Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroelectrica, Romgaz şi Transgaz, în top zece cele mai profitabile companii

Hidroelectrica, perla sistemului energetic local, a avut în 2016 cel mai mare câştig net dintre companiile din economie pentru prima dată în istorie. De altfel, statul are trei companii în top zece cele mai profitabile din economie, Hidroelectrica, Romgaz şi Transgaz, toate din acelaşi sector, releva un clasament realizat de zf.ro.
Clasamentul ia în calcul doar companiile al căror bilanţ există la mfinante.ro sau care au răspuns la chestionarele ZF pentru catalogul Cei mai mari jucători din economie.
Anul trecut Hidroelectrica a raportat o cifră de afaceri de 3,3 mld. lei, iar profitul net de peste 1,2 mld. lei duce marja companiei din energie la 36%. Prin comparaţie, în 2012, anul în care Hidroelectrica intra în insolvenţă, compania avea pierderi de peste 500 de milioane de lei.
Potrivit sursei citate, primele zece companii în funcţie de rezultatul net raportat au avut anul trecut câştiguri de 7,5 mld. lei (1,66 mld. euro), cu 70% mai mari faţă de rezultatul lor din urmă cu un an. Continental este singura companie din industria prelucrătoare prezentă în top zece cele mai mari profituri nete în 2016. În afară de energie, domeniul vedetă, îşi mai fac loc în top şi trei businessuri din comerţ, respectiv Dedeman, BAT Trading şi Kaufland.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AFIR: 112 milioane de euro pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole și pomicole

Articolul următor

Nestle, cu o fabrică în Timișoara, lider pe piața napolitanelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share