Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Crestere record a traficului pe Aeroportul Cluj in primul semestru

Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj, regie autonoma aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a inregistrat in primul semestru al anului 2017 o crestere record a traficului de pasageri, cargo si a numarului de miscari aeronave comparativ cu aceeasi perioada a anului 2016.
Astfel, in primele sase luni ale acestui an, pe aeroportul clujean s-a inregistrat un numar de 1.230.357 de pasageri, cu nu mai putin de 63% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent, cand traficul de pasageri a fost de 735.517 persoane.
„Asistam la o crestere cu adevarat spectaculoasa, dar pe deplin justificata, a tuturor indicatorilor de trafic ai aeroportului clujean. Este, fara indoiala, ceea ce am urmarit, ca investitiile extrem de consistente pe care le-am facut la acest obiectiv sa genereze rezultate pe masura” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
O crestere semnificativa s-a inregistrat si in ceea ce priveste traficul de marfa si numarul de miscari aeronave. In primul semestru din 2017, pe Aeroportul International „Avram Iancu” au aterizat sau au decolat nu mai putin de 12.302 aeronave, cu 51% mai mult fata de perioada de referinta. In ceea ce priveste transportul de marfa s-a constatat o crestere de 52%, cantitatea de marfa transportata pe si de pe aeroportul clujean in primele sase luni din anul 2017 fiind de 1.547,363 de tone, comparativ cu cele 1.015,118 de tone din aceeasi perioada a anului trecut.
Totodata, luna iunie a acestui an a fost marcata de un record atat in ceea ce priveste traficul lunar de pasageri cat si traficul inregistrat pe parcursul unei zile calendaristice. Astfel, fluxul lunar de pasageri a fost de 253.877 de persoane iar in data de 26 iunie a.c. cifra record a numarului de pasageri inregistrati intr-o singura zi a ajuns la 10.189.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum va arăta cel mai spectaculos nod rutier din România

Articolul următor

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share