Eveniment

Primăria Cluj, singura care emite acorduri de funcționare pentru agenții economici în format digital

Primaria Cluj devine prima din tara care emite acorduri de funcționare pentru agenții economici în format digital.
Pe pagina de socializare, primarul Emil Boc a scris: „Primăria Municipiului Cluj-Napoca: prima din România care emite acorduri de funcționare pentru agenții economici în format digital. Această procedură se adresează celor aproximativ 9.600 de agenți economici înregistrați la nivelul municipiului care desfășoară activități de comerț și servicii de piață și vizează scurtarea termenului de procesare a documentațiilor de la aproximativ 70 de zile la 25 de zile.
Prin implementarea procedurii online se reduce timpul de acordare a acordului de funcționare dat fiind că:
– dosarul ajunge direct la Serviciul de specialitate, fiind înregistrat în sistemul intern al Primăriei de management al documentelor;
– există explicații la secțiunea “Procedură” de pe platforma edirect.e-guvernare pentru fiecare tip de act care trebuie depus la dosar, astfel încât solicitantului îi este mai ușor să întocmească dosarul;
– prin configurația procedurii, nu se poate lansa solicitarea dacă nu sunt toate actele depuse, astfel se limitează riscul ca dosarul să fie incomplet. În cazul în care s-au atașat alte documente decât cele solicitate sau există neclarități, inspectorul de specialitate comunică direct cu solicitantul pentru a-i solicita clarificarea acestor neclarități;
– solicitantul nu mai trebuie să se prezinte fizic la ghișeu; de asemenea, se elimină timpul de transmitere prin poștă a înștiințării de ridicare a acordului sau a faptului că dosarul este incomplet și trebuie ridicat de la ghișeu și redepus.
Informații detaliate despre noua procedură online sunt disponibile în comunicatul de presă de mai jos. De asemenea, va prezentăm și în format video pașii descriși.
— Comunicat de presă —
Primăria Cluj-Napoca oferă agenților economici care desfășoară activități de comerț și servicii de piață, pe raza municipiului Cluj-Napoca, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern nr.99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, posibilitatea de a solicita emiterea în format electronic, online, prin intermediul platformei edirect.e-guvernare.ro, a acordurilor de funcționare.
Pentru acest lucru, este necesară parcurgerea următorilor pași:
– Se accesează platforma https://edirect.e-guvernare.ro
– CREARE CONT
Se merge la secțiunea CONT NOU-Cont persoană fizică, se completează rubricile din secțiune cu datele personale; se alege un nume de utilizator și o parolă. Confirmarea creării contului se primește pe adresa de email indicată de către solicitant. Se accesează link-ul primit în email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat.
– INTRARE IN SISTEM
Se merge la secțiunea CONECTARE
La secțiunea Autentificaţi-vă cu, se selectează eDirect
La secțiunea Selectare tip cont, se bifează Cont personal
Se completează numele de utilizator și parola, se bifează secțiunea Nu sunt robot.
– DEPUNERE DOCUMENTAȚIE
Se accesează Creează solicitare. La secțiunea Localitate se selectează Cluj-Napoca. La secțiunea Structură se selectează Direcția Patrimoniul municipiului și evidența proprietății – serviciul Autorizări comerț. La secțiunea Procedură se găsesc informații legate de documentația care trebuie depusă pentru eliberarea acordurilor de funcționare, iar la secțiunea Acțiune se poate încărca documentația respectivă. Unde acest lucru se impune, documentaţia ataşată trebuie să fie semnată electronic.
După încărcarea documentației, dacă este cazul, pot fi transmise Observaţii în rubrica dedicată. Apoi se apasă butonul Lansează solicitare şi astfel documentația a fost depusă. Apare imediat o notificare: „Solicitarea cu nr.PISEG # …. împreună cu documentele depuse a fost înregistrată cu succes.”
– PRELUARE DOCUMENTAȚIE
După descărcarea documentelor de către Serviciul de specialitate şi înregistrarea solicitării în Sistemul Intern de management al documentelor (INFOCET) al Primăriei Cluj-Napoca, se primeşte de către cetăţean prin email un mesaj prin care i se comunică atât numărul de înregistrare generat de către platforma edirect.e-guvernare.ro (numărul PISEG), cât și numărul de înregistrare intern, generat de către Sistemul intern de management al documentelor (INFOCET).
– Stadiul soluționării cererii poate fi urmărit pe site-ul Primăriei, folosind numărul de înregistrare intern primit (numărul din INFOCET) la Rubrica Servicii online /Registratura.
– După soluţionarea solicitării şi urcarea documentelor de către Serviciul de Specialitate pe platforma edirect.e-guvernare.ro, cetăţeanul primeşte prin email un mesaj prin care este înștiințat că solicitarea i-a fost soluționată. Documentul final poate fi descărcat de pe platforma edirect.e-guvernare.ro.
Primăria municipiului Cluj-Napoca oferă totodată cetăţenilor posibilitatea de a achita online taxele pentru acordul de funcționare pe site-ul Primăriei www.primariaclujnapoca.ro, secţiunea Plăţi online.
Această procedură se adresează celor aproximativ 9.600 de agenți economici înregistrați la nivelul municipiului Cluj-Napoca și vizează scurtarea termenului de procesare a documentațiilor de la aproximativ 70 de zile la 25 de zile.
”La fel ca și în cazul emiterii documentațiilor în materie de urbanism, Primăria Municipiului Cluj-Napoca este prima din România care emite acorduri de funcționare pentru agenții economici în format electronic, online. Este în primul rând o formă de respect pentru timpul și banii cetățenilor, o modalitate de a utiliza tehnologia în folosul oamenilor”, a declarat primarul Emil Boc.
Sursa foto: facebook

