Auto Timiș Ultimele stiri

Timișoara: Internet gratuit în centrul orașului oferit de Continental, în parteneriat cu Orange și municipalitate

Continental România oferă, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Orange România, experiența unui smart city locuitorilor și turiștilor din Timișoara. Cetățenii se vor putea bucura de Internet Wi-Fi gratuit securizat în Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Libertății, prin simpla selectare a rețelei „Continental Free Wi-Fi”. Prin inițiativa Continental România, Primăria Municipiului Timișoara va avea acces la platforma City analytics oferită de Orange prin care municipalitatea va putea utiliza informații necesare utile în gestionarea fluxului de turiști din Timișoara.
Platforma Smart City Orange are la bază o interfață deschisă și interogabilă pentru programarea de aplicaţii (API), Continental oferind astfel ocazia oricărui start-up tech să dezvolte noi aplicații destinate orașului și cetățenilor săi. „Continental Free Wi-Fi este o inițiativă care aduce Timișoara aproape de orice loc din lume, într-un mod rapid și simplu, printr-o simplă apăsare de buton. Prin acest pas sprijinim soluții tehnologice inteligente care acoperă nevoile și provocările municipale precum: turismul, comunitatea, educația, ecosistemul de startup-uri și administrația publică“, a spus Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.
„Una din prioritățile modernizării Timișoarei în perioada pe care o traversăm este implementarea de soluții din conceptul de smart city. Acest lucru, ca și nevoia de comunicare tot mai acută, în general, în spațiul virtual, fac din asigurarea conectivității la și prin Internet o preocupare subsecventă pe măsură. Ne bucurăm că am reușit, cu ajutorul partenererilor privați Continental România și Orange România, să asigurăm conexiune gratuită la internet pentru cetățenii Timișoarei și turiști, în principalele piețe din centrul orașului – Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii. Cu siguranță, acesta este doar începutul!”, a declarat Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara.
„Continental este un partener de încredere al comunității locale încă din 1999. Prin acest proiect dorim să oferim timișorenilor și celor care vizitează orașul mai multă libertate de mișcare, printr-o conexiune continuă, gratuită, la internet, în Piața Unirii, Piața Libertății și Piața Operei. În următorii trei ani, alături de Primăria Timișoara și Orange România vom participa activ la elaborarea și implementarea în parteneriat a unor soluții de tip smart care răspund nevoilor de dezvoltare comunitară identificate la nivelul Municipiului Timișoara“, a adăugat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara.
Accesul la internet gratuit este disponibil în Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Libertății. Parteneriatul între Continental, Orange și autoritățile locale se întinde pe o durată de trei ani.
„Smart city este un concept în al cărui viitor credem, iar colaborarea cu Primaria Municipiului Timișoara și Continental România arată interesul pentru soluții integrate ce sunt folosite în beneficiul întregii comunități – de la autorități, la companii și cetățeni. Platforma Orange smart city este dinamică, adaptându-se la nevoile în schimbare ale cetățenilor, iar structura open data permite includerea în proiect a altor soluții propuse de start-up-uri și dezvoltatori, plecând de la datele deja colectate pentru acest oraș“, a spus Liudmila Climoc, Chief Executive Officer la Orange România.
Scopul proiectului vizează creșterea accesului publicului larg la beneficiile aduse de soluțiile de tip smart city, la nivelul Municipiului Timișoara.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 227.000 de angajați în 56 de țări.
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Related posts

Cluj-Napoca investește zeci de milioane de euro în tramvaie și troleibuze noi

Stefana Muresan

O companie din grupul Mitsui Chemicals face angajări la Cluj

Nora Dumitrescu

Continental și NVI­DIA fac po­si­bilă pro­duc­ția de auto­ve­hi­cule auto­nome do­tate cu in­te­li­gență ar­ti­fi­ci­ală

Stefana Muresan

Radu-Ştefan Oprea: Am semnat un acord cu BVB, pentru că vrem să învăţăm antreprenorii că pot să se finanţeze şi pe piaţa secundară

redactia

Sebeș, un oraș tot mai prosper. Un mare dezvoltator imobiliar oferă ca premiu un apartament în Sebeș

redactia

Unique Smile, centrul de îngrijire dentară cu servicii stomatologice premium, echipă interdisciplinară și echipamente de ultimă generație

Stefana Muresan

Zona Industrială Nord din Arad se extinde

redactia

Centru de Excelență în Stomatologie în valoare de 600.000 de euro la Oradea

Traian Dan

Proprietarii fermelor piscicole din Transilvania, convocați la Cluj

Nora Dumitrescu

“Oamenii de la Star Transmission: Marius “Macku” Crîsnic – IT Operations Specialist”

redactia

Stein & Partner anunță parteneriatul cu rețeaua globală Signium

Papuc Irina

Clădirea IPJ Cluj, reabilitată cu 19 milioane de euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Air Bucharest reia zborurile charter spre Turcia și Egipt de pe Aeroportul din Sibiu

Ion Surdu

Comunicat privind demararea proiectului: Realizare platformă multimedia ”ARDEAL24.RO” – Ziar Regional Online

Nicolae Pop

CJ Cluj a finalizat demersurile pentru viitorul Spital Regional de Urgenta

Stefana Muresan

Proiect pentru misiuni spaţiale, derulat la USAMV Cluj: Tratarea apei reziduale pentru creşterea plantelor

Stefana Muresan

Aéroports de la Côte d’Azur: AG Real Estate, CityGate and Sheraton for first phase of Airport Promenade

Ionut Oprea

Vasile Vita: ”Creștere de 20 % pentru Vitacom în primele luni ale anului”

A. I.

Finanțarea metroului de Cluj, pusă în pericol de birocrație

Nora Dumitrescu

Ce firme fac angajări în Bihor

Traian Dan

Transgaz începe lucrările la gazoductul Ungheni-Chișinău

redactia

ENDAVA DEVINE UN JUCĂTOR IT GLOBAL PRIN FUZIUNEA CU VELOCITY PARTNERS

Stefana Muresan

Cel mai important operator independent din România cumpără un parc fotovoltaic din Timiș cu aproape 2 milioane de euro

Robert Bloancă

Tarom cumpără cinci aeronave Boeing 737 MAX 8

Stefana Muresan

Leave a Comment