Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Culturii: E foarte bine că portul românesc inspiră designeri; ar fi și mai bine dacă ei ar recunoaște acest lucru

Faptul că portul tradițional românesc inspiră designeri este un lucru benefic, dar “ar fi și mai bine dacă aceștia ar recunoaște acest lucru”, apreciază, pe pagina sa oficială de Facebook, ministrul interimar al Culturii, Ionuț Vulpescu.
Acesta a declarat, sâmbătă, de Ziua Universală a Iei, că s-a întâlnit, recent, cu Andreea Diana Tănăsescu, fondatoarea comunității online La Blouse Roumaine, “mulțumită eforturilor căreia ia românească este celebrată astăzi în orașe și țări de pe întreg mapamondul”.
Vulpescu a mai spus că a vorbit cu fondatoarea comunității despre metodele de a proteja portul popular.
“Am discutat despre cum am putea proteja și promova mai bine patrimoniul textil românesc, inclusiv prin modificarea legislației actuale, pentru a evita situații precum cele din ultimele săptămâni, când mari case de modă au copiat modele tradiționale românești fără a menționa sursa inspirației lor. Este foarte bine că portul tradițional românesc inspiră designeri de renume, însă ar fi și mai bine dacă aceștia ar recunoaște acest lucru”, a punctat ministrul interimar.
Recent, comunitatea La Blouse Roumaine a sesizat faptul că unul dintre elementele celei mai recente colecții Dior este aproape identic unui cojoc din regiunea Bihor, de la începutul secolului XX. De asemenea, tot online, i s-a atras atenția creatoarei Tory Burch că a copiat un suman românesc, în cea mai recentă colecție a sa.
Sursa foto:https://www.facebook.com/LaBlouseRoumaine10

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internațional "Avram Iancu", zboruri către 10 destinații de vacanță din Turcia, Grecia și Egipt

Articolul următor

Primaria Oradiei țintește o creștere a PIB-ului de cel puțin 6% în fiecare an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share