Energie Ultimele stiri

Electrica, licență pentru furnizarea de gaze naturale în următoarele săptămâni

Electrica intenționează să se îndrepte către conceptul de multiutilități și în următoarele săptămâni ar urma să obțină licența pentru furnizarea de gaze, a declarat, joi, directorul general al companiei, Cătălin Stancu, potrivit Agerpres.
“Ne gândim la mai multe opțiuni. Dacă stai într-un singur tip de commodities, cât îți merge bine este grozav. Problema este ca n-ai coș de opțiuni și este riscant să joci doar într-o singură industrie (în furnizarea de electricitate n.r.) Clar că și noi trebuie să facem asta cât mai repede. Ar trebui în următoarele săptămâni să avem licența de furnizare gaze și să intrăm efectiv în business-ul de ofertă de gaze. Ar trebui să mergem către conceptul de multiutilități”, a spus Stancu.
Potrivit acestuia, ceea ce cumperi (în industriile de utilități) este “confortul” și foarte importantă este digitalizarea, deoarece reduce costul de servire a clientului.
“În principiu cumperi confort. Alt lucru care de obicei deranjează clientul este că ai trei sau mai multe facturi, nu înțelegi factura, nu poți să intri pe un site să pui o întrebare sau să obții o informație de care ai nevoie. Dacă reușești să-i dai clientului toate informațiile de care are nevoie în timp real asta înseamnă digitalizare. […]Și noi trebuie să intrăm mai agresiv în zona care înseamnă digitalizare în relația cu clientul. Digitalizarea reduce costul de servire a clientului și în plus îi dă și lui avantajul că poate decide ce și când să facă o plată, să înțeleagă factura, să cumpere un produs nou sau chiar să își schimbe furnizorul”, a precizat directorul Electrica.
El a adăugat că grupul are în vedere și alte produse, precum audit energetic sau intrarea pe tehnologii mai avansate.
“Produsele pe care o să le încercăm de anul acesta, dincolo de gaze și electricitate, pot să îmbrace forme mai sofisticate. Nu poți să ignori un trend în piață, chiar dacă, să zicem am intrat mai târziu pe o zonă. Dacă toată lumea o face și tu nu o faci, ești condamnat să pierzi clienți. Ne gândim clar să intrăm în conceptul multiutilități, care înseamnă gaze, electricitate, poate telecom, poate apa, poate căldură. Eu zic să vorbim la sfârșitul anului”, a mai spus Stancu.
În opinia acestuia, “un concept câștigător” ar fi cel de megawatt termic.
“Dacă te gândești că de mâine ai o poziție în care, să zicem, vinzi la zeci de mii de clienți gaze…Clienții nu au nevoie de gaze, au nevoie de căldură, adică de comfort. Un concept câștigător este să vinzi clientului un MWh termic. Și faci un abonament cu un client ca în fiecare lună să plătești să zicem X lei/MWh termic și nu te mai interesează nimic altceva (de exemplu: să cauți centrala termică potrivită nevoilor tale, să achiziționezi gaze, să faci un contract de revizie sau să faci o reparație). Oferi ceea ce înseamnă ‘product as the service’. Să oferi un MWh termic la un preț competitiv și la un nivel de calitate al serviciului înalt cu speranța că vei avea clienți mulțumiți care ar putea rămâne cu tine pe viață”, a mai explicat Stancu.
Companiile de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica acoperă peste 40% din teritoriul României, având o arie de operare de aproximativ 100.000 de kilometri pătrați. Cele trei companii din cadrul Grupului Electrica deservesc peste 3,6 milioane de consumatori din 18 județe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord.

Related posts

Clujul va conduce alianța națională a clusterelor din sectorul agro-alimentar

Nora Dumitrescu

Din 27 august, NEST, un nou parc de retail, deschis la Oradea pe Calea Borșului

Traian Dan

30 de taxe și contribuții la Fisc pot fi plătite cu cardul prin ghiseul.ro

Traian Dan

Levente Bara şi Alexandru Chiric au preluat brandul de batoane din fructe Nutribon. Noua fabrică va fi inaugurată la Ciugud, în luna mai

Stefana Muresan

Compania Antibiotice a fost premiată pentru comunicarea excelentă cu investitorii

Papuc Irina

„Via Transilvanica”, turism la pas prin judeţul Mureş

Stefana Muresan

#StaiAcasă, pentru că ai acces GRATUIT la 31 de cursuri de marketing online

Ligia Voro

Bucharest- skyline transformation 2025 | Globalworth, nurturing the biggest business community in Romania

Ionut Oprea

Un deceniu de activitate pentru compania mureșeană Vitafoam Luduș

Ligia Voro

Arad, Brasov, Cluj, Prahova, Sibiu, Timis – judetele cu cele mai multe investitii straine. Care sunt cei mai importanti parteneri economici

redactia

100 days to the Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Constructorii clujeni, marii câștigători ai licitațiilor pentru apa și canalizarea Turzii

Nora Dumitrescu

Apele Române scot la licitație suprafețe pe lacul Colibița destinate construcțiilor plutitoare de agrement

Stefana Muresan

Bucharest- skyline transformation 2025: Chapman Taylor – responsible design for success in CEE

Ionut Oprea

Un castel celebru din Mureş transformat de Biserică în hotel

redactia

Cel mai modern terminal intermodal din Transilvania, la Sebeș. Demersurile continuă

Ligia Voro

Ardealul, campionul tăierilor ilegale de lemn

Nora Dumitrescu

UVT participă la proiectul de înființare a Universității Europene UNITA

Stefana Muresan

Un nou stimulent pentru angajații români: tichetele și cardurile culturale

A. I.

Dr Michael Kerkloh elected to lead European airport association

Ionut Oprea

Municipiul Salonta va fi supravegheat cu 30 de noi camere video

Traian Dan

NTT Data, Fortech, Endava si Softvision duc Clujul pe locul doi in topul judetelor cu cei mai multi angajati in IT

Stefana Muresan

AWAKE lansează AWAKE Spotlight și invită trupe și DJ să fie parte din line-up

Ligia Voro

MADR: Peste 5.000 de crescători și 188 de furnizori, înregistrați în programul de susținere a raselor de porci Mangaliţa şi Bazna

Stefana Muresan

Leave a Comment