Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

One team, one KUKA

KUKA Systems S.R.L. Sibiu a crescut unitar și sănătos în cei șase ani de când compania mamă, KUKA Systems GmBH din Augsburg, planta, în municipiu, semințele producătorului de ansambluri unicat pentru industria automotive și a furnizorului de servicii diversificate de programare destinate unor firme aflate în cele patru zări ale planetei. O dovedesc indicatori precum cifra de afaceri care a crescut de 10 ori față de 2011, cu un salt în 2014, justificat de achiziția strategică din anul anterior, și numărul de salariați, care a înregistrat o majorare de același nivel. Pe termen mediu, managementul companiei țintește spre o creștere a cifrei de afaceri prin dezvoltarea capacității de producție și a serviciilor, dar și prin eficientizarea proceselor, respectiv dezvoltarea sustenabilă a companiei, fie că vorbim de resursa umană sau de alte resurse.
 

În 2011, KUKA Systems GmBH din Augsburg, Germania, unul dintre furnizorii de top de servicii de inginerie și producători de sisteme de producție flexibile și automatizate, lua decizia strategică de a investi în România. Locul ales a fost municipiul Sibiu, din două rațiuni strategice, după cum subliniază Mihai Berzava, Chief Executive Officer (CEO) al firmei române. Primul argument a fost faptul că furnizorii KUKA Systems GmBH din Germania se aflau în această zonă. Al doilea a ținut de capitalul uman, respectiv influențele germanice din zonă, în contextul în care în compania mamă activează şi sași plecați din România.
A fost însă și un “strigăt” de independență, dacă ne permitem să fim plastici. KUKA Systems GmBH din Augsburg colabora cu firme externe, însă unele neajunsuri acestor contracte a determinat managementul companiei să se gândească la propriul furnizor de produse și servicii.
“Acesta a fost și motivul pentru care s-au pus bazele KUKA Systems S.R.L. Sibiu, să fim independenți, astfel s-a ajuns la crearea ansamblelor mecano-sudate complete în Sibiu”, ne povestește CEO-ul companiei sibiene.
Apoi, compania s-a dezvoltat organic. “Am început cu asamblarea, în 2011, cu 3-4 montatori școlarizați în Germania, în acest moment avem un număr de 35 de montatori. În 2012 am creat departamentul de programare roboţi industriali, în acest moment avem un număr de 30 de programatori care lucrează în diferite locaţii din lume, de asemenea am început treptat şi pe partea de Design electric, iar, în anul 2013, cu producţia pieselor folosite pentru asamblare”, ne explică Torsten Jörges, managerul financiar al KUKA Systems S.R.L. Sibiu.
Partea de producție a început de la 0, în urma preluării unui fost furnizor local din Sibiu, ceea ce i-a permis firmei KUKA Systems S.R.L. Sibiu să ofere de la produsul finit ca și piesă până la ansambluri care merg pe liniile de producție din marile fabrici – Opel, Daimler, Jaguar sau altele.
A fost o altă decizie strategică, generată și de problemele de livrare la timp pe care KUKA Systems GmBH Augsburg le-a întâmpinat cu furnizorii externi.
Iar, poate, ceea ce ar trebui subliniat apăsat este că activitatea KUKA Systems S.R.L. Sibiu, deja nișată, este aparte față de a altor furnizori pentru industria automotive, prin faptul că produce ansambluri şi piese unicat.
“Noi am fost concepuți pentru fast-track parts, adică în toate țările europene, dacă vrei o componentă anume în timp scurt, pentru că noi nu producem în serie, ci unicate, plătești, iar așteptarea este lungă. Noi livrăm în doar 2-3 săptămâni, la un preț foarte bun”, completează Mihai Berzava explicația de ce KUKA Systems S.R.L. Sibiu este importantă pentru compania mamă.
De atunci, KUKA Systems S.R.L. Sibiu oferă pachetul complet pe parte de producție – cumpără materialul, construiește piesele unicat, le asamblează și le livrează la KUKA Systems GmBH din Augsburg.
O altă activitate importantă a firmei, așa cum deja aminteam, sunt serviciile pe şantiere.
“KUKA Systems GmBH Augsburg au proiectele lor, noi completăm cu serviciile noastre, serviciile sunt contractate pentru Germania, Anglia, Italia, Spania, Suedia etc.”, completează Mihai Berzava.
Serviciile pe care compania sibiană le oferă, în principal, sunt pe parte de programare roboţi industriali, programare PLC, montaj mecanic şi electric pe şantiere, completate de servicii de design electric.
 
