Industrie Sanatate

S-a înființat Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România

Principalii producători de medicamente cu facilităţi de producţie în România anunţă înfiinţarea Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România –PRIMER- organizaţie profesională independentă care îşi propune să conlucreze pentru ca România să devină un hub european al producţiei de medicamente, spre beneficiul pacienţilor şi al economiei româneşti.
“România are o tradiţie îndelungată în industria farmaceutică, iar contribuţia pe care fabricile de medicamente din România, indiferent de capital, o au la dezvoltarea economică este esenţială pentru evoluţia noastră că stat European modern,” a declarat Dragoş Damian, Director Executiv PRIMER”. “Sectorul manufacturierii produselor farmaceutice este strategic, plăteşte taxe şi impozite în România, a creat mii de locuri de muncă pentru personal de înalta calificare şi asigură medicamente esenţiale pentru români, în ciuda unui mediu concurenţial care îi este potrivnic şi în care nu găseşte niciun sprijin din partea autorităţilor. Medicamentul “Made în România” este respectat în peste 100 de ţări în care este exportat, mai puţin în ţară lui de origine”, a adăugat Damian.
Obiectivele imediate ale PRIMER sunt:
-O revizuire a taxei clawback care să ţină cont de interesele economice ale României şi care să ajute producătorii locali şi potenţiali investitori să poată beneficia de un mediu concurenţial corect. Această înseamnă implementarea de la 1 iulie 2017 a formulei de clawback diferenţiat Plx 425/2014 care este blocată în Parlament de peste 3 ani şi, începând cu 2018, trecerea la taxa clawback zero pentru medicamentele generice, care nu sunt răspunzătoare pentru creşterea costurilor din sistemul de sănătate.
-Modificări urgente în metodologia de calcul a preţurilor care să aibă în vedere excluderea prevederilor ambigue legate de patent şi care să permită aprobarea şi includerea în maximum 30 de zile în catalogul naţional (Canamed) a preţurilor pentru medicamentele generice;
-Adoptarea unor facilităţi fiscale pentru achiziţia de licenţe de fabricaţie şi echipamente de producţie şi a unor facilităţi comerciale de genul celor din din Legea 150/2016, care să asigure prezenţa unui minim de medicamente fabricate în România pe canelele comerciale, având în vedere că producţia locală poate facilita accesul fără obstacole a pacienţilor la o gama largă de medicamente de prima nevoie.
PRIMER cere autorităţilor să lanseze de urgenţă consultări cu producătorii industriali de medicamente din România pentru identificarea măsurilor care să oprească criza închiderii fabricilor de medicamente şi a dispariţiei medicamentelor şi care să aducă această industrie dintr-o cenuşereasă a economiei într-un factor de dezvoltare economică accelerată.
Din PRIMER fac parte cele mai importante 15 fabrici de medicamente din ţară: AC HELCOR, ANTIBIOTICE, B.BRAUN, BIO-EEL SRL, BIOFARM, GEDEON-RICHTER, INFOMED FLUIDS, LABORMED-ALVOGEN, LAROPHARM, MAGISTRA CC, POLISANO PHARMACEUTICALS, SLAVIA PHARM, ZENTIVA, TERAPIA, VIM SPECTRUM.

Related posts

Eficiența soluțiilor propuse de Guvern, disecată de IMM-uri. Propuneri noi

Traian Dan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 61: CIS GAZ. Proiecte istorice în întâmpinarea primelor trei decenii

Ligia Voro

Clujana își face rețea în Transilvania. Va deschide magazine la Sibiu și Bistrița

Nora Dumitrescu

Două proiecte revoluționare de cercetare, câștigate de UMF Tîrgu Mureș

Stefana Muresan

Star Assembly sponsorizează cu 600.000 euro spitalele din Cugir și Sebeș

Nicolae Pop

Conducerea Clusterului Transilvan, realeasă în bloc

Nora Dumitrescu

Primăria Iași, contract de peste 38 mil. euro. Invitație lansată producătorilor europeni de tramvaie, inclusiv Astra Vagoane Călători

redactia

Bosch a înregistrat o creștere puternică în România

Stefana Muresan

Pharma Points, aplicația gratuită care îți spune în ce farmacie găsești medicamentul de care ai nevoie

Papuc Irina

Afaceri americane în Maramureș: profit mai mare la fabricile Eaton

Nora Dumitrescu

FANUC la EMO 2019 – Sisteme automatizate şi integrate în cel mai mare stand expoziţional

A. I.

Rottaprint a pus deoparte 4 milioane de euro pentru utilaje și software

Nora Dumitrescu

Demo Metal, Smart Industry 2018

redactia

Rupack, gestionarea eficientă a cartonului la Reghin 

Ligia Voro

Astra Vagoane Călători (Valer Blidar) va participa la licitaţia de tramvaie din Capitală

Stefana Muresan

Pădurea de Mâine

redactia

Piața serviciilor de analize medicale și imagistică în România: afaceri de peste 2,5 miliarde de lei

Papuc Irina

PATZAIKIN, o reconstituire a drumului cânepii în România

Papuc Irina

Lecții de condus pentru mașini: Continental învață vehiculele să parcheze independent

Stefana Muresan

Directorul general Bosch din Blaj, în vizită la UMFST Tîrgu Mureș

redactia

CNIPMMR solicită sprijin economic pentru impactul COVID-19

Traian Dan

Gala Elitelor Medicale Clujene 2016, ediția I.Cei mai buni MEDICI dintre cei buni

Abris Capital își modernizează fabricile din Alba și Cluj

Nora Dumitrescu

Reprezentanţii a zece mii de firme germane şi austriece din România solicită mai multe măsuri pentru repornirea industriei

Robert Bloancă

Leave a Comment