Energie Ultimele stiri

După ce a fost salvată de Remus Borza (Euro Insol), Hidroelectrica raportează un profit uriaş

“Hidroelectrica” a înregistrat în primele cinci luni ale anului 2017 un profit brut de 743,7 milioane lei, cu 154,6 milioane lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând o creştere cu 26% faţă de 2016, potrivit unui comunicat al companiei.
De asemenea, producţia la cinci luni este de aproximativ 6,5 TWh, în scădere de la 7 TWh realizaţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.
“Perioada a fost marcată de apelări cu caracter excepţional pe piaţa de echilibrare, Hidroelectrica fiind un factor de stabilitate al Sistemului Energetic Naţional”, susţine compania.
Cifra de afaceri înregistrată în primele cinci luni a fost 1,436 miliarde lei, faţă de 1,296 miliarde lei în perioada similară din 2016, crescând cu 11%.
“Performanţele Hidroelectrica în condiţii hidrologice deficitare, exprimate prin cifra de afaceri şi profitul brut, sunt mai bune decât în perioada similară a anului 2016 şi reflectă măsurile de eficientizare continuate de societate”, precizează reprezentanţii companiei.
Recent, acţionarii “Hidroelectrica” au decis acordarea de dividende în valoare totală de 1,035 miliarde lei, reprezentând 90% din profitul net distribuibil înregistrat anul trecut, care s-a ridicat la 1,22 miliarde lei, arată un raport publicat pe site-ul companiei, conform News.ro.
“Fondul Proprietatea” (FP), acţionar minoritar al “Hidroelectrica”, ceruse ca producătorul de energie să le repartizeze acţionarilor tot profitul net realizat de anul trecut sub forma dividendelor, care s-a ridicat la 1,22 miliarde de lei, dar şi încă un miliard de lei din rezultatul reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare.
În 27 ianuarie, Guvernul a aprobat un Memorandum prin care companiile controlate de stat şi regiile autonome sunt obligate să transfere la bugetul de stat cel puţin 90% din profitul net realizat anul trecut.
Ministerul Energiei (cu 80,05% din acţiuni) va încasa dividende în sumă de 829,12 milioane lei, în timp ce FP va lua dividende de 206,5 milioane lei.
Restul de 10% din profitul net raportat pentru 2016, de 115,07 milioane lei, va fi repartizat la alte rezerve constituite ca surse proprii de finanţare.
Acţionarii au mai decis ca societatea să repartizeze “rezultatul reportat pentru acoperirea soldului debitor al contului contabil 1174, în sumă de 700,4 milioane lei”.
Avocatul Remus Borza, fostul administrator judiciar al societăţii, spunea recent că producătorul de energie ar trebui să dea dividende de 50-60% din profitul net realizat anul trecut, şi nu de 90%, cum a decis Guvernul în ceea ce priveşte companiile de stat.
“Hidroelectrica” are acum rezerve de 2,2 miliarde lei, adică 500 milioane euro cash în depozite bancare, au anunţat recent reprezentanţii companiei.

Related posts

Romgaz, rezultate istorice în 2017

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Visit Târgu Mureș – the eclectic cultural city

Transilvania Business

Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 2,61% în luna februarie: cele mai multe, în mediul urban

Papuc Irina

Dunwell a intermediat inchirierea unui spatiu industrial pentru Maspex in depozitul Global Vision de la Constanta

Ionut Oprea

Portalul ANAF – adaptat pentru mobil, iar accesul la Spațiul Privat Virtual și arhiva pentru eliberarea documentelor – optimizate: 9 milioane de euro

Ion Surdu

Explorați natura pe două roți, cu ajutorul Greensylvania

Ligia Voro

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

AFIR, sume uriașe pentru afaceri la țară

redactia

Producătorii de medicamente, despre stocurile necesare luptei împotriva COVID-19: Capacitatea poate fi suplimentată cu 10% la cererea autorităților

Papuc Irina

Astra Film Festival, o vedere de ansamblu a ediției din 2019  

Ligia Voro

Emil Boc: Clujul ar putea avea metrou în 10-15 ani

Stefana Muresan

Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj – Deva, deschise traficului în primăvară

redactia

Femeile care gestionează miliarde pe piața românească – povești din real estate

Ionut Oprea

Investiții de 230 milioane euro în sectorul de apă și apă uzată din județul Satu Mare

Stefana Muresan

Analiză: Relansarea economică depinde de stimularea investițiilor străine directe și a exporturilor

Ion Surdu

Trei ofertanți pentru Autostrada Transilvania – Sălaj

Nora Dumitrescu

Fabricile de mobilă din Ardeal și-au făcut strategia la Colibița

Nora Dumitrescu

Speakerii L.I.F.T. 2019: Călin Ştefănescu, antreprenor

Ligia Voro

UE a instituit un instrument temporar care să îi ajute pe lucrători să-și păstreze locul de muncă pe timpul crizei

Ion Surdu

Băimărenii primesc câte un pachet de igienă prin poștă

Nora Dumitrescu

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

S-a semnat contractul pentru sectorul de autostradă Nușfalău – Suplacu de Barcău

Traian Dan

Cea mai mare firmă românească de construcții donează Spitalului Județean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus

Papuc Irina

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

Leave a Comment