Lideri si afaceri Sibiu Ultimele stiri

Emil Hurezeanu: Cel mai bogat și generos german, Hasso Platner, creatorul grupului informatic SAP, interesat de Sibiu

Cel mai bogat și generos german, Hasso Platner, s-a născut la Berlin, în l944, într-o familie de medici sași din Sibiu, care părăsise România cu trupele germane, este interesat de un proiect derulat la Sibiu, a declarat ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, într-un interviu pentru HotNews.ro.
Întrebat fiind dacă exista exemple de oameni de afaceri sași plecati în Germania care au dezvoltat propriile afaceri în România, Emil Hurezeanu a susținut că ”printre germanii noștri stabiliți în Germania sunt, dincolo de laureații Nobel, Herta Müller și Stefan Heil sau de vedeta rock Peter Maffay, foarte mulți medici, avocați sau intreprinzatori celebri”.
În acest context, ambasadorul României a dezvăluit că ”cel mai bogat și generos german, Hasso Platner, s-a născut la Berlin, în l944, într-o familie de medici sași din Sibiu, care părăsise România cu trupele germane. El este creatorul grupului informatic SAP și a înființat recent la Potsadm un institut de înalte studii și un muzeu de artă, amândouă de importanță globală. Platner nu s-a mai întors în România, nu dă interviuri, dar când a auzit că Universitatea Lucian Blaga din orașul natal al părinților și străbunilor are idei și nevoi, și-a trimis mesagerii la Sibiu. Se pune la cale un proiect important acolo. Spun mai multe când îl văd pe picioare.”

Related posts

Primăria Oradea investeşte 13,6 mil. lei pentru reamenajarea malului stâng al Crişului Repede din zona centrală

Stefana Muresan

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Papuc Irina

UVT, printre cele mai bune 1000 de universități din lume

Stefana Muresan

Leave a Comment