Auto Timiș Ultimele stiri

Timișoara: Internet gratuit în centrul orașului oferit de Continental, în parteneriat cu Orange și municipalitate

Continental România oferă, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Orange România, experiența unui smart city locuitorilor și turiștilor din Timișoara. Cetățenii se vor putea bucura de Internet Wi-Fi gratuit securizat în Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Libertății, prin simpla selectare a rețelei „Continental Free Wi-Fi”. Prin inițiativa Continental România, Primăria Municipiului Timișoara va avea acces la platforma City analytics oferită de Orange prin care municipalitatea va putea utiliza informații necesare utile în gestionarea fluxului de turiști din Timișoara.
Platforma Smart City Orange are la bază o interfață deschisă și interogabilă pentru programarea de aplicaţii (API), Continental oferind astfel ocazia oricărui start-up tech să dezvolte noi aplicații destinate orașului și cetățenilor săi. „Continental Free Wi-Fi este o inițiativă care aduce Timișoara aproape de orice loc din lume, într-un mod rapid și simplu, printr-o simplă apăsare de buton. Prin acest pas sprijinim soluții tehnologice inteligente care acoperă nevoile și provocările municipale precum: turismul, comunitatea, educația, ecosistemul de startup-uri și administrația publică“, a spus Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.
„Una din prioritățile modernizării Timișoarei în perioada pe care o traversăm este implementarea de soluții din conceptul de smart city. Acest lucru, ca și nevoia de comunicare tot mai acută, în general, în spațiul virtual, fac din asigurarea conectivității la și prin Internet o preocupare subsecventă pe măsură. Ne bucurăm că am reușit, cu ajutorul partenererilor privați Continental România și Orange România, să asigurăm conexiune gratuită la internet pentru cetățenii Timișoarei și turiști, în principalele piețe din centrul orașului – Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii. Cu siguranță, acesta este doar începutul!”, a declarat Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara.
„Continental este un partener de încredere al comunității locale încă din 1999. Prin acest proiect dorim să oferim timișorenilor și celor care vizitează orașul mai multă libertate de mișcare, printr-o conexiune continuă, gratuită, la internet, în Piața Unirii, Piața Libertății și Piața Operei. În următorii trei ani, alături de Primăria Timișoara și Orange România vom participa activ la elaborarea și implementarea în parteneriat a unor soluții de tip smart care răspund nevoilor de dezvoltare comunitară identificate la nivelul Municipiului Timișoara“, a adăugat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara.
Accesul la internet gratuit este disponibil în Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Libertății. Parteneriatul între Continental, Orange și autoritățile locale se întinde pe o durată de trei ani.
„Smart city este un concept în al cărui viitor credem, iar colaborarea cu Primaria Municipiului Timișoara și Continental România arată interesul pentru soluții integrate ce sunt folosite în beneficiul întregii comunități – de la autorități, la companii și cetățeni. Platforma Orange smart city este dinamică, adaptându-se la nevoile în schimbare ale cetățenilor, iar structura open data permite includerea în proiect a altor soluții propuse de start-up-uri și dezvoltatori, plecând de la datele deja colectate pentru acest oraș“, a spus Liudmila Climoc, Chief Executive Officer la Orange România.
Scopul proiectului vizează creșterea accesului publicului larg la beneficiile aduse de soluțiile de tip smart city, la nivelul Municipiului Timișoara.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 227.000 de angajați în 56 de țări.
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Related posts

Guvernul Rusiei invită pe producătorii români să facă export în Rusia

Ligia Voro

BERD acordă Primăriei Sibiu un împrumut de 65,7 milioane de lei pentru achiziţia a 50 de autobuze noi

Stefana Muresan

Liderul pieței electro-IT&C din România deschide cel mai mare magazin din rețea la Arad

Ligia Voro

Record: Prețul cărnii de porc a depășit pragul de 2 euro kilogramul la poarta fermei

Papuc Irina

UE a alocat 1 miliard de euro pentru a facilita accesul tinerilor agricultori la credite

Stefana Muresan

Centrul municipiului Oradea „crește” cu 3.000 de metri pătrați. O piațetă va fi amenajată în continuarea Pieței Unirii

redactia

Auchan va transforma BTarena în spital de campanie

Nora Dumitrescu

Staţia Transelectrica din Câmpia Turzii, retehnologizată cu 10 mil. de euro; lucrări realizate de asocierea Energobit, Siemens, Retrasib şi ELM Cluj

Stefana Muresan

24AUCTION – platforma de licitații de mărfuri online se lansează curând în România

redactia

3,85 milioane euro, finantari pentru microintreprinderi prin ADR Vest

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The first salt baths in Sovata

Transilvania Business

Antreprenorul Mihai Miron vrea să repatrieze 65 de medici români din Franţa și Germania

Stefana Muresan

Ministrul Economiei: Guvernul nu va anula voucherele de vacanță

Papuc Irina

Strada Bună Ziua din Cluj, modernizată cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Lotul 4 Lugoj – Deva deschis circulației

Ligia Voro

Sibiu: a început prima etapă de vot a proiectelor depuse în programul de bugetare participativă 2019

Papuc Irina

Sanex vrea materialele de construcții în declarația pe proprie răspundere

Nora Dumitrescu

Măcelarii de la Moldovan, demonstrație în trei generații la Carnexpo

Nora Dumitrescu

Eveniment social surpriză la Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

Producție record pentru Dacia și Ford în România în anul 2019

Papuc Irina

Povestea basarabencei care a cucerit industria de Beauty din România: ”Depresia postanală m-a făcut să renunţ la confort şi să îmi urmez visul”

Stefana Muresan

Trafic îngreunat în Vama Giurgiu

Ligia Voro

Autostrada Sibiu – Pitești, investiție de 3,34 miliarde de euro : A fost emis acordul de mediu, documentul care deblochează cel mai important proiect rutier al României

redactia

150 de manageri, programatori, specialiști HR și marketing din peste 20 de companii de IT din România participă la Regatta IT 2018

Ionut Oprea

Leave a Comment