Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Emil Boc: 30 de autobuze electrice pentru clujeni

Primaria Cluj-Napoca a finalizat licitatia privind cumpararea a 30 de autobuze electrice.
”Azi am semnat acordul cadru privind achizitionarea a 30 de autobuze electrice. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, in maxim 9 luni de la semanrea contractului subsecvent ( cel tarziu martie 2018).Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elvetiene (85%) si buget local ( 15%). Urmatoarele 19 autobuze urmeaza sa fie achizitionate din fonduri locale si europene. Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri, dotate cu wifi, camere video, aer conditionat si platforma joasa pentru persoane cu dizabilitati”, a anunțat primarul Clujului, pe pagina de socializare.
Autobuzele au o garantie de 5 ani, costurile de mentenanta si piese de schimb fiind asigurate de firma castigatoare, Solaris. De asemenea, autobuzele au o autonomie de 105 km si vor fi incarcate in 13 statii lente si rapide. Incarcarea lenta dureaza 6 ore, iar cea rapida 10 minute.
Pretul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro.
”Dorim pe aceasta cale sa oferim clujenilor un transport de calitate, modern, european, ecologic, nepoluant si sa crestem numarul autobuzelor in vederea incurajarii utilizarii transportului in comun”, a mai precizat Emil Boc.
Sursa foto: facebook

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ungurii aduc autostrada la granița României

Articolul următor

UTCN - 3220 de locuri la buget și 1787 de locuri cu taxă

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share