Infrastructura Timiș Ultimele stiri

Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 63% mai mulţi pasageri

Bilanţul traficului aerian desfăşurat pe Aeroportul Internaţional Timişoara în primele şase luni ale anului 2017, respectiv ianuarie-iunie, confirmă o creştere spectaculoasă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.
În primul semestru al anului 2017, Aeroportul a înregistrat 764.103 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 63% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (469.847 pasageri).
O creştere însemnată de 40% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, în perioada ianuarie-iunie 2017, respectiv 8.454 faţă de 6.053 mişcări aeronave înregistrate în primele şase luni ale anului 2016.
În ceea ce priveşte datele statistice a ratei de creştere a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe Aeroportul Traian Vuia – Timişoara arată următoarele rezultate: compania aeriană Wizz Air a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent o rată de creştere de 4%, iar compania aeriană Lufthansa a înregistrat o creştere de 3%.
Compania aeriană Tarom a înregistrat o scădere de 23% a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe aeroportul Timişoara (în primul rând datorită renunţării la zborul cu sosire la Timişoara la ora 22.30 şi decolare a doua zi dimineaţa la ora 06.20).
În prima jumătate a anului în curs, un număr considerabil de pasageri, 275.757, au ales să beneficieze de zborurile curselor operate de către compania aeriană Ryanair, atât pe ruta internă cu destinaţie – Bucureşti Otopeni, cât şi pe cele internaţionale.
Tot în aceeaşi perioadă de referinţă, 27.621 pasageri au fost îmbarcaţi/debarcaţi pe cursele operate de către compania aeriană Blue Air, spre destinaţii interne – Iaşi, Cluj şi Constanţa. Ultimele două companii aeriene menţionate nu au operat pe aeroportul din Timişoara în perioada similară a anului precedent, astfel, datele statistice neputând avea termeni comparativi.
În ceea ce priveşte situaţia economică, în primele şase luni din anul în curs, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, estimăm (la finalizarea raportării semestriale) o creştere a cifrei de afaceri cu 48% şi o creşterea a profitului brut de aproximativ patru ori.
“Evoluţia numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi la aeroportul din Timişoara se datorează şi creşterii numărului de destinaţii, creşterii frecvenţelor zborurilor operate spre anumite destinaţii, dar mai ales noilor companii aeriene care ne-au devenit parteneri începând din 2016 şi care, datorită tarifelor rezonabile, fac mai accesibilă călătoria cu avionul. Pe de altă parte, apreciem că gradul de atractivitate a regiunii Banat, extinsă şi la alte judeţe vecine, stimulează şi creşterea traficului aerian. În continuare, introducerea de noi destinaţii reprezintă o prioritate pentru noi, fapt care ne responsabilizează în ceea ce priveşte oferirea unor condiţii şi servicii optime pentru numărul în creştere al pasagerilor ce tranzitează aeroportul din Timişoara. Estimăm ca până la finalul anului, numărul de pasageri ce vor ateriza şi decola pe aeroportul din Timişoara să atingă cifra de 1,6 milioane.”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.
La finalul lunii mai, s-a dat startul zborurilor charter de vacanţă cu plecare din Timişoara spre destinaţiile favorite ale locuitorilor din zona de vest a ţării: Antalya – Turcia; insulele greceşti Creta, Santorini, Zakynthos; Palma de Mallorca – Spania; litoralul românesc – Constanţa. De asemenea, pe toată perioada anului, turiştii mai pot opta pentru destinaţii de vacanţă cu zbor regulat spre Barcelona pentru Costa Brava şi spre Valencia pentru Costa Blanca, iar spre celelalte destinaţii cu zbor direct din Timişoara există pe piaţa de turism oferte atractive de tip city-break. Pentru turiştii din Arad şi Oradea agenţiile de turism oferă transport gratuit cu autocarul spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Timişoara.
Ca şi în anul precedent, în prima jumătate a anului, destinaţiile preferate de pasageri au rămas aceleaşi: Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo. Începând cu 29 şi 30 octombrie 2017 vor fi introduse şi alte destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa şi Asia, respectiv Frankfurt-Am-Main şi Tel Aviv.

Related posts

Arad: Peste 300 km de drumuri județene intră în modernizare

Stefana Muresan

Fond de investiţii din Las Vegas, fuziune de 50 mil. dolari cu grupul Maxagro

Stefana Muresan

Sergiu Paşca, tânărul din Aiud plecat în SUA unde descifrează misterele creierului uman, premiat pentru Excelență în Cercetare

redactia

Uzina din Dragomirești va produce zilnic, în sistem automatizat, peste 350.000 de măști

Ion Surdu

România, a doua cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III

redactia

Compania bistrițeană Datacor – investiție de peste 1 mil. de euro, fonduri europene, într-o fabrică de fibră optică

Stefana Muresan

Reabilitarea Casei Tineretului din Baia Mare costă 15 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Camelia Cavadia și Elizabeth Sagan, primele nume anunțate la TEDxZorilorWomen2019

Ligia Voro

Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

Traian Dan

12 hectare de noi spații verzi în valoare de 8 milioane de euro la Oradea

Traian Dan

JLL: CEE Investment Market, H1 2020

Ionut Oprea

Portland, bilant la 20 de ani

Ionut Oprea

Uzina Tenaris a simulat un accident feroviar la Zalău

Nora Dumitrescu

S IMMO successfully sells large office buildings in Vienna

Ionut Oprea

Cum stimulăm tinerii să se implice în viața comunității lor?

Ligia Voro

Credit de dezvoltare pentru fermieri, impozit zero pe terenurile lucrate și 264 mil. de euro pentru revitalizarea liceelor agricole

Stefana Muresan

Business cu petale de trandafiri în Sălaj

Nora Dumitrescu

CDR: Peste 1 milion de români apți de muncă nu sunt implicați în niciun fel de activitate economică

redactia

Pasaje rutiere cu sistem de deszapezire in fundatie

Stefana Muresan

Cetățean de onoare al Vienei, Simion Giurcă va realiza strategia de turism pentru Timișoara 2021

Stefana Muresan

Electrificarea liniei ferate Cluj – Oradea, din fonduri europene

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Investiții de peste 200 de milioane de euro din bani europeni

redactia

Another record year for P3 paves way for major growth in 2017

Ionut Oprea

EximBank finanțează Grupul Arsat de la Arad cu 11 milioane de euro

Papuc Irina

Leave a Comment