Energie Ultimele stiri

Electrica, licență pentru furnizarea de gaze naturale în următoarele săptămâni

Electrica intenționează să se îndrepte către conceptul de multiutilități și în următoarele săptămâni ar urma să obțină licența pentru furnizarea de gaze, a declarat, joi, directorul general al companiei, Cătălin Stancu, potrivit Agerpres.
“Ne gândim la mai multe opțiuni. Dacă stai într-un singur tip de commodities, cât îți merge bine este grozav. Problema este ca n-ai coș de opțiuni și este riscant să joci doar într-o singură industrie (în furnizarea de electricitate n.r.) Clar că și noi trebuie să facem asta cât mai repede. Ar trebui în următoarele săptămâni să avem licența de furnizare gaze și să intrăm efectiv în business-ul de ofertă de gaze. Ar trebui să mergem către conceptul de multiutilități”, a spus Stancu.
Potrivit acestuia, ceea ce cumperi (în industriile de utilități) este “confortul” și foarte importantă este digitalizarea, deoarece reduce costul de servire a clientului.
“În principiu cumperi confort. Alt lucru care de obicei deranjează clientul este că ai trei sau mai multe facturi, nu înțelegi factura, nu poți să intri pe un site să pui o întrebare sau să obții o informație de care ai nevoie. Dacă reușești să-i dai clientului toate informațiile de care are nevoie în timp real asta înseamnă digitalizare. […]Și noi trebuie să intrăm mai agresiv în zona care înseamnă digitalizare în relația cu clientul. Digitalizarea reduce costul de servire a clientului și în plus îi dă și lui avantajul că poate decide ce și când să facă o plată, să înțeleagă factura, să cumpere un produs nou sau chiar să își schimbe furnizorul”, a precizat directorul Electrica.
El a adăugat că grupul are în vedere și alte produse, precum audit energetic sau intrarea pe tehnologii mai avansate.
“Produsele pe care o să le încercăm de anul acesta, dincolo de gaze și electricitate, pot să îmbrace forme mai sofisticate. Nu poți să ignori un trend în piață, chiar dacă, să zicem am intrat mai târziu pe o zonă. Dacă toată lumea o face și tu nu o faci, ești condamnat să pierzi clienți. Ne gândim clar să intrăm în conceptul multiutilități, care înseamnă gaze, electricitate, poate telecom, poate apa, poate căldură. Eu zic să vorbim la sfârșitul anului”, a mai spus Stancu.
În opinia acestuia, “un concept câștigător” ar fi cel de megawatt termic.
“Dacă te gândești că de mâine ai o poziție în care, să zicem, vinzi la zeci de mii de clienți gaze…Clienții nu au nevoie de gaze, au nevoie de căldură, adică de comfort. Un concept câștigător este să vinzi clientului un MWh termic. Și faci un abonament cu un client ca în fiecare lună să plătești să zicem X lei/MWh termic și nu te mai interesează nimic altceva (de exemplu: să cauți centrala termică potrivită nevoilor tale, să achiziționezi gaze, să faci un contract de revizie sau să faci o reparație). Oferi ceea ce înseamnă ‘product as the service’. Să oferi un MWh termic la un preț competitiv și la un nivel de calitate al serviciului înalt cu speranța că vei avea clienți mulțumiți care ar putea rămâne cu tine pe viață”, a mai explicat Stancu.
Companiile de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica acoperă peste 40% din teritoriul României, având o arie de operare de aproximativ 100.000 de kilometri pătrați. Cele trei companii din cadrul Grupului Electrica deservesc peste 3,6 milioane de consumatori din 18 județe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord.

Related posts

CNAIR deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeş-Turda!

Stefana Muresan

PAID România își mută operațiunile în America House din Piața Victoriei

Papuc Irina

Școala duală atrage tot mai multe firme. Tinerii, așteptați de zeci de agenți economici in Caraș-Severin

redactia

Continental – cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România – vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Stefana Muresan

Inginerii din Cluj se mută la Brașov pentru salariile de la Autoliv

redactia

33% din lucrările la zidurile Cetății Oradea, efectuate

Ligia Voro

CBRE a asistat Hexagon în vânzarea unui portofoliu de trei clădiri de birouri în Cluj-Napoca

Papuc Irina

Grupul italian Marcegaglia a vândut o fabrică din Timiș concurenților polonezi de la Impro, cu peste 5 milioane euro

Stefana Muresan

O firmă din China, pe punctul să achiziționeze 80.000 de tone de concentrat de cupru de la Roşia Poieni

Stefana Muresan

Nouă orașe din Ardeal primesc bani pentru stații de mașini electrice

Nora Dumitrescu

Un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro de la BEI pentru a susține dezvoltarea României

redactia

Proiectarea şi execuţia căii ferate de mare viteză Oradea-Episcopia Bihor-Cluj, lansate în acest an

Stefana Muresan

Investiții complexe pentru modernizarea sistemului de transport public local din municipiul Deva  

Ligia Voro

Fraţii Buzoianu, bloc cu 8 etaje pe platforma industrială a fostei fabrici Feleacul din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Numărul de angajați din industria serviciilor de afaceri din Cluj va crește cu 10% în 2020

Papuc Irina

Raport BVB: Indici în creștere și apatie pe piața secundară în 2019

Ligia Voro

Jean Valvis, proprietarul Aqua Carpatica şi Sâmbureşti, ar putea deschide un spital privat: ”Nu poţi sta bogat şi fericit, iar oamenii de lângă tine să fie săraci, nefericiţi şi bolnavi”

redactia

Patru noi destinaţii de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

redactia

Sălajul are venituri mai mari decât se aștepta în acest an

Nora Dumitrescu

Farmaciile partenere Benefica, și mai aproape de pacienți

Nicolae Pop

TeraSteel, creșteri de 2 cifre pe toate liniile în 2018

Stefana Muresan

Emilia Bocan, Senior Leasing & Development Manager al P3

Ionut Oprea

Fonduri europene pentru transformarea celei mai circulate artere din Sibiu. Orașul va avea prima stradă cu bandă dedicată transportului public

Papuc Irina

Muncitori din Ungaria pentru fabricile din Arad

Stefana Muresan

Leave a Comment