Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

KMG Internațional vrea să transforme Midia Marine Terminal într-un mare hub energetic

Acționariatul și managementul companiei Midia Marine Terminal (MMT) SRL, parte a Grupului KazMunaiGaz Internațional, intenționează să transforme terminalul din Portul Midia în cel mai important hub energetic de la Marea Neagră, grație unui portofoliu de proiecte investiționale ce se intenționează a fi lansate în 2018, pentru dezvoltarea și extinderea capacităților de operare și interconectare, transmite Agerpres.
Directorul general al MMT, Ioan Taus, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă organizată în Portul Midia cu ocazia aniversării a zece ani de activitate a unicului terminal criogenic de la Marea Neagră, că pentru anul viitor se preconizează a fi lansate un pachet de opt proiecte de dezvoltare a capacității de operare a companiei oferind totodată posibilitatea de a presta servicii către terți, ceea ce va transforma terminalul în cel mai important hub energetic de la Marea Neagră, prin care pot tranzita către Europa resursele exploatate de pe platoul maritim continental dar și cele care vor fi transportate, grație inițiativei chinezești intitulată Noul drum al Mătăsii.
“Noi funcționăm în prezent ca antrepozit fiscal pentru produse petroliere doar pentru Petromidia dar avem și capacitatea operațională de a presta servicii pentru terți clienți. În cei zece ani de la înființare am operat peste 35 de milioane de tone de țiței și produse finite iar prin cele trei dane operate în Portul Midia tranzitează anual 550 de nave iar la terminalul offshore, amplasat la 4 mile maritime în larg, se cuplează, anual, alte 350 de nave și tranzităm peste 5 milioane tone de produse, totul cu o rată de operare de 7.000 mc. pe oră. Terminalul are o capacitate totală de operare de 16 milioane tone/anual, și noi folosim, exclusiv pentru tranzitarea mărfurilor noastre, cam 5 milioane de tone pe an, ceea ce ne conferă disponibilitatea de a derula contracte comerciale și cu alți beneficiari”, a declarat Taus, potrivit sursei citate.
Referindu-se la acest aspect, prim vice-președintele KMG Internțional, Cătătălin Dumitru, a afirmat că planurile de extindere a operațiunilor din România și a celor din străinătate, inclusiv a activității Terminalui Maritim Midia, au legatură cu finalizarea transferului pachetului majoritar de acțiuni către noul acționar chinez.
“Toate aceste proiecte privesc dezvoltarea pentru primirea unei cantități mai mari de țiței și mărirea capacității de export și aceste planuri sunt legate, evident, de suportul investițional pe care-l vom avea grație faptului că faptul că 51 % din acțiunile Grupului KMG Internațional urmează să treacă în portofoliul China Energy Financials & Company (CEFG). Noi estimăm că vor fi finalizate toate diligențele oficiale și vor fi obținute toate aprobările pentru această operațiune, până la sfârșitul verii acesteia, sau cel mult la începutul toamnei și astfel vom oportunitatea de a fi împreună cu reprezentant important al apetitului investițional din zona Chinei și să dezvoltăm pe viitor activitatea grupului atât în zona rafinării cât și petrochimiei, a rețelelor de distribuție, capacităților de stocaj și transport și chiar a achizițiilor din piață a unor noi structuri”, a declarat Cătălin Dumitru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primaria Oradiei țintește o creștere a PIB-ului de cel puțin 6% în fiecare an

Articolul următor

Guvernul caută soluții pentru sprijinirea stațiunii de cercetare-dezvoltare bovine din Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share