Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UTCN – 3220 de locuri la buget și 1787 de locuri cu taxă

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca scoate la concurs pentru admiterea 2017, un număr de 3220 de locuri la buget și 1787 de locuri cu taxă pentru învățământul de licență. Din locurile bugetate, 10 sunt alocate candidaților de etnie romă.
Pentru studiile de masterat, Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca oferă un număr de 1915 de locuri la buget și 651 de locuri cu taxă la cele 105 specializări. Din numărul de locuri bugetate, 3 sunt alocate candidaților de etnie romă.
Cele 12 facultăți al universității, între care 9 la Cluj-Napoca și 3 la Baia-Mare, cu extensii universitare în localitățile Alba Iulia, Bistrița, Satu Mare și Zalău, pun la dispoziția viitorilor studenți 96 de programe de studii de licență, în limba română, precum și în limbile engleză și germană. Concursul de admitere va consta în examen scris și /sau probe de aptitudini pentru unele facultăți iar pentru altele, concursul va fi în baza unui dosar de admitere.
Înscrierile au început în 11 iulie și se vor încheia în 20 iulie, cu particularități funcție de tipul de examen susținut.
Simularea examenului de admitere din acest an a atras cu 65% mai mulți elevi spre specializările UTCN decât anul trecut. Având în vedere rezultatele excepționale obținute de candidații prezenți la simulare, Conducerea Universității Tehnice a decis admiterea fără testul de matematică a primilor 22 candidați, având nota între 10,00-9,60, în condițiile prevăzute de regulamentul admiterii. Prezența unui număr de elevi atât de semnificativ la examenul de simulare este dovada interesului în creștere pentru a urma o carieră în inginerie. Această dinamică este susținută de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care, începând cu acest an, va susține, câte 75 de elevi care provin din grupuri defavorizate, pentru o durată de trei ani, prin participarea la programe de vară de tip punte în vederea creșterii accesului la învățământ terțiar în domeniul electric.
Din aceeași dorință de a veni în sprijinul elevilor care doresc să urmeaze o carieră în inginerie, Organizația Studenților Universității Tehnice (OSUT) organizează școala de vară Engineering Summer University. Timp de două săptămâni, 250 de liceeni de clasa a XI-a din toate colţurile ţării înscrişi în program, vor afla cum e să stea în cămin, să se gospodărească singuri, să se descurce într-un oraş străin ca să ajungă la cursuri şi laboratoare, dar şi cum să-şi facă propri-ul orar ca să aibă timp pentru ei şi pentru distracţie. În ultimele zile vor trăi stresul sesiunii şi vor da examen din ceea ce au învăţat în scurta lor experienţă, vor absolvi şi îşi vor da seama dacă ceea ce îşi doresc li se şi potriveşte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Emil Boc: 30 de autobuze electrice pentru clujeni

Articolul următor

Timişoara: Israelienii de la Plaza Centers au scos terenul la vânzare

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share