Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

General Electric va furniza tehnologia de bază pentru noua centrală de la Iernut

General Electric va furniza tehnologia de bază pentru noua centrală de la Iernut, cel mai mare proiect pe gaze naturale din sud-estul Europei în ultimii cinci ani.
 
Compania General Electric (GE) a câștigat un contract important de furnizare de echipamente pentru noua centrală de 430 de megavați de la Iernut, primul acord major din 2015, când a preluat operațiunile din domeniul energiei ale grupului industrial francez Alstom, pentru 10,6 miliarde de dolari, potrivit Reuters.
GE a declarat vineri pentru Reuters că unitatea va genera suficientă energie pentru a alimenta un milion de gospodării din România, fiind cel mai mare proiect pe gaze naturale din sud-estul Europei în ultimii cinci ani.
General Electric va furniza termocentralei patru turbine pe gaze 6F, două turbine care produc abur și patru generatoare de recuperare a căldurii. Construcția va începe anul acesta și ar urma să fie finalizată în 2019, înlocuind actuala termocentrală de la Iernut.
GE este prezentă pe piața din România din 1984. Pe lângă GE Capital, activitățile General Electric se întind de la producția de motoare de avion și turbine până la producția de echipamente medicale.
Producătorul național de gaze, Romgaz, a semnat, în data de 1 noiembrie 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera și Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.
Romgaz a preluat centrala Iernut în anul 2013 de la Electrocentrale București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

După ce a fost salvată de Remus Borza (Euro Insol), Hidroelectrica raportează un profit uriaş

Articolul următor

Astra Vagoane Călători (Valer Blidar) va participa la licitaţia de tramvaie din Capitală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share