Autoritatea Națională Fitosanitară informează că roșiile românești sunt sigure pentru consum.
Producătorii agricoli români susținuți prin programul de sprijin guvernamental să cultive tomate în spații protejate dau dovadă de seriozitate și cumpătare în ceea ce privește utilizarea optimă și în condiții de siguranța a produselor de protecție a plantelor, sustine Autoritatea.
Astfel, produsele de protecție a plantelor au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Autorității Naționale Fitosanitare, respectându-se timpul de pauză de la aplicare și până la recoltare.
Zilnic, la nivelul întregii țări, se prelevează probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide din legume și fructe, până la această dată fiind transmise Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante și Produse Vegetale București un număr de 325 probe de roșii de la producătorii agricoli sprijiniți prin Programul de tomate românești.
Rezultatul analizelor de laborator pentru probele finalizate demonstrează faptul că nici un consumator nu este expus la reziduuri de pesticide care i-ar putea pune în pericol sănătatea.
Astfel, producătorii au înțeles că produsele de protecție a plantelor trebuie să fie folosite pentru a proteja culturile de atacul bolilor sau dăunătorilor și pentru distrugerea buruienilor pe parcursul perioadei de vegetație.
Citește și:
Marinela Ardelean găzduiește două degustări de șampanie la RO-Wine București
Din evenimentele exclusiviste ale RO-Wine București, ediția de mai 2024 cele două degustări din 13 sortimente de șampanie…
21 mai 2024
România participă cu trei crame la London Wine Fair 2024
Centrul de expoziții și târguri Olympia din West Kensington, Londra și-a deschis ediția din 2024 a London Wine…
21 mai 2024
Jidvei sărbătorește trei sferturi de veac
Cele mai reprezentative vinuri Jidvei vor fi prezente în cadrul London Wine Fair, marcând cei 75 de ani…
20 mai 2024
Oxana Crețu a fost invitată la Coup de Cœur des Chefs în cadrul Challenge International du Vin Bordeaux
Challenge International du Vin a organizat Coup de Cœur des Chefs, o degustare a selecției de vinuri medaliate…
20 mai 2024
Vinurile românești medaliate la Challenge International du Vin, Bordeaux 2024
Juriile Challenge International du Vin s-au întâlnit la Palatul Congreselor de la Bordeaux pentru a desemna câștigătorii celei…
20 mai 2024
Strategii avansate pentru optimizarea sănătății viței-de-vie pentru fermierii din România
Țările europene sunt recunoscute pentru producția de vinuri pe scară largă de secole, deoarece băuturile fac parte integrantă…
20 mai 2024
Zetanil combate eficient mana la cultura viței-de-vie, a tomatelor și cartofului
Plantele de cultură sunt atacate de un număr mare de boli, dar dintre acestea, mana, chiar și după…
20 mai 2024
Campionii excelenței în vin Gîrboiu la RO Wine 2024, Cluj-Napoca
RO Wine, ediția clujeană din 2024 a coagulat crame de rezonanță, precum Crama Gîrboiu, care au adus în…
16 mai 2024