Dezvoltare pe principii sustenabile
 

De acum 6 ani, pe care i-a împlinit în 28 martie, compania s-a dezvoltat sănătos, ajungând de la o cifră de afaceri de 3 milioane de lei în 2011, cu 9 luni de activitate efectivă, la 35 de milioane de lei raportate în 2016. Important de menționat este faptul că 60-70 % din cifra de afaceri este asigurată de partea de producție.
“Noi obținem o cifră de afaceri foarte mică în comparație cu cea obținută de firma mamă, dar noi asigurăm livrarea la timp și calitate”, subliniază Torsten Jörges, CFO al firmei române.
Prognozele managerilor sunt însă de creștere a cifrei de afaceri, în ciuda faptului că pretențiile clienților sunt mai mari decât atunci când KUKA Systems S.R.L. Sibiu intra pe piață. “Clientul este elementul nostru principal, noi trebuie să căutăm întotdeauna necesitățile clientului nostru și apoi să ne pliem pe cerința acestuia și atunci o să avem succes. Nu sunt nici de principiul: “clientul nostru, stăpânul nostru”, dar banii ne vin de la client și întotdeauna trebuie să vedem valoarea adăugată în procesele noastre și valoarea adăugată a unui produs, a unui sistem, care este plătit. Cerințele au crescut și calitatea la fel, termenele sunt tot mai scurte și pe partea aceasta avem un suport foarte mare din partea KUKA Systems GmBH Augsburg. Dacă primim solicitări de servicii noi de la clienții noștri, ei ne ajută pe partea aceasta, cu know-how-ul lor, cu persoane detașate aici, cu training în Germania etc.”, precizează Mihai Berzava, CEO Kuka Systems S.R.L Sibiu.
Firesc, vine întrebarea care este planul strategic care va fi implementat astfel încât cifra de afaceri a companiei să se majoreze? În primul rând, managementul a planificat o creștere a capacității de producție cu minim 10 %. În al doilea rând, conducerea companiei urmărește o dezvoltare a serviciilor pe şantiere – PLC și programare roboţi industriali, asamblare din punct de vedere mecanic și electric.
În perspectivă, managementul KUKA Systems S.R.L. Sibiu privește realist și spre dezvoltarea impusă de piața globală, care va integra tot mai mult procese automatizate și digitalizate, deși, în România, semnele sunt încă timide.
“Noi avem și două departamente de programare offline, care ne ajută să avem un proces de producţie cât mai liniar şi automatizat, programul deja făcut online este transferat automat la maşină. Operatorul selectează programul piesei şi piesa este produsă în conformitate cu desenul”, subliniază Mihai Berzava, care este conștient că, la nivel mondial, acesta va fi trendul.
Nu sunt uitate însă nici alte direcții la fel de importante, pentru că în afară de dezvoltarea capacității de producție și a serviciilor, eficiența se raportează la utilizarea sustenabilă a resurselor.
Astfel, cei care au urmărit activitatea KUKA, cunosc că sustenabilitatea face parte din cultura organizațională a grupului, iar acest principiu se regăsește și în activitatea și în direcțiile strategice ale KUKA Systems S.R.L. Sibiu. Managementul companiei a dovedit și dovedește grijă față de mediu și față de angajați, prin proiectele dezvoltate și pe care intenționează să le dezvolte în hala de producție de pe strada Ștefan cel Mare.
“Avem un plan de investiții pentru următorii ani, halele în care suntem au fost construite înainte de anul 1989, am avut, în primul rând, un proiect de izolare termică pentru a reduce consumurile de energie și pentru a avea un confort sporit pentru oameni. Am investit pe partea de izolare fonică, între arii, între departamente pentru că avem zone unde zgomotul este mult mai ridicat decât este normal și punem accent pe partea aceasta. Am dezvoltat un proiect prin care realizăm panouri fonoabsorbante. Punem foarte mare accent pe protecția mediului, avem sisteme de exhaustare în diferite zone care sunt cu filtre pentru reducerea noxelor. Am preluat și o presă de cartoane, iar, începând cu anul 2016 am creat un departament care ține de securitate, siguranţă și mediu în care activează 3 oameni”, sintetizează Mihai Berzava proiectele care se circumscriu dezvoltării sustenabile a companiei.
De asemenea, compania colaborează cu două firme în vederea dezvoltării personalului și a proceselor de producție. “Din martie 2016 am început demersurile în acest sens organizând teambuildinguri, programe de leadership, soft-skills, managementul resurselor, communication, process mapping, resource planning, quality process management, ISO etc. Avem un plan pentru următorii 3 ani”, ne enumeră Mihai Berzava direcțiile vizate și explicându-ne apoi filosofia creșterii sustenabile a unei afaceri. “În primul rând trebuie să investim în mediul de lucru, în personal, în echipament, să pregătim acest mediu de afaceri și apoi să așteptăm rezultatele, pentru că rezultatele nu au cum să vină de pe o zi pe alta”, subliniază acesta.
 
