Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Documentațiile aferente secțiunilor 1 și 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, trimise pentru validare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), spre validare, documentațiile de atribuire aferente secțiunilor 1 și 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești, informează compania de drumuri într-un comunicat de presa.
Lotul 1 aferent Secțiunii 1 (Sibiu — Boița) se întinde pe 13 kilometri, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig — Marsa — Tălmaciu — Sadu, până în zona Boița unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.
Valoarea estimată a contractului, care se întinde pe o perioadă de 108 luni, este de 765,84 milioane de lei fără TVA. Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni, cea de execuție de 36 de luni iar cea de proiectare de 12 luni.
Secțiunea 5 (Curtea de Argeș — Pitești) se întinde pe 30,35 kilometri, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești.
Valoarea estimată a contractului este de 1,834 miliarde de lei fără TVA.
Durata contractului este de 120 luni și cuprinde 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuție și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.
Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu-Pitești, în lungime de circa 123 de kilometri, este: Secțiunea 1, Sibiu-Boița, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente; Secțiunea 2, Boița-Racoviță, de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boița cu localitatea Racoviță; Secțiunea 3, Racoviță-Văleni, de la km 43+000 la km 72+000, asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Baiașului, făcând conexiunea dintre Defileul Oltului și Defileul Văii Topologului; Secțiunea 4, Văleni — Curtea de Argeș, de la km 72+000 la km 90+000, traversează Valea Topologului, face legătură cu localitatea Curtea de Argeș; secțiunea 5, Curtea de Argeș-Pitești, de la km 90+000 la km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeș cu orașul Pitești și autostrada existentă, prin Valea Argeșului, și secțiunea 6, care constă în reabilitarea a 14 km drum național, respectiv DN 73C, fiind drum de legătură între nodul rutier Tigveni și Râmnicu Vâlcea, precum și construcția a 2,5 km de drum nou.
Master Planul General de Transport prevede pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Pitești o sumă estimată de 1,6 miliarde de euro.
În martie 2017, CNAIR a anunțat prelungirea, până la 15 august, a contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitești.

Related posts

Omul de afaceri Ovidiu Buluc a vândut Farmexim și HelpNet către gigantul german Phoenix

Stefana Muresan

Zi fierbinte la ROMGAZ

Ligia Voro

Ministrul Culturii: E foarte bine că portul românesc inspiră designeri; ar fi și mai bine dacă ei ar recunoaște acest lucru

Stefana Muresan

Patrulaterul Vestului: „Interconectăm aceste orașe cu autostrăzi și cu linii ferate de mare viteză”

redactia

Sumă record strânsă la a 10-a ediție a DHL Carpathian Marathon

Ligia Voro

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

Britanicii de la Endava înrolează 100 de IT-iști în România

Nora Dumitrescu

SHARE Bucharest 2017

Ionut Oprea

Surprinși de pandemie. Învățăm din mers

redactia

Tibbett Logistics opens 15th warehouse in Romania

Ionut Oprea

Oradea prelungește plata taxelor cu bonificație până la 30 aprilie 2020

Traian Dan

RPHI announces new management team for SkyTower

Ionut Oprea

Un nou eveniment Portfolio Farm a fost organizat în centrul țării

Transilvania Business

388 de bebelusi s-au nascut in primele 6 luni la maternitatea Polisano din Sibiu, in crestere cu 10% fata de anul trecut

Stefana Muresan

Autostrada Sebeș – Turda, blocată în instanță

Nora Dumitrescu

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

redactia

Ofertă CFR pentru călătorii nelimitate în 30 de țări europene

redactia

O singură companie din Ardeal, între cei mai dezirabili angajatori din România

Nora Dumitrescu

Transgaz, contracte de finanțare de 138 de milioane de euro

redactia

Ryanair revine cu patru zboruri internaționale de pe Aeroportul Oradea

Traian Dan

Discover Bihor: Primul videoclip de promovare turistică a judeţului a fost lansat pe internet

Stefana Muresan

Programul de migrație a șomerilor: Nord-Vestul se dezvoltă cu forță de muncă din Nord-Est

redactia

Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai bune servicii de transport

Stefana Muresan

CFR Călători și operatorii naționali din Ungaria și Austria intoduc în circulație un nou tren pe ruta Cluj Napoca – Budapesta – Viena

redactia

Leave a Comment