Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

OTP va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece

OTP, cel mai mare creditor independent din Europa Centrală, a ajuns la un acord privind achiziționarea subsidiarei din România a grupului elen National Bank of Greece – Banca Românească – au declarat vineri pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.
“Există un acord, subsidiara NBG va fi vândută OTP”, a declarat pentru Reuters o sursă din Atena.
Luna aceasta, Leonidas Fragiadakis, directorul general al National Bank of Greece (NBG), al doilea grup bancar elen, a anunțat că urmează să fie vândute mai multe active în Balcani, inclusiv operațiunile din România.
Vânzarea subsidiarelor NBG face parte din planul Comisiei Europene de restructurare a principalelor bănci elene, ce vizează majorarea capitalului și reducerea prezenței lor peste hotare.
“Suntem foarte aproape de anunțarea unui cumpărător pentru Banca Românească (subsidiara NBG din România). Vânzarea va fi finalizată în următoarele luni și va majora capitalul și nivelul lichidităților grupului”, a afirmat Leonidas Fragiadakis, adăugând că tranzacția este consiliată de Credit Suisse.
Pe lângă achiziționarea băncii, cumpărătorul va rambursa și un împrumut de 550 de milioane de euro pe care Banca Românească l-a luat de la NBG, ceea ce va majora nivelul lichidităților grupului.
Pe piața românească, în luna octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deținând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei și o rețea națională de 110 sucursale în majoritatea orașelor importante ale țării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piața bancară din România.
Recent, directorul general al OTP, Sandor Csanyi, a anunțat că banca are la dispoziție aproximativ un miliard de dolari pentru achiziții în Europa de Est, inclusiv în România, și intenționează să lanseze o ofertă pentru preluarea Bancpost.
OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croația, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia și Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienți, prin intermediul unei rețele teritoriale de peste 1.500 de unități, ATM-uri și canale electronice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Continental - cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România - vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Articolul următor

S-a înființat Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share