an consecutiv

Stefana Muresan

The event for Superyacht Owners

Ionut Oprea

Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging

Papuc Irina

Seroussi susține viitorul fotbalului românesc

Stefana Muresan

Festivalul Italian la București, ediția 2016 „Aducem Italia aproape de tine”

Primii speakeri la ArchiTECHture Conference&Expo 2017

Stefana Muresan

BusinessMark: Specialiștii în resurse umane, din țară și străinătate, se reunesc pentru două zile la București

Stefana Muresan

Leave a Comment