Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electrica, licență pentru furnizarea de gaze naturale în următoarele săptămâni

Electrica intenționează să se îndrepte către conceptul de multiutilități și în următoarele săptămâni ar urma să obțină licența pentru furnizarea de gaze, a declarat, joi, directorul general al companiei, Cătălin Stancu, potrivit Agerpres.
“Ne gândim la mai multe opțiuni. Dacă stai într-un singur tip de commodities, cât îți merge bine este grozav. Problema este ca n-ai coș de opțiuni și este riscant să joci doar într-o singură industrie (în furnizarea de electricitate n.r.) Clar că și noi trebuie să facem asta cât mai repede. Ar trebui în următoarele săptămâni să avem licența de furnizare gaze și să intrăm efectiv în business-ul de ofertă de gaze. Ar trebui să mergem către conceptul de multiutilități”, a spus Stancu.
Potrivit acestuia, ceea ce cumperi (în industriile de utilități) este “confortul” și foarte importantă este digitalizarea, deoarece reduce costul de servire a clientului.
“În principiu cumperi confort. Alt lucru care de obicei deranjează clientul este că ai trei sau mai multe facturi, nu înțelegi factura, nu poți să intri pe un site să pui o întrebare sau să obții o informație de care ai nevoie. Dacă reușești să-i dai clientului toate informațiile de care are nevoie în timp real asta înseamnă digitalizare. […]Și noi trebuie să intrăm mai agresiv în zona care înseamnă digitalizare în relația cu clientul. Digitalizarea reduce costul de servire a clientului și în plus îi dă și lui avantajul că poate decide ce și când să facă o plată, să înțeleagă factura, să cumpere un produs nou sau chiar să își schimbe furnizorul”, a precizat directorul Electrica.
El a adăugat că grupul are în vedere și alte produse, precum audit energetic sau intrarea pe tehnologii mai avansate.
“Produsele pe care o să le încercăm de anul acesta, dincolo de gaze și electricitate, pot să îmbrace forme mai sofisticate. Nu poți să ignori un trend în piață, chiar dacă, să zicem am intrat mai târziu pe o zonă. Dacă toată lumea o face și tu nu o faci, ești condamnat să pierzi clienți. Ne gândim clar să intrăm în conceptul multiutilități, care înseamnă gaze, electricitate, poate telecom, poate apa, poate căldură. Eu zic să vorbim la sfârșitul anului”, a mai spus Stancu.
În opinia acestuia, “un concept câștigător” ar fi cel de megawatt termic.
“Dacă te gândești că de mâine ai o poziție în care, să zicem, vinzi la zeci de mii de clienți gaze…Clienții nu au nevoie de gaze, au nevoie de căldură, adică de comfort. Un concept câștigător este să vinzi clientului un MWh termic. Și faci un abonament cu un client ca în fiecare lună să plătești să zicem X lei/MWh termic și nu te mai interesează nimic altceva (de exemplu: să cauți centrala termică potrivită nevoilor tale, să achiziționezi gaze, să faci un contract de revizie sau să faci o reparație). Oferi ceea ce înseamnă ‘product as the service’. Să oferi un MWh termic la un preț competitiv și la un nivel de calitate al serviciului înalt cu speranța că vei avea clienți mulțumiți care ar putea rămâne cu tine pe viață”, a mai explicat Stancu.
Companiile de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica acoperă peste 40% din teritoriul României, având o arie de operare de aproximativ 100.000 de kilometri pătrați. Cele trei companii din cadrul Grupului Electrica deservesc peste 3,6 milioane de consumatori din 18 județe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Guvern: Accesul pe piaţa externă a IMM-urilor, susţinut de la bugetul de stat

Articolul următor

Alpin57Lux din Sebeş produce zilnic 100 de tone de îngheţată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share