Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stabilus, 1.350 de angajați și afaceri de 81 de milioane de euro în prima jumătate a anului

Producătorul de amortizoare cu gaz Stabilus România, filiala locală a grupului german Stabilus, a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de aproximativ 370 milioane de lei (peste 81 milioane de euro), mai mult cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit bizbrasov.ro.
Compania şi-a bugetat pentru întreg anul 2017 afaceri totale de aproximativ 700 milioane de lei (153,5 milioane de euro). Stabilus România a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 602,4 milioane de lei (134 milioane de euro), un profit net de circa 79 milioane de lei (17,5 milioane de euro) şi un număr mediu de 1.085 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.
Activitatea companiei Stabilus România este structurată în trei divizii: Swivelchair (producţia de amortizoare pentru scaunele de birou), Gassprings (amortizoare cu gaz), respectiv divizia Powerise (actuatoare – dispozitive electromecanice pentru deschiderea şi închiderea portbagajelor autoturismelor), potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.
Stabilus România a ajuns în prezent la peste 1.350 de angajaţi după ce în primul semestru au fost recrutaţi aproximativ 500 de oameni. Până la finalul acestui an, compania intenţionează să mai angajeze încă aproximativ 100 de persoane, joburile disponibile în producţie fiind pentru personalul TESA şi se adresează atât specialiştilor, cât şi persoanelor calificate. Poziţiile libere sunt pentru strungari, sudori, operatori CNC şi maşini-unelte, vopsitori, montatori subansamble, ingineri, electricieni, specialişti Kaizen, dar şi pentru vorbitori de limbă germană specialişti relaţii clienţi şi referent administrativ.
Compania Stabilus România a fost înfiinţată în anul 2005 în localitatea Sânpetru, la 8 kilometri de municipiul Braşov, cu principal domeniu de activitate fabricarea de pompe şi compresoare. Compania face parte din grupul Stabilus (afacerea a fost fondată în anul 1934 în localitatea Koblenz, Germania), cu peste 5.000 de angajaţi la nivel global şi afaceri totale de 735,5 milioane de euro în anul financiar 2016, potrivit site-ului companiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BVB, a doua în regiune, după listarea AAGES

Articolul următor

Autostrada Pitești - Sibiu va costa 3,34 miliarde de euro, termen de finalizare, 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share