Mureș Ultimele stiri

BVB, a doua în regiune, după listarea AAGES

Listarea companiilor Digi Communications şi AAGES plasează România pe locul doi în Europa Centrală şi de Est (ECE) în funcţie de numărul ofertelor publice initiale (IPO), după piaţa de capital din Varşovia, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
‘Bursă de Valori Bucureşti (BVB) este a două piaţă de capital din Europa Centrală şi de Est unde s-au încheiat cu succes oferte publice iniţiale (IPO) în trimestrul II din acest an, cu o valoare cumulată de peste 208 milioane euro, conform datelor BVB. Pe primul loc se află Bursă din Varşovia, unde s-au înregistrat şase IPO-uri cu o valoare cumulată de 542 milioane de euro, urmată de Bursă de Valori Bucureşti cu două oferte – Digi Communications şi AAGES, conform IPO Watch Europe Q2 2017, analiză realizată de PricewaterhouseCoopers (PwC)’, se arată în comunicat.
În Europa s-au derulat în total 103 IPO-uri în trimestrul II, cu o valoare medie de 215 milioane euro. Oferta Digi Communications, de 207 milioane euro, este aproape de media europeană a IPO-urilor din această perioadă.
‘Evoluţia Bursei de Valori Bucureşti din primele şase luni din 2017, în context regional, reflectă o dinamică a pieţei şi o deschidere tot mai mare a companiilor româneşti pentru listarea la bursă. Avem evident de-a face cu un proces. În următoarea jumătate de an, acţiunile unei noi companii vor intră cel mai probabil la tranzacţionare. Această evoluţie reflectă o maturizare treptată a pieţei de capital şi o schimbare de optică, atât din perspectiva companiilor, cât şi a investitorilor. În acelaşi timp vrem să atragem atenţia antreprenorilor pentru că ei să nu rateze această oportunitate unică de finanţare prin piaţă de capital şi să dobândească astfel o dimensiune nouă a business-ului’, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al BVB, citat în comunicat.
Acţiunile AAGES (AAG), companie care proiectează şi fabrică instalaţii de încălzire prin inducţie pentru o gama largă de aplicaţii, au intrat la tranzacţionare la BVB pe 19 iunie 2017, în urmă unei oferte prin care actionarii au vândut 15% din companie pentru 5,49 de milioane de lei (1,2 milioane euro).

Related posts

Alev Interiors, confort și calitate durabilă

Stefana Muresan

Asocierea Tehnostrade-Spedition UMB finalizează ”în câteva luni” lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva

Stefana Muresan

Creatorul Bitdefender: Orice lider de business ar trebui să adopte o şcoală

Stefana Muresan

Leave a Comment