Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continental – cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România – vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Continental, producător european de componente auto şi anvelope, negociază achiziţionarea unei participaţii de 8-10% în serviciul de geolocaţie şi navigaţie HERE, fosta divizie a Nokia, a anunţat, joi, revista germană Manager Magazin.
Discuţiile sunt aproape de final şi un contract ar putea fi semnat în septembrie, susţine Manager Magazin.
BMW şi diviziile de lux ale “Daimler” şi “Volkswagen” (“Mercedes-Benz” şi “Audi”) au achiziţionat în 2015 HERE cu suma de 2,8 miliarde de euro (3,22 miliarde de dolari), pentru a crea o alternativă la serviciul similar oferit de “Google”.
Anul trecut, companiile chineze “NavInfo” şi “Tencent”, precum şi Fondul Suveran de Investiţii din Singapore, au preluat o participaţie de 10% în HERE.
Printre producătorii auto interesaţi să investească în HERE se află şi “Ford”, discuţiile fiind într-un stadiu avansat, a anunţat Manager Magazin.
HERE, o companie cu 6.454 de angajaţi, furnizează serviciul de geolocaţie şi navigaţie pentru aproape 200 de ţări, în peste 50 de limbi.
Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope si ContiTech, Continental a inregistrat în anul 2016 o cifră preliminară de afaceri de 40,5 miliarde euro și are în prezent peste 220.000 de angajați in 56 de țări.
În ceea ce privește Continental în România, în perioada 1999-2015, concernul a investit 1,13 miliarde euro în activitățile din țară.
Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deține șapte unități de producție și patru centre de cercetare si de dezvoltare în Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov și Iasi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina și are un centru de distribuție al anvelopelor în București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Kromberg & Schubert caută chiar și peste graniță 250 de oameni pentru fabrica din Arad

Articolul următor

OTP va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share