Turism Ultimele stiri

Cursele de pe aeroporturile din Timişoara, Oradea și Cluj-Napoca urcă vânzările pe litoral

Românii au cumpărat sejururi cu vouchere de vacanţă în valoare de 3,8 milioane de euro, în primele patru luni ale anului, reprezentând mai mult de o treime din suma înregistrată tot anul trecut, de 10 milioane de euro. Suma e departe de potenţialul pieţei, din cauza faptului că voucherele se acordă frecvent numai în sistemul privat, se arată într-un comunicat de presă al ANAT.
„Există posibilitatea ca anul acesta să fie depăşită suma înregistrată anul trecut, la nivel naţional, datorită sistemului privat. Din păcate, eşuarea programului guvernamental, cu tot cu aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 46, prin care se acordă vouchere de vacanţă şi bugetarilor, un paleativ palid al promisiunilor din campanie, va face să înregistrăm anul acesta vânzări pe vouchere de vacanţă de cel mult de 15 milioane de euro, numai în sistemul privat, cel de stat probabil nefiind viabil în acest an”, declară dr. Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).
O mare parte din cele peste 419.000 de vouchere decontate în primele luni ale anului, reprezentând aproximativ 40% din numărul voucherelor acordate tot anul 2016, au fost folosite pentru cumpărarea de sejururi pe litoral în sezonul 2017.
Statisticile ANAT arată că până la finalul lunii iunie vânzările de vacanţe pe litoral prin agenţiile de turism sunt mai mari cu 12% faţă de anul trecut. Creşterea este determinată şi de introducerea, în premieră, de vara aceasta, a transportului cu avionul în pachetele de vacanţă. Astfel, turiştii au posibilitatea să ajungă mai repede la mare de la Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca şi Iaşi.
“2017 va fi un sezon cu mult mai bun decât în 2016, când vânzările de vacanţe pe litoral prin agenţiile de turism au crescut cu 12%. Avem transport rapid cu avionul, dar avem şi mai multe evenimente organizate pe litoral vara aceasta, care vor atrage mai mulţi turişti români, dar şi străini”, arată dr. Alin Burcea, preşedintele ANAT.
“Din datele de până acum, în clasamentul staţiunilor preferate pe litoral, după Mamaia, care este mereu prima, Eforiile au luat locul Venus. Cererea de vacanţe la Eforie Nord sau Eforie Sud o depăşeşte cu mult pe cea de anul trecut, gradul de ocupare fiind de peste 80%, în luna iunie, potrivit discuţiilor avute de reprezentanţii ANAT cu hotelierii din zonă“, arată Adrian Voican, prim vicepreşedinte ANAT.
ANAT este asociația patronală agențiilor de turism din România, cărora le reprezintă interesele profesionale la nivel național, european și internațional. Asociația are ca membri activi 500 de agenții de turism, cele mai importante din țară, care cumulează peste 85% din vânzările pachetelor de turism și călătorie, estimate la aproape un miliard de euro anual și au împreună peste 4.600 de angajați. Industria turismului în România are peste 120.000 de angajați și contribuie la economia națională cu aproape 2% din PIB.

Related posts

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Papuc Irina

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

CJ Cluj a avizat în 2018 investiții în construcții de peste 160 milioane de euro

redactia

Baia Mare va avea 200 de platforme de colectare selectivă

Nora Dumitrescu

Sondaj FintechOS: Industria financiară nu va putea supraviețui fără transformare digitală – o necesitate pentru a fi competitivă

Ion Surdu

Patronii maramureșeni, avertizați despre spălarea banilor

Nora Dumitrescu

Echipă multidisciplinară anunțată în departamentul de pediatrie a spitalului REGINA MARIA din Cluj

redactia

Companiile mari de comunicații din Cluj-Napoca și București, investiții pentru extinderea și modernizarea centrelor de date

Stefana Muresan

Depozitul ecologic de deșeuri al Maramureșului, gata până în vară

Nora Dumitrescu

Mai multe primării din Alba primesc fonduri pentru dezvoltare și infrastructură

redactia

Primăria Arad va reamenaja cu 100 milioane lei o piață istorică

redactia

Ajutor de stat pentru construirea de grădiniţe cu profil sportiv, buget de 500 mil. euro

redactia

El Pais, selecție a „satelor fermecătoare din România”

Stefana Muresan

Romanian Gastronomy in the XXI Century – O carte manifest pentru gastronomia românească a secolului XXI

redactia

Ajutor european pentru fermele de bivoli din Sălaj

Nora Dumitrescu

Electrogrup construiește un giratoriu suspendat la București

Nora Dumitrescu

Se pun în vânzare primele abonamente la Untold

Stefana Muresan

Universitarii clujeni au modernizat Campusul Danubius

Nora Dumitrescu

Delfingen Industry preia unele active şi acţiuni ale grupului Schlemmer din Satu Mare

Ion Surdu

OUG: Guvernul va asigura plata șomajului tehnic – 75% din salariul brut; va majora plafonul creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde

Ion Surdu

AFI Europe – autorizație de construcție pentru AFI City, primul proiect rezidențial din România al companiei

Ionut Oprea

BT oferă clienților posibilitatea să plătească cu ceasul inteligent

redactia

Participare gratuita evenimente BusinessMark – HR, Real Estate, CFO, Supply Chain

Ionut Oprea

IAR Braşov, profit net de 11 milioane lei, la sfârşitul anului 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment