Analize Ultimele stiri

Oradea, Târgu Mureș și Timișoara – orașele cu cel mai bun acces la magazine și restaurante

O platfomă de imobiliare și o agenție de cercetare au realizat un studiu privind orașele și cartierele cele mai avantajoase din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante.
Oradea, Târgu Mureș și Timișoara se află pe primele trei poziții în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante, potrivit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.
Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la magazine și restaurante în regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.
Clasamentul celor mai avantajoase zece orașe din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante este completat de Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Brașov, București, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca și Craiova, în ordinea notelor obținute.
Ultimele poziții sunt ocupate de Alexandria, Ilfov și Giurgiu, iar în clasamentul celor mai dezavantajoase zece orașe din punct de vedere al accesului la restaurante și magazine se mai află Brăila, Botoșani, Iași, Vaslui, Zalău, Buzău, Satu Mare.
În ceea ce privește regiunile cu cel mai bun acces la magazine și restaurante, pe prima poziție se află București (inclusiv Ilfov), iar pe următoarele se află regiunile Banat și Oltenia. Celelalte poziții sunt ocupate, în ordinea notelor, de Crișana, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și Moldova.
Capitala ocupă a șaptea poziție în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante, potrivit celor 42.000 de utilizatori care au evaluat Bucureștiul și cartierele în care locuiesc.
Capitala se află pe a șaptea poziție în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante.
București (inclusiv Ilfov), Banat și Oltenia sunt cele mai avantajoase trei regiuni din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante.
Nufărul din Oradea, Cartierul Central din Pitești și Piața Unirii din București sunt cele mai avantajoase cartiere în ceea ce privește accesul la magazine și restaurante.
Cartierele cu cel mai bun acces la magazine și restaurante
Cele mai avantajoase cartiere din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante sunt Nufărul din Oradea, Cartierul Central din Pitești și Piața Unirii din București, iar la polul opus se află Centura din Târgu Jiu, Confecții din Arad și Cartierul Semicentral din Giurgiu.
Cele mai avantajoase trei cartiere bucureștene din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante sunt Piața Unirii, Vitan Mall și Nicolae Grigorescu, urmate de Titan, Balta Albă, Basarabia, Vitan, Dristor, Sălăjan și Aviației. Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase trei cartiere bucureștene sunt Ferentari, Antiaeriană și Baicului.
Pentru orașul Brașov, cartierele desemnate de locuitorii lor ca fiind cele mai avantajoase din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante sunt Centrul Istoric, Astra, Centrul Civic, Gării și Tractorul.
În Cluj-Napoca, cele mai avantajoase cartiere sunt Centru, Mănăstur, Între Lacuri, Mărăști și Gheorgheni.
Orădenii au votat Nufărul, Rogerius, Centru Civic, Decebal și Iosia-Nord ca fiind cele mai avantajoase cartiere, iar locuitorii Sibiului au ales Central, Hipodrom 3, Cedonia, Orașul de Jos și Mihai Viteazul ca fiind cartierele cu cel mai bun acces la magazine și restaurante.
Pentru locuitorii Iașiului, cartierele aflate pe primele cinci poziții sunt Tudor Vladimirescu, Centru Civic, Podu Roș, Alexandru cel Bun și Gara.
În Timișoara, cele mai avantajoase cartiere din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante sunt Steaua și Circumvalațiunii, urmate de Complex Studențesc, Sagului și Lipovei.
Percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante este cea de-a șaptea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research – „Orașe și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 244.496 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.
Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Related posts

Centrul de Inovare Digitală Futures of Innovation and Technology FIT – Digital Innovation Hub, lansat la Brașov

redactia

Gigantul german din industria optică ZEISS a preluat afacerile din Timișoara ale companiei Guardus

Stefana Muresan

Investiție de aproape 177 milioane de lei pentru modernizarea CET Oradea

Traian Dan

Imoteca lansează proiectele Triama Residence și Buena Vista Rezidential la Imobiliarium

redactia

CJ Cluj a avizat în 2018 investiții în construcții de peste 160 milioane de euro

redactia

Se decalează termenele pentru recensământul populației

Traian Dan

Rețelele de apă din Gherla, modernizate pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Patru noi proiecte cu finanțare europeană, câștigate de Consiliul Județean Cluj

Stefana Muresan

Grupul german Kärcher a realizat aspiratoare de 60 mil. euro la Curtea de Argeş

redactia

Industrial Park Brasov, still expanding

Ionut Oprea

Peste 10% din creșterea economică s-a datorat fondurilor europene

KeysFin folosește chatboți Druid pentru automatizarea proceselor de analiză a riscurilor

Traian Dan

Banca Transilvania, pe primul loc la comunicarea cu piața de capital

Nora Dumitrescu

COVID-19 va accelera inovația tehnologică în industria sporturilor de iarnă

Traian Dan

Piețele din Oradea sunt dezinfectate zilnic cu soluții pe bază de clor

Traian Dan

Businessmenii Maramureșului vor să facă afaceri cu chinezii

Nora Dumitrescu

Voucherele de vacanţă au scos la lumină economia care funcționa la negru

Ligia Voro

Aplicația pentru înscrierea în Start-Up Nation 2018 se poate testa de vineri până duminică

redactia

Studiu eJobs: 6 din 10 angajați plănuiesc să-și schimbe jobul în următorul an

redactia

Iaurtul “ca pe vremuri”, aruncat pe piață la Cluj. Statul se luptă cu granzii lactatelor

Stefana Muresan

Complex sportiv multifuncțional și de agrement construit la Oradea

Traian Dan

Proiectul de buget pe 2019: Un plus de 54,9% la Transporturi, de 64,6% la Sănătate şi de 46,7% la Educaţie

redactia

TAF-urile IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume

Stefana Muresan

Aeroportul Timisoara, acreditat in Romania conform cerintelor Uniunii Europene

Stefana Muresan

Leave a Comment