Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Start-Up Nation: Cluj, 1.223 dosare înscrise. Rata de înscriere, patru proiecte pe minut

Un număr de 13.500 de firme s-au înscris până vineri dimineață în programul Start-Up Nation, peste numărul maxim de 10.000 de societăți care pot beneficia în acest an de finanțare, iar ritmul înscrierilor este de patru proiecte pe minut, a declarat, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, potrivit Agerpres.
“În ultimele două zile s-au înscris peste 5.000 de firme în program, ceea ce mă bucură foarte mult și înseamnă că multe dintre firmele care erau în stand-by au reușit totuși să scoate actele în timp util și să se înscrie în program. În această dimineață aveam 13.500 de planuri de afaceri depuse, 22.000 de useri pe aplicație și un buget total estimat la 2,7 miliarde, iar rata de înscriere în acest moment este de patru proiecte pe minut”, a spus Laufer, prezent la conferința organizată de Consiliul Național pentru IMM-uri, cu ocazia a 25 de ani de activitate.
El a arătat că urmează o evaluare foarte strictă a proiectelor, urmând să fie organizată o sesiune suplimentară în cazul în care o parte dintre firme nu sunt eligibile sau vor renunța.
“Cei 500.000 de lei alocați din fonduri europene sunt deja absorbiți de proiectele depuse, ceea ce înseamnă că putem cere bani în plus pentru acest program. Sesiunea de înscriere se va închide astăzi (vineri — n.r.) la ora 20:00. Prelungirea pe care am vrut-o a fost pentru aceste firme care m-au atenționat că nu reușesc să depună în timp util. Se pare că foarte multe dintre ele au reușit”, a continuat Laufer.
El a adăugat că datele de joi dimineață arătau că erau depuse 10.500 de proiecte, cu 24.000 de locuri de muncă noi, ceea ce înseamnă că mulți dintre aplicanți au ales să înființeze mai mult de un loc de muncă, cerință obligatorie.
În topul județelor se afla Bucureștiul, cu 1.406 dosare, Cluj — 1.223 dosare, Timișoara și Iași, cu circa 500 de dosare fiecare.
Întrebat de ce a vrut la un moment dat să prelungească termenul de depunere a proiectelor cu încă două săptămâni, Laufer a explicat că, în urmă cu o săptămână, gradul de înscriere nu era satisfăcător, iar la ANAF și ONRC au apărut probleme tehnice, astfel că a dorit să se asigure că toți cei care vor să se înscrie au ocazia. Între timp, problemele tehnice s-au rezolvat, a precizat Laufer.
Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiu Siemens: 532 milioane de euro, valoarea potenţială a beneficiilor generate de tehnologii inteligente în Alba lulia

Articolul următor

Erste şi Banca Transilvania, cele mai mari creşteri dintre instituţiile bancare listate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share