Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cupru Min SA Abrud vinde 80.000 de tone de concentrat de cupru, contract de peste 60 de milioane de euro

Societatea Cupru Min SA Abrud vinde prin licitaţie deschisă 80.000 de tone de concentrat de cupru. O procedură similară a fost organizată în 2016, pentru 40.000 de tone şi durată a contractului de un an.
Contractul în urma licitaţiei din acest an va fi încheiat pe 24 de luni, iar firmele interesate pot depune oferte până în 13 iulie, la ora 11.00.
Potrivit anunţului companiei, data limită pentru primirea solicitărilor de clarificare privind conţinutul documentaţiei de atribuire este 3 iulie 2017, ora 15.00, iar data limită pentru transmiterea răspunsurilor la clarificări este de 3 zile lucrătoare de la primirea solicitării. Ofertele vor fi depuse în limba română, cu valabilitate de minim 90 zile de la deschidere.
Deschiderea ofertelor va avea loc pe data de 13 iulie 2017, ora 12.00 la sediul societăţii. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic şi nu se acceptă oferte alternative.
Contractul ar urma să fie de peste 60 de milioane de euro. În cei doi ani, din cantitatea de concentrat ce va fi vândută, ar urma să se obţină aproximativ 16.000 – 17.000 de tone de cupru. Bursa din Londra tranzacţionează în prezent o tonă de cupru la preţul de 5.687 dolari, cu peste 1.000 de dolari mai mult faţă de media din 2016. Astfel, cuprul ar putea fi valorificat cu peste 90 de milioane de dolari, potrivit adevărul.ro.
Cupru Min SA Abrud este în subordinea Ministerului Economiei, având 540 de angajaţi, iar ca obiect de activitate exploatarea şi valorificarea în forme specifice, conform legii române, a resurselor şi rezervelor de minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni. Pe piaţa internă este cel mai mare producător de concentrat de cupru, deţinând aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.
Sursa foto: uprumin.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strategia Energetică a României, în avizare la Ministerul Mediului

Articolul următor

Și programatorii IT din centrele de servicii vor fi scutiți de impozit pe venit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share