Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fundatia Scheherazade doneaza produse refugiatilor din Romania

Fundatia Scheherazade a organizat, in data de 20 iunie 2017, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, o actiune caritabila pentru a veni in sprijinul comunitatii refugiatilor din Romania.
Evenimentul se inscrie in linia unui sir de evenimente cu scop caritabil organizat de catre Fundatia Scheherazade, care vine sa sustina solicitantii de azil si persoanele cu o forma de protectie din Romania. Fundatia Scheherazade isi doreste ca prin aceste actiuni caritabile sa atraga atentia asupra problematicii integrarii si adaptarii lor in societatea romaneasca, avand in vedere obiectivele si responsabilitatile asumate in cadrul european de catre Romania.
„Romania este o societate multietnica si multiculturala, iar asta se vede prin cele 22 de minoritati care traiesc in diferite parti ale tarii. Prin urmare, autoritatile romane sunt angajate in a-si oferi contributia in dezvoltarea sociala si culturala in ceea ce priveste construirea respectului reciproc pentru toti cetatenii, indiferent de religia, etnia si cultura lor. Tocmai aceasta viziune progresiva face ca Romania sa dobandeasca competentele interculturale dorite, care ne permit tuturor sa traim impreuna, in ciuda diferentelor culturale. Veti gasi oameni de diferite nationalitati, din toate colturile lumii, care au venit aici si au decis sa devina parte a societatii romanesti, contribuind in egala masura la progresul si dezvoltarea Romaniei. Aici as vrea sa imi arat recunostinta fata de poporul roman pentru bunavointa si toleranta fata de minoritati, imigranti si noi cetateni. Insasi prezenta mea alaturi de alti straini care au ales sa traiasca in Romania, ca expati sau ca cetateni romani, este o dovada a acestei credinte”, a declarat Wajiha Haris, presedinta Fundatiei Scheherazade.
 
Data de 20 iunie, declarata Ziua Mondiala a Refugiatului, a fost instituita prin rezolutie ONU in anul 2001 si celebreaza curajul si rezistenta a milioane de persoane fortate sa isi abandoneze casele din cauza razboaielor si abuzurilor asupra drepturilor omului.
Fundatia Scheherazade, infiintata in anul 2007, se dedica imbunatatirii serviciilor medicale, promovarii dreptului la viata si sustinerii protectiei copilului. Cele mai importante proiecte ale fundatiei sunt: renovarea Spitalului de Copii „Marie Curie”; renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta; campania de strangere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului „Sfanta Maria” din Iasi; proiectul „Un drum in viata: Bucsani – intre Bucuresti si Europa! Servicii sociale pentru copii si tineri din mediul rural din judetul Giurgiu”; proiectul „Punti catre speranta – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitantii de azil si persoane cu o forma de protectie in Romania”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Manufacturing and industrial excellence celebrated in Warsaw

Articolul următor

Aeroportul Internațional "Avram Iancu", zboruri către 10 destinații de vacanță din Turcia, Grecia și Egipt

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share