București Real Estate Ultimele stiri

AFI Europe România obține pre-certificarea LEED PLATINUM pentru proiectul AFI Tech Park

AFI TECH PARK, cea mai nouă clădire de birouri dezvoltată de AFI România, a primit pre-certificarea LEED Platinum, cea mai prestigioasă certificare acordată de United States Green Building Council în domeniul dezvoltării durabile a construcțiilor.
Proiectul AFI Tech Park este un campus de business de clasa A, ce va oferi o suprafață totală închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, în două clădiri (P+8) și un turn de birouri (P+14). Campusul se află în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României, între Bd. Progresului și Bd. Tudor Vladimirescu. Prima etapă a proiectului urmează să fie livrată în cel de-al doilea trimestru al anului 2018 și va oferi 20.000 mp închiriabili de spații de birouri și 2.000 mp de spații comerciale (supermarket, restaurant, sală de sport). AFI Tech Park își propune să răspundă nevoilor tot mai complexe ale companiilor multinaționale, cu precădere din domeniul IT&C, punându-le la dispoziție un spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare. Faptul că acest parc de business este situat în zona centrală a Bucureștiului și nu în zona de periferie oferă proiectului un avantaj unic pentru companiile multinaționale din România.
AFI Tech Park a primit pre-certificarea LEED Platinum pentru folosirea unor tehnici și tehnologii de proiectare, construcție, design și exploatare cu un impact minim asupra mediului. Printre elementele certificate de LEED se numără: utilizarea eficientă de echipamente de iluminare LED, ce asigură creșterea eficienței energetice și minimizarea efectului de „insulă termică”, folosirea de materiale reciclate și cu emisii scăzute și de practici durabile ce permit reutilizarea a până la 75% din deșeurile provenite. În plus, clădirile AFI Tech Park dispun de o serie de alte facilități variate, care le certifică drept „clădiri verzi”, precum: locuri de parcare preferențiale pentru autoturismele cu emisii scăzute și amenajarea de locuri de parcare pentru mașinile electrice, biciclete și dușuri, conexiune foarte bună la mijloacele de transport în comun, încurajând, astfel, reducerea poluării prin renunțarea la autoturismele proprii și utilizarea transportului public, reutilizarea apei de ploaie pentru irigarea zonelor verzi folosirea de plante ornamentale care nu au nevoie de apă potabilă și de dispozitive de utilizare eficientă a apei potabile, care asigură o diminuare cu 40% a consumului.
„Suntem mândri de rezultatele extraordinare pe care AFI Tech Park le-a obținut în procesul de pre-certificare Platinum. Acest fapt reprezintă o recunoaștere a eforturilor noastre de a susține dezvoltarea durabilă și de a crea spații de birouri moderne, care să fie eficiente energetic și prietenoase cu mediul și prin care, totodată, să răspundem nevoilor tot mai complexe ale companiilor multinaționale din București. Ne dorim ca prin AFI Tech Park să aducem mediul de business mai aproape de zonele rezidențiale și suntem tot mai încrezători că acest nou proiect va reprezenta o investiție valoroasă în viitor pentru comunitate și pentru întreaga piață de birouri”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.
Colliers International a oferit consultanță în derularea procesului de certificare pentru AFI Tech Park.
„Energia și determinarea pe care partenerii noștri de la AFI Europe România mi-au transmis-o pe parcursul întregii perioade în care am lucrat împreună pentru obținerea pre-certificării LEED Platinum pentru AFI Tech Park a fost de-a dreptul inspirațională. Angajamentul și preocuparea constantă a companiei în direcția dezvoltării durabile mi-a oferit entuziasmul și determinarea necesară de a face din acest proiect un succes”, a spus Oana Stamatin, LEED AP BD+C în cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International România.
AFI Tech Park urmează trendul stabilit de AFI Park, cel mai de succes proiect de birouri dezvoltat de AFI Europe România, care deține deja certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru clădiri „verzi” LEED Core & Shell. AFI Park 1 este, de altfel, prima clădire din România care a primit o astfel de certificare.
LEED (Leadership in Energy & Environmental Design / Leadership în Energie și Design de Mediu) reprezintă unul dintre cele mai importante sisteme multidisciplinare de clasificare a clădirilor, ce recunoaste excelența în domeniul dezvoltării durabile a construcțiilor. Construcția poate obține diverse grade (Platinum, Gold, Silver sau Certified), în funcție de performanța dovedită în arii precum eficiența energetică, reducerea consumului de apă, a emisiilor de dioxid de carbon, îmbunătățirea calității aerului în interiorul clădirilor și economia de resurse, în general.
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
Despre AFI Europe România:
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Palace Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de 98%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, adăugând astfel încă o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați la suprafața totală închiriabilă a proiectului. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi, o piață și un spațiu high tech de tip campus care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare. Faptul că acest parc de business este situat în zona centrală a Bucureștiului și nu în zona de periferie oferă proiectului un avantaj unic de interes pentru companiile multinaționale din România.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte, unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad. Cel de-al doilea, AFI City, va include un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).
 

Related posts

Târgul de Crăciun din Sibiu atrage tot mai mulți turiști: cererea pentru cazări a crescut cu 10%

Papuc Irina

Cupru Min SA Abrud, investiții de 65 de milioane de lei, planificate pentru anul 2018

Stefana Muresan

Spitalul Județean de Urgență Deva, în Programul național de tratare a accidentelor vasculare ischemice

redactia

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Sectorul lactatelor, îngenuncheat de Coronavirus! Este datoria noastră, a tuturor, să nu îl lăsam să moară!”

Ligia Voro

Mai multi bani in industria hoteliera din CEE

Ionut Oprea

Timișoara: Contractul de salubrizare stradală, de peste 18 milioane de euro, câștigat de Brantner Servicii Ecologice

redactia

Complexul Wellness Termal Nymphaea din Oradea, încasări de peste 1 mil. euro în august

redactia

Premiul de Excelenta in Digitalizare, castigat de Primaria Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Reinventarea afacerilor în România: Universum lansează un abonament economic de mâncare livrată acasă

Ion Surdu

GIC extinde platforma logistică P3 prin achiziționarea portofoliului Maximus pentru suma de aproximativ 950 milioane euro

Papuc Irina

Avocatnet.ro: Firmele riscă desființarea dacă nu vor converti acțiunile la purtător

Ligia Voro

Cristina Pop – Head of Asset Management Romania, P3

Ionut Oprea

Plimbare virtuală printre monumentele Art Nouveau ale Oradiei

Traian Dan

PropTech România organizează în București primul hackathon de real-estate din Europa

Stefana Muresan

Universitatea de Vest din Timișoara: Au început înscrierile în grupul țintă al proiectului „Atelierul de antreprenori ”

Stefana Muresan

TAROM va opera curse din Oradea către Milano şi Barcelona

redactia

Banca Transilvania, 75 mil. de euro de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional Cluj își propune profit cât toate celelalte societăți la un loc

Stefana Muresan

Valentin Mărginean sau noua revoluție verde a agriculturii mureșene

Stefana Muresan

Medicover Romania o numeste pe Simona Nodea in functia de director de marketing

redactia

Primăria Sibiu inițiază a 3 etapă de modernizare a Stadionului Municipal. „O investiție de 39 de milioane de euro”

Papuc Irina

Oradea va construi o șosea nouă, semi-îngropată, ce va lega DN79 Oradea-Arad și Centura Oradea

redactia

„Comunicare și vindecare: managementul relației cu pacienții”

redactia

Finantare REGIO de 20 mil. lei pentru infrastructura turistica din Ocna Sibiului

Stefana Muresan

Leave a Comment