Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 63% mai mulţi pasageri

Bilanţul traficului aerian desfăşurat pe Aeroportul Internaţional Timişoara în primele şase luni ale anului 2017, respectiv ianuarie-iunie, confirmă o creştere spectaculoasă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.
În primul semestru al anului 2017, Aeroportul a înregistrat 764.103 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 63% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (469.847 pasageri).
O creştere însemnată de 40% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, în perioada ianuarie-iunie 2017, respectiv 8.454 faţă de 6.053 mişcări aeronave înregistrate în primele şase luni ale anului 2016.
În ceea ce priveşte datele statistice a ratei de creştere a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe Aeroportul Traian Vuia – Timişoara arată următoarele rezultate: compania aeriană Wizz Air a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent o rată de creştere de 4%, iar compania aeriană Lufthansa a înregistrat o creştere de 3%.
Compania aeriană Tarom a înregistrat o scădere de 23% a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe aeroportul Timişoara (în primul rând datorită renunţării la zborul cu sosire la Timişoara la ora 22.30 şi decolare a doua zi dimineaţa la ora 06.20).
În prima jumătate a anului în curs, un număr considerabil de pasageri, 275.757, au ales să beneficieze de zborurile curselor operate de către compania aeriană Ryanair, atât pe ruta internă cu destinaţie – Bucureşti Otopeni, cât şi pe cele internaţionale.
Tot în aceeaşi perioadă de referinţă, 27.621 pasageri au fost îmbarcaţi/debarcaţi pe cursele operate de către compania aeriană Blue Air, spre destinaţii interne – Iaşi, Cluj şi Constanţa. Ultimele două companii aeriene menţionate nu au operat pe aeroportul din Timişoara în perioada similară a anului precedent, astfel, datele statistice neputând avea termeni comparativi.
În ceea ce priveşte situaţia economică, în primele şase luni din anul în curs, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, estimăm (la finalizarea raportării semestriale) o creştere a cifrei de afaceri cu 48% şi o creşterea a profitului brut de aproximativ patru ori.
“Evoluţia numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi la aeroportul din Timişoara se datorează şi creşterii numărului de destinaţii, creşterii frecvenţelor zborurilor operate spre anumite destinaţii, dar mai ales noilor companii aeriene care ne-au devenit parteneri începând din 2016 şi care, datorită tarifelor rezonabile, fac mai accesibilă călătoria cu avionul. Pe de altă parte, apreciem că gradul de atractivitate a regiunii Banat, extinsă şi la alte judeţe vecine, stimulează şi creşterea traficului aerian. În continuare, introducerea de noi destinaţii reprezintă o prioritate pentru noi, fapt care ne responsabilizează în ceea ce priveşte oferirea unor condiţii şi servicii optime pentru numărul în creştere al pasagerilor ce tranzitează aeroportul din Timişoara. Estimăm ca până la finalul anului, numărul de pasageri ce vor ateriza şi decola pe aeroportul din Timişoara să atingă cifra de 1,6 milioane.”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.
La finalul lunii mai, s-a dat startul zborurilor charter de vacanţă cu plecare din Timişoara spre destinaţiile favorite ale locuitorilor din zona de vest a ţării: Antalya – Turcia; insulele greceşti Creta, Santorini, Zakynthos; Palma de Mallorca – Spania; litoralul românesc – Constanţa. De asemenea, pe toată perioada anului, turiştii mai pot opta pentru destinaţii de vacanţă cu zbor regulat spre Barcelona pentru Costa Brava şi spre Valencia pentru Costa Blanca, iar spre celelalte destinaţii cu zbor direct din Timişoara există pe piaţa de turism oferte atractive de tip city-break. Pentru turiştii din Arad şi Oradea agenţiile de turism oferă transport gratuit cu autocarul spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Timişoara.
Ca şi în anul precedent, în prima jumătate a anului, destinaţiile preferate de pasageri au rămas aceleaşi: Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo. Începând cu 29 şi 30 octombrie 2017 vor fi introduse şi alte destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa şi Asia, respectiv Frankfurt-Am-Main şi Tel Aviv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON și MOL vor dezvolta o rețea națională de 40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Articolul următor

Transilvania Broker de Asigurare se va lista la bursa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share