Antreprenori Fonduri Europene Ultimele stiri

Contracte de finanțare pentru alte 11 microîntreprinderi, prin POR, semnate la ADR Vest

În data de 18 iulie, a avut loc semnarea a încă 11 contracte de finanțare cu microîntreprinderi din Regiunea Vest – primele 17 astfel de contracte fiind semnate în 10 iulie 2017. La eveniment au participat reprezentanții firmelor care vor primi finanțare alături de Sorin Maxim, director general al ADR Vest.
Finanțarea nerambursabilă obținută de aceste microîntreprinderi este acordată în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1 „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”, Operațiunea A. – Microîntreprinderi.
Companiile care vor primi finanțare activează în sectorul construcțiilor, industriei prelucrătoare, dar și în domeniul serviciilor de arhitectură, inginerie și editare.
Prin implementarea acestor proiecte se vor achiziționa echipamente, inclusiv programe informatice, ce vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii, precum și la crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, o parte dintre aceste proiecte vizează și construirea/modernizarea spațiilor în care își desfășoară activitatea.
Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 2,27 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 1,52 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,566 lei/euro).
În cazul acestor proiecte, contribuția medie a solicitanților de finanțare a fost de aproximativ 20% din valoarea eligibilă a unui proiect iar valoarea finanțării nerambursabile trebuia să fie de maxim 200.000 euro.
Apelul de proiecte în cadrul căruia au aplicat cele 11 microîntreprinderi a fost de tip competitiv (finanțarea este acordată în baza punctajului obținut de fiecare proiect și în limita bugetului alocat) iar perioada pentru depunerea proiectelor a fost 27 iulie 2016 – 4 mai 2017 (ora 12:00). În această perioadă, au fost depuse 364 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 56,33 milioane euro – valoare ce reprezintă 204,39% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte (alocarea regională este de 27,56 miloane de euro).
În Regiunea Vest, au fost semnate până în prezent 28 de contracte de finanțare pentru proiecte dedicate microîntreprinderilor cumulând o valoare a finanțării nerambursabile de 4,08 milioane euro.
Pe lângă cele 28 de proiecte contractate, 244 de proiecte se află încă în etapa de evaluare sau precontractare iar 92 de proiecte au fost respinse sau retrase.

Related posts

“Am simțit în mandatul meu de Guvernator sprijin, implicare, devotament și dăruire”

Ligia Voro

Micii producători din Cluj s-au reunit în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Industria textilă la nivel mondial, o afacere de 154 de miliarde de euro în 2019. Cine sunt cei mai mari importatori și exportatori de haine din lume

Papuc Irina

Târgul de Crăciun USAMV: Produse apicole, pomicole, agricole sau agroalimentare

redactia

Cluj: Tetarom SA ar putea fi listată la Bursă

Stefana Muresan

Retail: breathing life into city centers | Expo Real 2019

Ionut Oprea

Inginer în industria automotive, dar pasionat de lut și lemn. Cum un tânăr din Sibiu și-a finanțat atelierul cu fonduri europene

Papuc Irina

Conferința și expoziția RoBuild 2018 – CONCRETE EDITION

redactia

Coaliția pentru Dezvoltarea României: ”Stop OuG! – mediul privat nu poate fi ignorat”

redactia

Investiții ultramoderne la Aiud: vor fi procurate 16 autobuze electrice

Papuc Irina

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acordă sprijin companiilor şi sectorului financiar prin preluarea parţială a riscurilor de credit

Papuc Irina

Rabla pentru electrocasnice va continua, fondurile nu au fost epuizate

Ligia Voro

Locuinţe la preţul de doar 1 dolar într-o localitate pitorească

redactia

Spitalul de Urgență Moinești, un exemplu pentru sistemul românesc de sănătate

Stefana Muresan

Japonezii i-au dovedit pe italieni în proiectul metroului clujean

Nora Dumitrescu

Un nou hub în București, cu sprijinul Telekom si Banca Transilvania

Stefana Muresan

Vizita vicepremierului Ana Birchall la Departamentul Energiei

Stefana Muresan

BT conduce top 15 companii după valoarea tranzacționată la BVB

Ligia Voro

One United Properties dezvoltă proiecte office de 220 milioane EUR

Ionut Oprea

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Ligia Voro

Banca Mondială: Braşovul are cea mai bună infrastructură urbană din ţară

Stefana Muresan

Sfaturi practice de la E.ON: Cum îți poți reduce factura la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Ligia Voro

Investiții de peste 58 de milioane de lei în Sibiu: trasee pietonale și piste pentru bicicliști

Papuc Irina

Continental extinde clădirea de birouri din Iași

Ligia Voro

Leave a Comment