Win-win, angajator – angajat
 

Am lăsat la urmă ceea ce face din KUKA Systems S.R.L. Sibiu, o companie specială: resursa umană. De la selecție până la angajare și pe parcursul dezvoltării carierei, KUKA Systems S.R.L. Sibiu pare locul perfect unde să activezi.
Viața profesională a unui angajat KUKA Systems S.R.L. Sibiu începe cu un program intern, formare profesională la locul de muncă, dezvoltat în compania mamă și preluat în 2014 și de firma sibiană. Am vizitat și noi departamentul de pregătire, unde am lecturat manualul extins pe numeroase planșe, și, bineînțeles, ne-au atras ochii vitrina cu exponatele – proiect ale celor care au trecut prin departament.
După școlarizare, fiecare angajat nou lucrează în toate departamentele, iar apoi la alegerea sa și a managerului de departament rămâne într-unul dintre acestea.
Iar lucrurile nu se opresc aici. Managementul KUKA Systems S.R.L. Sibiu pune accent pe dezvoltarea continuă a personalului prin focus pe dezvoltarea profesională și salarială, astfel încât să fie o situație win-win, să câștige atât salariatul cât și compania. “Nu avem un target despre cât putem investi într-o persoană, putem investi oricât, atâta timp cât, după ce tragem linie, este și un plus cât de mic pentru companie. Cu cât investești mai mult în oameni, cu atât o să ai performanțe mai ridicate, iar acest lucru este, atunci, esențial”, punctează Mihai Berzava.
De asemenea, ceea ce am observat și ne-a plăcut în timpul vizitei din fabrică este faptul că angajații sunt stimulați să contribuie la eficientizarea proceselor de producție pe considerentul că sunt cei care se lovesc cel mai adesea de probleme. Cea mai bună idee este premiată în fiecare lună, urmând ca la finalul anului să se aleagă cea mai bună idee a anului, aceasta fiind, la rândul ei, distinsă cu un premiu.
Ușoare probleme sunt pe partea de recrutare a angajaților care apoi vor lucra pe şantiere. “Nu este uşor să găsim oameni, dar încercăm să îi atragem prin posibilitatea de a vedea lumea și a lucra în acelaşi timp, în special sunt oameni tineri, care nu au probleme de relocare. Eu, în viitor, văd tot mai deschisă această oportunitate”, ne explică Mihai Berzava.
De exemplu, la ora actuală, via KUKA Systems GmBH Augsburg, cei 30 de programatori din KUKA Systems S.R.L. Sibiu lucrează în Mexic, Germania, Suedia, Anglia, Spania, Italia și vor pleca în următoarea perioadă şi în China. Au mai lucrat şi în alte locaţii, de exemplu în Turcia, Australia etc.
Oportunitatea de a vedea lumea vine la pachet cu un salariu motivant, mult peste media din România, diurnă, bani de transport, cazare, asigurare de sănătate, mașină de serviciu, traininguri dintre cele mai diversificate – de la limba română, engleză sau germană până la advanced drawing – și alte bonusuri.
Una dintre cele mai accesate modalități de recrutare a personalului pe care managementul KUKA Systems S.R.L. Sibiu o utilizează sunt târgurile de joburi, unde compania este prezentă cu standuri. Până acum, nicio regiune nu a fost omisă, fiind prezenți la târgurile de locuri de muncă din Sibiu, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Buzău, Tîrgu Mures etc.
Recrutarea viitorilor angajați ai KUKA Systems S.R.L Sibiu ține cont și de comunitatea de învățământ preuniversitar și academic. Societatea sibiană colaborează foarte bine cu Universitatea “Lucian Blaga”, încă din 2014, unde a fost instalat un robot KUKA pentru orele de practică, și a dezvoltat colaborări cu licee precum Liceul Tehnologic Avram Iancu, Colegiul Tehnic Energetic și Grupul Şcolar Independența, de acum doi ani.
 
