Finante-banci Ultimele stiri

Transilvania Broker de Asigurare se va lista la bursa

Transilvania Broker de Asigurare va fi noua companie care se va lista pe Bursa de Valori București (BVB), în timp ce Raiffeisen Centrobank va lansa warrant-uri ce vor fi bazate pe acțiuni ale bursei, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al BVB, într-un interviu publicat pe pagina de Youtube a Bursei.
“Un lucru bun este că acum firmele mici aleg să se listeze pe BVB, acționarii aleg această piață pentru vânzarea acțiunilor lor. Este foarte plăcut pentru că am avut un Forum al Investitorilor în noiembrie anul trecut, la care am invitat două companii private, care nu erau listate, să facă prezentări investitorilor individuali deoarece se gândeau să devină companii publice. Și de atunci una este listată: AAGES. Au vândut acțiuni pentru aproximativ 1,2 milioane de euro. De atunci se observă că piața de capital din România devine atractivă pentru IMM-uri și cred că pot spune că vom avea o companie nouă, una dintre cele două care s-au prezentat în noiembrie: Transilvania Broker de Asigurare, cu un nou IPO (Ofertă publică inițială n.r.)”, a spus Sobolewski.
Acesta a precizat că tot în acest an vor fi disponibile pe bursă produse noi, pentru că BVB nu înseamnă doar acțiuni ci și alte clase de instrumente, iar în acest sens a menționat lansarea de warrant-uri de către una dintre cele mai importante bănci din România: Raiffeisen Centrobank din Viena.
“Există și un alt motiv de bucurie pentru că una dintre cele mai importante bănci din România s-a decis să lanseze warrant-uri. Acesta este un instrument foarte interesant. Simt că uneori nu facem destul pentru a le explica oamenilor cât de bune pot fi aceste instrumente pentru investitori. Warrant-ul îți permite să investești o sumă mică de bani să obții un venit foarte bun, iar riscul este limitat. Există posibilitatea să pierzi această sumă mică de bani, mică în comparație cu prețul acțiunilor, deoarece un warrant este bazat pe acțiuni, dar nu trebuie să cumperi acțiuni, deci nu plătești prețul acțiunii, ci o fracțiune din acel preț. Așadar, asta e minunat că o bancă, una dintre cele mai importante instituții financiare din piață, Raiffeisen Centrobank din Viena, a decis să lanseze warrant-uri ce vor fi bazate pe acțiuni ale BVB”, a explicat șeful Bursei de la București.
În opinia acestuia, toate aceste listări și lansări de noi instrumente și produse pe bursă arată “continuitate și coerență” și se vor reflecta în puterea financiară a BVB.
“Există multe instituții și investitori care privesc spre piața de capital din România și la noi, operatorul de piață, pentru că, bineînțeles, dacă vom merge mai departe, dacă vom obține și această promovare la statutul de piață emergentă, atunci bineînțeles toate aceste lucruri bune se vor întâmpla, se vor reflecta în puterea financiară a BVB, care ea însăși este o companie listată. Așadar cred că aceasta este noua normalitate, nu doar că avem un eveniment o dată la cinci ani ci că există o succesiune de astfel de evenimente. Și aceste warrant-uri care se bazează strict pe acțiunile BVB sunt un semn bun pentru interesul crescut față de piața de capital din România. Deci, privind la ceea ce facem noi acum, putem spune că suntem în stadiul în care construim un fel de autostradă financiară pentru banii care vor curge pe acest teritoriu de investiții, probabil mult mai repede decât alergăm noi acum”, a mai spus Sobolewski.
Întrebat cum va arăta piața de capital în 2018, când România sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire, șeful BVB a susținut că piețele de capital pot constitui un factor unificator pentru societăți.
“Nu este întâmplător faptul societățile dezvoltate au piețe de capital puternice deoarece acest lucru consolidează capitalul intelectual, educația financiară, conștientizarea. Într-un fel întărește democrația. Așadar, cred că va fi o schimbare fantastică pentru România dacă pentru această aniversare vom fi capabili să spunem că avem o bursă națională și o piață
națională de capital cu toate aceste valori. Nu este vorba doar de aceste fluxuri de capital ci și despre accentuarea culturii și conștientizării la nivel de țară. Este foarte important, în special în această Europă foarte competitivă să avem un astfel de numitor comun între oamenii care trăiesc, lucrează și colaborează pe un teritoriu. Deci, acestea este de fapt scopul. Vreau să spun că procesul a început deja, nu vorbesc despre ceva iluzoriu, un vis, că poate cândva se va întâmpla, ci că noi suntem deja în cursul acestui proces, iar în anul 2018, un an minunat, se poate ajunge la acest lucru (statutul de piață emergenta n.r.), pentru a face acest pas important în acest proces complex”, a adăugat CEO al BVB, Lundwik Sobolewski.

Related posts

După Airbus și Bell, și americanii de la Lockheed Martin ar vrea să producă elicoptere la Ghimbav

Stefana Muresan

11 milioane de lei, bugetul pe 2020 al Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Ligia Voro

FIC: Companiile straine angajeaza in Romania 1,3 milioane de oameni si produc jumatate din cifra de afaceri

redactia

Poșta Română, ATM-uri în oficiile poștale

Stefana Muresan

Strategul de milioane al Clujului

Stefana Muresan

Mai multe contracte de achiziții publice vor fi deblocate la Satu Mare

Nora Dumitrescu

Japonezii, la Alba Iulia să caute oportunități de investiții

Stefana Muresan

Învățământ medical stomatologic la standarde europene la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

White Star Real Estate  a preluat Liberty Technology Park de la Fribourg Development

Ligia Voro

CJ | Hygia Consult aplică cu succes conceptul “patru ochi” în accesarea fondurilor europene

Grupul farmaceutic Dona a recrutat un manager cu experienţă în auto

Stefana Muresan

Peste 1.500 de tone de lână, colectate în Sibiu și Constanța; 1.100 tone, trimise la export

Stefana Muresan

PRIN EXCELENTA PROMOVAM ROMANIA. CLUSTER DE AUR!

Stefana Muresan

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Stefana Muresan

BVB, a doua în regiune, după listarea AAGES

Stefana Muresan

Peste 930.000 de numere portate în anul 2018

redactia

Târgul gusturilor din Valea Ierului, organizat sâmbătă și duminică la Oradea

Traian Dan

Romgaz rămâne jucător activ pe piaţa de furnizare în contextul liberalizării pieței

Ligia Voro

 Pădurea JYSK la Roșia Montană – o miniplanetă verde  

Ligia Voro

Zona Industrială Vest Sibiu: Grupo Antolin – cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, Marquardt – cea mai mare creștere a profitului

Stefana Muresan

What do investors want in Romania?

Ionut Oprea

Boia Invest ridică două clădiri în zona cantinei studențești Hașdeu din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Reabilitarea Casei Tineretului din Baia Mare, depusă la Compania de Investiții

Nora Dumitrescu

DJ ce leagă Timișoara de Autostrada A1, prin Dumbrăvița, modernizat și lărgit la 4 benzi cu finanțare europeană

Stefana Muresan

Leave a Comment