Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Aeroportul International Iasi a incheiat luna iunie 2017 cu cel mai mare numar de calatori inregistrat vreodata intr-o singura luna. Astfel, 101,615 de persoane au tranzitat aeroportul iesean luna trecuta, avansul fiind de 44,21 de procente fata de perioada similara a anului precedent, iar comparativ cu luna iunie 2015, cresterea este de 204 %. Cat priveste evolutia traficului in perioada ianuarie-iunie a acestui an, 505.900 de persoane au folosit serviciile Aeroportului Iasi, cifra fiind cu 48,76% mai mare fata de prima jumatate a anului 2016.
Datele arata ca si la capitolul „miscari aeronave” (aterizari si decolari) s-a inregistrat o evolutie: in luna iunie au fost 1088 de miscari pe Aeroportul Iasi, cu 36,50 % mai multe fata de luna iunie a anului 2016. Iar pentru primul semestru din acest an, cresterea numarului de miscari este de 21,90 de procente, comparativ cu intervalul similar din 2016.
„Suntem bucurosi de rezultatele privind mobilitatea pasagerilor la Aeroportul Iasi. Cresterea traficului pe aeroportul nostru este vizibila in fiecare luna, iar cifra record, de peste 100.000 de pasageri, cu care am incheiat luna iunie, confirma previziunile noastre privind depasirea pragului de un milion de calatori pana la finalul anului. Cresterea spectaculoasa se datoreaza si operarii noilor zboruri directe ce au fost introduse in orarul nostru: Valencia, Florenta, Glasgow si Constanta, dar si cresterii frecventei pe anumite rute deservite de companii diferite, o cerere foarte mare, in acest sezon, fiind pentru cursele in regim charter spre destinatii de vacanta in Grecia si Turcia. Continuam, in paralel, demersurile pentru deschiderea unor rute directe noi spre Amsterdam, Frankfurt, Atena, Dublin, Varsovia sau Zagreb. In acest moment, avem o distributie destul de echilibrata a destinatiilor in toata Europa, iar conectivitatea, inclusiv cu orase importante din tara, reprezinta o garantie ca ne vom mentine in topul aeroporturilor regionale, tinta noastra fiind aceea de a atrage clienti nu doar din Moldova, ci si din Republica Moldova si Ucraina. De asemenea, speram sa reusim sa realizam, cat mai curand, o prima etapa din noul proiect de dezvoltare a Aeroportului Iasi, odata ce vom dispune de banii necesari, pentru ca doar asa vom putea sustine eficient traficul masiv de pasageri”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.
De la Aeroportul Iasi se poate calatori, in prezent, spre 24 de destinatii, 19 fiind internationale, cu patru companii diferite ce opereaza zboruri in regim permanent:
TAROM: Madrid, Londra (Luton), Torino, Tel Aviv si Bucuresti;
BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Torino, Valencia, Glasgow, Florenta, Munchen, Milano (Bergamo), Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea (via Bucuresti) si Constanta;
WIZZ AIR: Londra (Luton), Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Venetia (Treviso), Catania, Bologna, Larnaca si Tel Aviv;
AUSTRIAN AIRLINES: Viena.
Cursele charter de la/catre Aeroportul Iasi, operabile in aceasta vara, sunt urmatoarele:
* ZAKYNTHOS, cu Blue Air, in fiecare zi de luni
* RODOS (Chania-Creta), cu Tarom, in fiecare zi de marti
* HERAKLION, cu Aegean, in fiecare zi de miercuri
* ANTALYA, cu Air Bucharest, in fiecare zi de joi
* ANTALYA, cu Blue Air, in fiecare zi de sambata
* ANTALYA, cu Tarom, in fiecare zi de duminica

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Crestere record a traficului pe Aeroportul Cluj in primul semestru

Articolul următor

Where will new money come from to the region?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share