Pas cu pas
 

Pentru a ilustra ce înseamnă să îți dezvolți o carieră în KUKA Systems S.R.L. Sibiu vi-l prezentăm pe Cosmin Cocoș, un student în anul patru la Facultatea de Inginerie – Mașini Unelte din cadrul Universității “Lucian Blaga”, care a început să activeze, în cadrul companiei, în februarie 2016 ca operator CNC, iar astăzi este tehnician proiectant.
“A avut un stagiu de pregătire de 2 luni la noi în fabrică. Ulterior a avansat treptat, în cadrul companiei, a început sa lucreze pe o mașină CNC 3 axe pentru o perioadă de patru luni, apoi și-a îmbunătățit performanțele, ajungând să lucreze pe o maşină CNC 5 axe, în prezent ocupă o poziție de tehnician proiectant CAD, face programele pentru mașinile de frezare”, ne-a pus în temă Mihai Berzava, CEO-ul KUKA Systems S.R.L. Sibiu.
Când l-am vizitat, Cosmin Cocoș era aplecat asupra unor schițe cu cifre și desene care pentru noi arătau precum ideogramele limbii chineze.
Cosmin Cocoș și-a dorit să se dezvolte mai mult și de aceea a hotărât să acceseze programul de internship din cadrul firmei KUKA Systems S.R.L. Sibiu. În alegerea sa a contat mediul de lucru, programul flexibil și încrederea care i s-a acordat. Recunoaște că i s-a părut foarte interesantă și foarte dificilă activitatea din companie față de cursurile și laboratoarele din facultate, însă a învățat, pas cu pas, foarte mult. “Trecerea de la teorie la practică a fost destul de ok, în sensul în care numai am răsfoit caietul pentru că știam totul de la serviciu și nu mai era nevoie să învăț. Iar la facultate am avut și am cursuri la care m-am dus și știam despre ce este vorba, nu mi s-a mai părut o chestie pe care nu o pot înțelege. Am văzut destul de multe avantaje pentru că am lucrat și am văzut totul practic cum se face”, ne-a povestit tehnicianul proiectant.
Cosmin le-a recomandat studenților să se înscrie în programele de internship ale firmei KUKA Systems S.R.L. Sibiu pentru că vor avea foarte mult de câștigat, subliniind că lui i s-a permis ca student să facă lucruri pe care în alte companii le fac inginerii.
KUKA Systems S.R.L. Sibiu este una dintre companiile pentru care deviza de a returna o parte din profit comunității în care activează nu este un slogan. Compania doreste ca anul acesta să sponsorizeze Maratonul Sibiului şi, de asemenea, să participe şi la Turul Ciclist.
 
CIFRE
Data înființare: 28 martie 2011
Cifra de afaceri (2016): 35 milioane de lei
Număr salariați: 258, din care:
30 de programatori
 

“În primul rând trebuie să investim în mediul de lucru, în personal, în echipament, să pregătim acest mediu de afaceri și apoi să așteptăm rezultatele, pentru că rezultatele nu au cum să vină de pe o zi pe alta”,
Mihai Berzava, CEO KUKA Systems S.R.L. Sibiu & Torsten Jörges, CFO KUKA Systems S.R.L. Sibiu

 
de Ligia VORO

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În Regiunea Vest, disponibile 40% din fondurile europene pentru finanțarea IMM-urilor din orașe

Articolul următor

Piața de real estate românească, realități care anticipează viitorul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share