Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BVB, a doua în regiune, după listarea AAGES

Listarea companiilor Digi Communications şi AAGES plasează România pe locul doi în Europa Centrală şi de Est (ECE) în funcţie de numărul ofertelor publice initiale (IPO), după piaţa de capital din Varşovia, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
‘Bursă de Valori Bucureşti (BVB) este a două piaţă de capital din Europa Centrală şi de Est unde s-au încheiat cu succes oferte publice iniţiale (IPO) în trimestrul II din acest an, cu o valoare cumulată de peste 208 milioane euro, conform datelor BVB. Pe primul loc se află Bursă din Varşovia, unde s-au înregistrat şase IPO-uri cu o valoare cumulată de 542 milioane de euro, urmată de Bursă de Valori Bucureşti cu două oferte – Digi Communications şi AAGES, conform IPO Watch Europe Q2 2017, analiză realizată de PricewaterhouseCoopers (PwC)’, se arată în comunicat.
În Europa s-au derulat în total 103 IPO-uri în trimestrul II, cu o valoare medie de 215 milioane euro. Oferta Digi Communications, de 207 milioane euro, este aproape de media europeană a IPO-urilor din această perioadă.
‘Evoluţia Bursei de Valori Bucureşti din primele şase luni din 2017, în context regional, reflectă o dinamică a pieţei şi o deschidere tot mai mare a companiilor româneşti pentru listarea la bursă. Avem evident de-a face cu un proces. În următoarea jumătate de an, acţiunile unei noi companii vor intră cel mai probabil la tranzacţionare. Această evoluţie reflectă o maturizare treptată a pieţei de capital şi o schimbare de optică, atât din perspectiva companiilor, cât şi a investitorilor. În acelaşi timp vrem să atragem atenţia antreprenorilor pentru că ei să nu rateze această oportunitate unică de finanţare prin piaţă de capital şi să dobândească astfel o dimensiune nouă a business-ului’, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al BVB, citat în comunicat.
Acţiunile AAGES (AAG), companie care proiectează şi fabrică instalaţii de încălzire prin inducţie pentru o gama largă de aplicaţii, au intrat la tranzacţionare la BVB pe 19 iunie 2017, în urmă unei oferte prin care actionarii au vândut 15% din companie pentru 5,49 de milioane de lei (1,2 milioane euro).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CFR SA - 48 de șantiere pe rețeaua feroviară, în valoare de 141,6 milioane lei

Articolul următor

Stabilus, 1.350 de angajați și afaceri de 81 de milioane de euro în prima jumătate a anului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share