Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Documentațiile aferente secțiunilor 1 și 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, trimise pentru validare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), spre validare, documentațiile de atribuire aferente secțiunilor 1 și 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești, informează compania de drumuri într-un comunicat de presa.
Lotul 1 aferent Secțiunii 1 (Sibiu — Boița) se întinde pe 13 kilometri, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig — Marsa — Tălmaciu — Sadu, până în zona Boița unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.
Valoarea estimată a contractului, care se întinde pe o perioadă de 108 luni, este de 765,84 milioane de lei fără TVA. Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni, cea de execuție de 36 de luni iar cea de proiectare de 12 luni.
Secțiunea 5 (Curtea de Argeș — Pitești) se întinde pe 30,35 kilometri, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești.
Valoarea estimată a contractului este de 1,834 miliarde de lei fără TVA.
Durata contractului este de 120 luni și cuprinde 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuție și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.
Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu-Pitești, în lungime de circa 123 de kilometri, este: Secțiunea 1, Sibiu-Boița, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente; Secțiunea 2, Boița-Racoviță, de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boița cu localitatea Racoviță; Secțiunea 3, Racoviță-Văleni, de la km 43+000 la km 72+000, asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Baiașului, făcând conexiunea dintre Defileul Oltului și Defileul Văii Topologului; Secțiunea 4, Văleni — Curtea de Argeș, de la km 72+000 la km 90+000, traversează Valea Topologului, face legătură cu localitatea Curtea de Argeș; secțiunea 5, Curtea de Argeș-Pitești, de la km 90+000 la km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeș cu orașul Pitești și autostrada existentă, prin Valea Argeșului, și secțiunea 6, care constă în reabilitarea a 14 km drum național, respectiv DN 73C, fiind drum de legătură între nodul rutier Tigveni și Râmnicu Vâlcea, precum și construcția a 2,5 km de drum nou.
Master Planul General de Transport prevede pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Pitești o sumă estimată de 1,6 miliarde de euro.
În martie 2017, CNAIR a anunțat prelungirea, până la 15 august, a contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitești.

Related posts

OMS a deschis un fond de solidaritate împotriva Covid-19. Peste 100 de milioane de dolari s-au adunat în prima zi

Ion Surdu

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj-Napoca, aduce cameriste din Venezuela. Ce salariu se oferă românilor

redactia

ABSL Romania announces the 6th edition of the Annual Conference: Romania at the Forefront of Innovation. Entering the Gates of Tomorrow

redactia

Elvețienii de la CICOR, cu peste 700 de angajați, relocare în Zona Industrială Arad Vest

redactia

Electrogrup va extinde monitorizarea video a străzilor Clujului

Nora Dumitrescu

Companiile din producţie pot primi fonduri europene pentru eficiență energetică

Ligia Voro

Angajații din Cluj câștigă mai bine în pandemie

Nora Dumitrescu

Lactatele USAMV Cluj au primit certificarea bio

Nora Dumitrescu

Peste 150 de milioane de lei sprijin pentru apicultori în perioada 2020 – 2022

Traian Dan

AUTOMOTIVE EXPO & B2B MEETINGS 2021: Physical & Virtual

redactia

Globalworth: We are all committed to fight and overcome this crisis

Ionut Oprea

123 de terenuri expropriate pentru centura Zalăului

Nora Dumitrescu

Bihorenii iubesc mașinile de epocă

Traian Dan

Șeful de la Ursus va conduce Berarii României

Nora Dumitrescu

Peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea Deltei Dunării, din fonduri europene

redactia

Singura companie românească ce participă la cel mai mare târg de horticultură din lume este din Brașov

Papuc Irina

Se înființează Registrul Laptelui

redactia

Producătorul de cărămizi Brikston Iaşi ajunge la grupul austriac Leier

redactia

”Legumicultorii nu trebuie să cultive ce le spun miniștrii”

Nora Dumitrescu

Brandurile Geox și New Balance, concurența Adidas în Ardeal

Nora Dumitrescu

Cea mai mare expoziție de motociclete din România

redactia

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (5): Rimetea, satul-muzeu

Transilvania Business

Salvator de vieți, de meserie

Stefana Muresan

BVB a a deschis în scădere puternică şedinţa de miercuri

redactia

Leave a Comment