Arad București Industrie Ultimele stiri

Astra Vagoane Călători (Valer Blidar) va participa la licitaţia de tramvaie din Capitală

Industriaşul Valer Blidar, proprietarul fabricii de material rulant Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 61 mil. lei (14 mil. euro) anul trecut, s-a asociat cu Electroputere VFU Paşcani (Vasile Didilă şi Gruia Stoica) şi Atelierele CFR Griviţa pentru a participa ca un consorţiu la licitaţia pentru achiziţia de 100 de tramvaie anunţată de Primăria Capitalei. Liderul de consorţiu va fi compania Astra Vagoane Călători, potrivit zf.ro.
Astra Vagoane Călători din Arad, unde lucrează aproape 500 de salariaţi, este al treilea cel mai mare producător de material rulant de pe piaţa locală (după Astra Rail Industries şi Alstom), fabrica putând produce atât vagoane, cât şi tramvaie şi troleibuze electrice.
Electroputere VFU, fosta Remar Paş­cani, care face parte din grupul Grampet, a finalizat anul trecut cu afaceri de 95 mil. lei (21 mil. euro) şi 542 de angajaţi, în timp ce Atelierele CFR Griviţa, controlate de Asociaţia Salariaţilor, au avut afaceri de 49 milioane de lei (11 mil. euro) şi aproape 400 de salariaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Related posts

Platforma Profesională în Domeniul Forestier, lansată

Ligia Voro

Pacienții români vor putea face transplant pulmonar în Ungaria

Stefana Muresan

CNAIR solicită fonduri europene pentru noul pod peste Dunăre. Investiție de peste 550 mil. euro

redactia

Leave a Comment