Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zonă comercială mai mare decât Parndorf-ul austriac, la ieșirea din Arad spre Timișoara

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali municipali din Arad, în cadrul ședinței CLM, este planificată construirea unei zone de servicii și comerț, la ieșirea din municipiul Arad, spre Timișoara, scrie specialarad.ro.
Conform Planului Urbanistic General (PUG), zona se va extinde pe 931.786 mp, din care 786.767,00 mp pentru zone comerciale și de interes public. Ca punct de comparație, vestitul centru de cumpărături din Austria, Parndorf (foto), are 57.000 mp.
Zona luată în studiu este situată în partea de sud a municipiului Arad, în extravilan, limitrofă intersecției DN 69 Timișoara – Arad și autostrada A1 Timișoara – Arad – Nădlac, la o distanță de cca 430 m sud de limita intravilanului municipiului Arad. Obiectul investiției va include modernizarea drumului DJ 709 G, inclusiv construcția unui pod pe Mureș, pentru funcțiunea de Centură de Est Arad, de interes județean, stabilit prin documentație de urbanism, plan urbanistic zonal și documentație tehnico-economică, studiu de fezabilitate, al căror titular va fi Județul Arad prin Consiliul Județean Arad.
Regimul maxim de înălţime al clădirilor este de parter + 2 etaje, cu înălțimea maximă de 12 m. Zona verde din zonă trebuie să fie de minim 5,12% și maxim 10% din totalul suprafeței. Potrivit sursei citate, zona va găzdui spații comerciale, birouri, până și locuințe.
Beneficiarii proiectului sunt Luca Petru Adrian, Luca Ana, Jude Ovidiu-Cristian, Jude Dana-Mihaela, Varga Oana Maria. Elaboratorul proiectului este S.C. Iceberg S.R.L. din Timișoara, avându-l ca specialist cu drept de semnătură RUR pe arhitectul Cătălin Hancheș-Jianu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect european de 25 mil. euro pentru modernizarea drumurilor din Satu Mare

Articolul următor

Documentațiile aferente secțiunilor 1 și 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, trimise pentru validare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share