Related posts

Ce ii tine pe antreprenorii din Moldova în loc?

600 de joburi pentru Juniori la nivel national

Golf. Bal medieval. Conferinţe marca Transilvania Business. Transilvania Open 4 Business 2017 by Transilvania Business Magazine. 18-20 mai 2017, Cluj.

Raluca Ursu

Strategia de marketing – determinanta intr-un business online

Transilvania Business

IMWorld se extinde: ediția a 7-a se va desfășura pe o suprafață de peste 7000 mp

Stefana Muresan

The Woman: Locul unde idealurile nu au limite

Transilvania Business

Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging

Papuc Irina

VINVEST PREZENT LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI

redactia

Golf pentru toți. Toți pentru golf!

Ligia Voro

Reprezentanții Romgaz au prezentat proiectul centralei de la Iernut la Pavilionul României de la Expo Astana

Stefana Muresan

DEMO METAL VEST 2017, un eveniment de excepţie la Expo Arad

Stefana Muresan

15 ani AHK Romania – 15 ani de relații economice româno-germane de succes

Ionut Oprea

„Confort Construct & Instal”, cel mai important eveniment de constructii și instalații din Vest

Stefana Muresan

IBF 2019 – oportunități pentru dezvoltarea capacității de export și a investițiilor românești pe piețele externe

Ligia Voro

La Sibiu ne exprimăm plastic de Ziua Mediului: pa-pa plastic!

Stefana Muresan

PRIA Gala Fermierilor Români va avea loc la Academia de Științe Agricole și Silvice în 27 septembrie 2018

redactia

Michelin, la 40 de ani de existenţă a fabricii de la Zalău: investiţii de 33 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

SunGarden Therme își deschide porțile

Sibiul – capitala mondială a modei, Feeric Fashion Week revine

Ligia Voro

Salonul Auto la BBP

Mobilitatea viitorului, 21 februarie, Timisoara

Stefana Muresan

The 6th MYS Superyacht Awards Ceremony

Ionut Oprea

Salonul PRO INVENT 2018 se deschide miercuri, 21 martie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Best practices, tendințe și previziuni @HR Vibes, Timișoara

Stefana Muresan

Leave a Comment