Siemens şi reprezentanții Primăriei Alba Iulia au prezentat în cadrul unei conferințe, concluziile cercetării „Smart Cities Research”. Implementarea tehnologiilor prezentate în studiu ar putea genera, cumulat pe o perioadă de 35 de ani, beneficii directe şi indirecte de 532 milioane de euro pentru oraş.
Studiul „Smart Cities Research”, realizat de Siemens, a fost iniţiat anul trecut şi a inclus oraşul Alba Iulia, alături de Aberdeen şi Londra din Marea Britanie, Bruxelles (Belgia) şi cartierul Kartal (Turcia). În cazul Alba Iulia, cercetarea a analizat trei domenii prioritare: conectivitate, transporturi şi energie, trasând direcţiile de investiţii, estimând costurile şi beneficiile şi creionând următorii paşi pentru oraș.
„Prezentul ne oferă oportunitatea de a construi oraşele pe care ni le dorim, cu ajutorul tehnologiilor actuale. Prin includerea oraşului Alba Iulia în studiul global «Smart Cities Research» ne-am propus să demonstrăm potenţialul concret al unui oraş din România de a se transforma într-un oraş al viitorului, cu o structură urbană conectată, deschisă, prietenoasă cu mediul şi cu un consum redus de resurse. Tehnologiile inteligente pot fluidiza traficul şi scădea numărul accidentelor, pot eficientiza consumul energetic sau oferi flexibilitate producătorilor industriali. Astfel, ele fac viaţa mai uşoară pentru fiecare dintre noi”, a declarat George Costache, CEO al Siemens România, potrivit ziarulunirea.ro.
„Ştim că până acum Alba Iulia a fost asociată aproape exclusiv cu istoria şi succesul proiectelor europene. Sigur, nu e în obişnuinţa noastră să contemplăm reuşitele, ignorând provocările. Toate întâlnirile de până acum dintre Alba Iulia şi Siemens au însemnat iniţiativă şi interes, pe de o parte, receptivitate şi susţinere, pe altă parte. Suntem tot mai aproape de a intra la nivelul următor, în liga oraşelor istorice smart- tehnologizate, cu toate că termenii pot părea contradictorii. Acest studiu e despre cifre exacte, despre ceea ce se poate şi se va face pentru a le fi mai bine tutoror celor care trăiesc în Alba Iulia sau ne vizitează oraşul. Eu, însă, cred că nu poţi acţiona precis, cu rezultate şi total fără ca cineva cu atâta experienţă în spate să-ţi spună ce se poate şi cum se poate. Alba Iulia anexează o nouă premieră la nivel de ţară, având alături oraşe ca Londra, un studiu complet, practic, oglinda viitorului şi a generaţiilor viitoare.”, a declarat Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.
Citește și:
Studenții clujeni de la horticultură, școliți la Jidvei pe tractoarele MEWI
Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală (FHADR) Cluj a organizat o serie de vizite de studiu…
28 mai 2023
Banca Transilvania și Romgaz, în Top 5 la bursă
Societatea bancară din Cluj și producătorul de gaze naturale din Mediaș se aflau în topul tranzacțiilor de la…
28 mai 2023
MIS Grup toarnă fundația Polivalentei din Brașov
Societatea bistrițeană de construcții a anunțat stadiul lucrărilor la obiectivul sportiv. “Lucrările la Sala Polivalentă din Brașov, cea…
28 mai 2023
Sun Kid pregătește un parc de aventură la Borșa
Administrația din Borșa elaborează un proiect care să atragă non-stop turiștii în această zonă a Maramureșului. “Avem un…
28 mai 2023
Ministrul transporturilor: “Deblocăm Autostrada Transilvania”
Licitațiile la șoseaua de mare viteză care va străbate Ardealul și la centura metropolitană a Clujului (TR 35)…
28 mai 2023
„Biruința Crucii asupra Semilunei – cucerirea Cetății Oradea de către habsburgi”
În perioada 30 mai – 9 iunie 2023, la Secția Muzeul Orașului Oradea, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor…
27 mai 2023
DEER va face investiții de 100 de milioane de euro pe an
Societatea clujeană Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) își propune un program de investiții ambițios, de 100 de milioane…
27 mai 2023
Bolt intră în Transilvania IT Cluster
Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
27 mai 2023
Zi de Zi știri economice:
